В навечерието на 24 май, най-светлият български празник, духовността тъне в мрак!

Публикувана на: 18.05.2010, от Eli_83
Кoментари:2

    Из призив на БАН!

  "Ние представителите на академичната общост от Българската академия на науките, загрижени за критичното състояние на българското образование и наука, Ви призоваваме на митинг-шествие.

  За компетентно управление на науката и образованието в България.

  За академична автономност.

  Да защитим целостта на БАН.

  Нека на 19-ти май бъдем заедно: учени и изследователи, университетски преподаватели и учители, творци и артисти, хора на науката и изкуството, личности и граждани.! Нека "бием тъпана" и събудим гражданското съзнание, приспивано от поредица управници, защото утре то може да заспи вечен сън! Нека разобличим онези властници, които демагогстват и настройват масите срещу хората на духа.

   Митингът ще се проведе на 19 май /сряда/

  10.45 часа-сборен пункт: ул. "15-ти ноември", № 1, пред сградата на БАН.

  11 -часа начало на митинга

  1.45-12.15 часа- шествие по следния маршрут: от ул. "15-ти ноември", №1  по бул. "Цар Освободител" до сградата на Министрески съвет, където на представител на министерски съвет ще се връчи Петиция от учените от БАН.

   НЕКА ЗАЯВИМ ЗАЕДНО: ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА НАУКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ СА ПРОБЛЕМ, А РЕШЕНИЕ!!!!

   Дирекция "връзки с обществеността" БАН "

  

 

Коментари 2

19.05.2010 Eli_83

Profile

  Мерси за това, че се отзовахте. За съжаление в Грузия бе съсипана по подобна схема Грузинската академия на науките от почти същите хора, които искат да унищожат нашата.

18.05.2010 Deltichko

Profile

 Разбира се, там сме! Българските интелектуалци не заслужават височайши подигравки и произволи и имат право, единственото неприятно е, че сряда е делничен ден и много хора, които биха искали да се включат, няма да могат, защото са на работа. Днес сутринта слушах председателя на БАН акад. Никола Съботинов по Нова тв, заповядайте запис -  http://www.novatv.bg/bg/videos/view/3486/.