ползване на стар платен отпуск от учители

Публикувана на: 11.05.2010, от radianast
Кoментари:7

Как ще се организират при Вас ползванията на стари отпуски. Кой ще замества учителите. Няма ли да се оголят много бюджетите на училищата

Коментари 7

20.10.2010 pacipet

Profile

Не смятам обаче че трябва да се отказваме от отпуските си. Считам че в началните и основни училища нямат кои знае какъв голям проблем с отпуските. Всички гимназии обаче и професионалнете училища имат такива проблеми защото докато се приключи годината, докато се направи приема в училищата трябва да има дежурни учители и обикновено това са учителите които са показали, че изпълняват всяка поставена ум задача. и аз съм натрупала 190 дни стара отпуска. При нас нещата се организират с графици. Ако учителят има ден от седмицата в който няма часове си пуска отпуск. Осве това колегите се заместват помежду си като си пускат отпуск в деня когато имат наи-малко часове. Така хем лекторските които се изплащат са по-малко, хем и учителите успяват да си вземат отпуска. Вярно че отпуска не е компактен, но поне не го губиш.

01.10.2010 nkehayov

Profile
Задачата за ползване на учителските отпуски няма решение, защото не е ясно как учител през учебно време ще ползва платен отпуск, при условие, че не се нарушава баланса в делегирания бюджет от заместника на титуляра - отпускар. По всичко изглежда, че правителството се подиграва с правото на ползване на отпуск от учителите, защото от само себе си е ясно, че платения отпуск не може да се изчисти до края на 2011 година. Аз като помощник директор по учебната дейност съм натрупал над 120 дни отпуск и то не поради това, че не искам да си ползвам отпуска през ваканциите, а поради това, че трябва да изпълнявам задачи по реализирането на план приема през месеците юли, даже и август. Ако следвам правата си по Кодекса на труда, много лесно бих решил проблема, като си заявя платен отпуск за 6 месеца и директорът е длъжен да ми ги даде. Едно такова решение, обаче ще постави на изпитание както бюджета на училището, така и директора, който трябва да ми намери заместник и да му плаща за времето през което съм в отпуск.

01.10.2010 t_srebreva

Profile

Благодаря на hris_hristova. Истаната е, че имаме много отпуски не защото не искаме да си ги ползваме, защото по една или друга причина са ни задържали в училище. Опитваме се да ги изчестим, но когато има учебен процес е много трудно. А за наускане - и аз мисля, че не е удачен вариант.

 

30.09.2010 hris_hristova

Profile

Имаме стар отпуск понеже сме били ангажирани по различни поводи и през лятото. Така, че тези които имат незползван отпуск не по свое желание не са го ползвали, а защото по една или друга причина са работили. А  варианта да напусна , че да ни се изплатят отпуските е много несериозен. Коя е гаранцията, че после пак ще те назаначат и няма да останеш без работа?

25.09.2010 ema58

Profile
Учудващо е откъде колегите имат толкова много дни отпуск, това означава, че са работили и през лятото! Цялого общество ни недолюбва, защото почиваме по три месеца, а то излиза, че не е така! Нито аз, нито някой от 60-те ми колеги имаме такъв проблем. Мисля, че ако аз имах стар отпуск от стотина и повече дни, щях да напусна работа, за да може поне да ми бъдат изплатени неползваните дни.Та това са минимум шест заплати!

01.09.2010 t_srebreva

Profile

Здравейте колеги,

интересува ме как при вас до декември 2011 г. ще бъдат изчистени натрупаните стари отпуски на учители, без това да утежнява бюджета на училището.

11.05.2010 nkehayov

Profile
Очаква се към програмата " Оптимизация на училищната мрежа" , модул " Без свободен час" да се извърши актуализация, така че заплащането на заместващия учител да се поеме от бюджета на модула.