Доброволен труд - богослови

Публикувана на: 17.11.2009, от galalex
Кoментари:2

Здравейте на всички. Тъй като се чудих къде да постна това съобщение, реших, че може тук. Ако админите решат, че не му е тук мястото - няма проблем - да го сложет където смятат, че ще най-добре.

За какво става въпрос. Казвам се Галина Цветанова. В момента живея със семейството си в Плевен. От близо година със съпруга ми сме подели САМОСТОЯТЕЛНА инициатива за възобновяване на прекратените през 1995г. неделни училища в града. Няма да ви занимавам с всички перипетии през които минаваме, за да осъществим това наше намерение. В крайна сметка намерихме институции, които ще дарят синодални библии, помагала, учебници /всички съставени по изискванията на МОН/ за децата, които искат да посещават неделно православно училище в града. Ние със съпруга ми сме приготвили да дарим широкоекранен тв приемник и ди ви ди плеър, както и набор от записи на дискове с църковни песнопения, жития на светци, православни видео беседи за деца и православни филми за възрастни. Това което предстои в момента е да се срещнем с кмета на града, за да го помолим да даде /безвъзмездно, тъй като няма да печем банички и кифли, а ще се учат деца на православие - т.е. това не е търговска дейност/ едно помещение, с маси и столове, където децата да се събират през неделните дни за по 1 час и там да изучават нашата православна вяра. И тъй като никой не финансира тази инициатива, логично е, че нямаме пари за хонорар на някакъв учител по богословие.

Такааа, та молбата ми е - ако някой от Плевен, разполага с координати на богослов /или студенти богословие/ или пък той самия е такъв и има желание да се включи в това Богоугодно дело като доброволец, нека се свържес мен на лични или да ми пише на мейла gali67@abv.bg

Ако в този форум не се намерят желаещи - няма проблем - ще продължим да търсим с обяви във вестници, медии и пр. и пр.  Аз самата съм бивша учителка по музика /от 10 години не се занимавам с преподавателска дейност/ и ако не намерим доброволец, първоначално ще се заема /разбира се - без заплащане, както поясних/аз самата да водя тези часове. За съжаление аз сама не съм богослов и затова ми се искаше някой човек с такова образование или поне студент по богословие да води часовете...Но...ако не намерим доброволец до стартирането на училището, ще се заема аз.

Така че - всяка подсказка в това отношение - къде можем да намерим такъв човек - ще ни бъде от полза! Благодаря на всеки един отзовал се с отговор /какъвто и да е той/ предварително!

Коментари 2

20.11.2009 galalex

Profile

Сърдечно благодаря за съвета. За съжаление обаче вече говорих с РИО Плевен - отговора оттам е, че нямат инспекторат по Религия. А така също - нямали човек, който да движи такива въпроси. Така че към настоящия момент - РИО Плевен просто няма как да се включи с каквато и да е помощ...Благодаря все пак!

20.11.2009 daskal77

Profile

 Колега, моят съвет е да се обърнете към местното РИО и инспекторът по религия там. Той ще ви насочи и даде указания.