Частни уроци

Публикувана на: 01.11.2009, от sevdaaa
Кoментари:2

Здравейте, искам да ви попитам какви са условията за частни уроци - какво трябва да направи един учител, за да може да дава частни уроци? Ще ви разкажа малко повече за мен - сега завърших образованието си по специалността "Педагогика на обучението по Български език и Английски език"  и докато си намеря хубава работа имам желание да давам частни уроци. Чух за откриване на фирма, но там трябва да се води счетоводство. Ако не искам да откривам фирма, нужно ли е да се регистрирам някъде и ако е нужно къде????????

Имам желание да работя и да се развивам в тази насока, но не съм запозната достатъчно с условията и ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите.

Успех и спокойствие на всички!

Коментари 2

21.03.2010 Dani59

Profile

 Здравей Севда :)

Радвам се на желанието ти да работиш като учител. Частните уроци никак не са лесна територия дори за опитен педагог и методист! Много е важно с каква нагласа ще започне човек, каква ценност ще представляват за него тези уроци и  съвсем не на последно място - с каква готовност за работата ще бъде. Часният урок изисква много добра психологическа култура и особено тънък усет за състоянието на ученика срещу теб, бърза реакция, изобретателност и още куп качества, които идват с натрупване на опита.

Ако досега никога не си заставала лице в лице с ученик в частен урок, съветвам те да опиташ известно време с твои близки и познати, на които да не вземаш пари или поне да са малко само колкото те настояват да дадат. Този период е решаващ за учителя и за това дали след няколко години бившите ти ученици ще дават твоя телефонен номер на свои познати, които имат нужда от помощ. 

На първо време докато се учиш от часовете (повече отколкото учиш своите ученици) няма нужда да регистрираш - това ще са съвсем приятелски часове. Дори и да объркаш нещо (ще стане - приеми го като нормално в началото)  - те са твои добри познати, ще ти помагат, ще разбират, че ти искаш много да им помогнеш и няма да очакват от теб майсторството на един учител с двуцифрено число стаж.

За фирма има много време - тя се открива, когато вече няма как да не се открие. :)

Успех! 

06.12.2009 Kyamil

Profile

 Hi dear!

Don't ask-just do it and you are the person who decides how much money to take.

                               Good luck!!!