Спешно помощ!!!

Публикувана на: 31.10.2009, от tedmar
Кoментари:5

 бихте ли ми помогнали с примери за вектори от реалния живот.

Благодаря Ви предварително!

Коментари 5

17.11.2009 lale1

Profile

 

01.11.2009 tedmar

Profile

 Благодяря, ще се разровя да видя каква информация има там!Smile

31.10.2009 ozahariev

Profile

http://docs.google.com/Doc?docid=0AdzzWIf4bLzDZHZqM21xZF8yOWRxZDc2Y2Y3&hl=bg

или само това

Вектори се ползват откоро, в училищен курс по геометрия.
Тяхното възприемане е изцяло субективно, защото в определението си съдържат понятията "отправна точка" и "начало на координатната система". Тук мога да допълня, че в в разказа на посочения "по-горе" адрес се разказва за "дясна координатна система".
Моето, обективизирано, разбиране е посочено тук и малко по-детайлно, по отношение на Time Slice Theorem ето тук.
Мога, да допълня, че за разбирането на времевите ефекти е интересен учебния въпрос: Докато Алиса се е смалявала и уголемявала в тази камера (camera obscura), описана и изпозвана като модел от автора на книгата "Алиса в страната на чудесата" защо няма сведение в това пространство да е наблюдаван Доплеров ефект.
Самият Доплеров ефект се наблюдава лесно и субективно почти винаги като шум от океански вълни когато доближим морски рапан до ухото си (но в случея е "непромяна" на преобладаващите океански вълни, а не "мотамо" текста на написаното в bg.wikipedia.org/wiki и посочено по-горе като връзка)
Векторът на шума от океанските вълни стига и се отразява в рапана, а това, че по пътя си се сумира с други вектори го "знае" всеки който ползва мобилни комуникации, т.е. и следователно всяко успешно мобилно телефонно позвъняване и проведен разговор е пример за манипулируем от Нас вектор на скороста на вълната - както е посочено в Time Slice Theorem.

успех;

огнян захариев

31.10.2009 iv_2007

Profile

 

Един интересен и забавен материал - напишете: Сивостен или "вектори в живота" в google.bg и се надявам да попаднете на този материал.

http://www.sivosten.com/content.php?article.73

Може да напишете и "вектори в спорта" и ще откриете други сайтове с информация. Успех Yes

31.10.2009 iv_2007

Profile

 

      Например вектори в спорта