Турнири и състезания по ИТ.

Публикувана на: 26.10.2009, от karolin@
Кoментари:18

Здравейте, Колеги!

Търся информация за есенния турнир, ако знаете какво представлява, моля пишете.

Коментари 18

15.11.2009 staneva_st

Profile

Тези блещукащи ефекти могат да се постигнат и с по-новата версия на Photoshop CS3 (версия 10). Има палитра за анимация, в която се създават различни frames (нещо като кадри, рамки). Както са написали, накрая се съхранява с разширение gif.

15.11.2009 eltod

Profile

user: iv_2007

Не съм се замисляла как могат да се постигнат тези блещукащи ефекти. Confused

 

 

Стават с Adobe Image Ready CS или поне аз тази програма зная за постигане на този ефект. Създава GIF анимации и работи в синхрон с Photoshop.

14.11.2009 iv_2007

Profile

 

Точно така, има период през който сайта е достъпен за регистрация.

Благодаря за цветята!

Не съм се замисляла как могат да се постигнат тези блещукащи ефекти. Confused

14.11.2009 staneva_st

Profile

iv_2007, много ти благодаря за разясненията.

И последен въпрос: В сайта не видях къде и как може да се регистират учениците за участие. Може би все още не е актуализирано или ...

14.11.2009 iv_2007

Profile

 

Общинският кръг е всъщност проверка на регистрацията на участниците на сайта на олимпиадата. Всеки ученик се е регистрирал и е направил описание на проекта. Комисия от учители в училище проверява тези регистрации и се предава списък в инспектората. Регистрираните проекти отново се проверят от национална комисия и ако има грешки в регистрацията не се допускат до следващ кръг. (В известен смисъл този кръг е формален, но необходим.) На областния кръг има комисия (може и няколко комисии, в зависимост от броя участници) от минимум трима учители, които оценят всяка работа по определени критерии (публикувани на сайта). Всеки ученик има 10-15 мин. за да представи работата си. Всички, които имат 75% от необходимите точки преминават към следваща национална комисия, което преценя кои да бъдат допуснати до национален кръг. Този кръг включва освен представяне на работата и тестово изпитване на участниците. Комисията задава въпроси, иска обяснения как са направени нещата, както и да бъде обяснено как могат да бъдат променени. Това са моите наблюдения. Smile

Не мога да говоря от позиция на оценяващ.

14.11.2009 staneva_st

Profile

Много Ви благодаря за информацията, която ми дадохте, но аз отново имам още въпроси.

Ако съм разбрала правилно за общинския кръг се пише анотация и се представя идеен проект без той да е готов или трябва да е направен?

В сайта видях информация за миналата година, но никъде не пише кога и къде трябва да се предаде този идеен проект, а също и до кого се изпраща.

Може би ставам досадна, но наистина искам да вляза в час. Embarrassed

14.11.2009 eltod

Profile

 В общинския кръг на олимпиадата по ИТ се участва с идеен проект. Ето регламента от миналата година:

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/documents/it2009/reglament_IT_2009_final.pdf 

Готовите вече и допуснати проекти се защитават на областния кръг, чиято точна дата обявява съответното РИО.

 

14.11.2009 hristov_b

Profile

           На следния адрес http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/ще намерите информация за олимпиадите по ИТ от предходните години

14.11.2009 staneva_st

Profile

Намерих информация, че общинският кръг за олимпиадата по ИТ и информатика трябва да се проведе до 24.01.2010 г. Тъй като досега не съм участвала с ученици много Ви моля да споделите кога се разбира точната дата, колко време преди това трябва да е предаден проекта за участие и на кого.

Предполагам, че сред Вас има хора, които са водили. Споделете.

14.11.2009 bissy

Profile

Колеги, защо се интересувате само от състезанията по ИТ. В състезанията по програмиране правилата са много по-ясни и изчистени, много по-коректни. Защо не опитате и там?Smile