Имам ли право на диференцирано заплащане

Публикувана на: 06.10.2009, от pizdeca
Кoментари:5

Здравейте, не знам дали това е точното място във форума за да помоля за съвет и ако не е моля да ме извините.

До 13.04.2009 г. бях преподавател по Информатика и ИТ в една професионална гимназия, след което напуснах поради лични причини.

Моят въпрос е имам ли право сега на диференцирано заплащане за предходната учебна година? Прочетох нормативната уредба, в която пише :"Всяко лице от педагогическия персонал, което има действително отработени най-малко седем месеца при един и същ работодател в посочения по-горе период, може да участва в процеса на определяне на допълнително трудово възнаграждение.", а от училището се опитаха да ме смотат набързо, че в момента като не съм учител няма какво да чакам.

Благодаряви!

 

Коментари 5

24.08.2010 sesiil

Profile

 

Въпросът ми е, наистина, има ли право всеки учител да получи такова "допълнителното трудово възнаграждение за постигнати резултати от труда"? Или трябва да приемем безотговорния отговор на директора - няма пари!? Изрично е споменато в наредбата, че трябва да задели от бюджета на уч. заведение 3-4% за такова заплащане. Да го търсим ли въобще?! А ако не е заделено и наистина пари няма - хммм - тогава кой, каква отговорност трябва да понесе? Нито дума не е спомената при нас, нито педагогически съвет с решение. Единствено - "няма пари".

И друго: Има ли право на такова възнаграждение колега, ползвал ПГО от октомври 2009 до март 2010? Явно е, че няма 7 действително отработени месеца.

 

12.08.2010 eltod

Profile
Ще има, но от бюджета на училището, а необходимите суми ще бъдат включени в стандарта за 1 ученик, а не както досега като целева субсидия. Ние вече гласувахме на ПС, че ще се включим в процедурата и попълнихме карта за самооценка. Остава да заседава комисията и да се определи цената на точката.

11.08.2010 katikirila

Profile

  ИЗВИНЕТЕ, НО ДАЛИ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ИМА ДИФЕРЕНЦИРАНО ЗАПЛАЩАНЕ?

20.07.2010 siliawa

Profile

Здравейте!

ползвам тази тема, че то така или иначе въпроса ми отново касае диференцирано заплащане.

Имам трудов стаж от 8 години при един и същ работодател. През месец май 2008 година излязох в болничен и след това в полагаем отпуск по майчинство. Предстои ми завръщане от майчинство след месец и доколкото разбирам не могат да ми предложат работно място в училището Zip it! Докато търсех информация за обезщетенията, които евентуално ще трябва да получа, попаднах на този форум и разбирам, че всъщност съвсем неправилно съм ощетена и не съм получила нито стотинка от програма диф. заплащане 2006/2007, когато всъщност бях на работа и съм отговаряла на изискванията. А освен това към датата на подаване на списъка с участващите, аз се занимавах с обработката на документите и знам със сигурност, че имах почти максимален брой точки. Въпросът ми е: Към момента на прекратяване на трудовият ми договор (евентуално 01.09.2010 г) мога ли да имам претенции за сумата, която не ми е изплатена по програма диф.заплащане 2006/2007?

Благодаря предварително за отговорите! Приятен и прохладен отпуск на всички колеги!

07.10.2009 GGT

Profile

    Имате право.При нас миналата година имаше заместваща учителка,/беше работила 9 месеца/ и получи диференцирано заплащане, което и изплатиха, въпреки завръщането на титулярката.