Честити празник!

Публикувана на: 22.09.2009, от Eli_83
Кoментари:7

 На днешната дата се навършват 101 години от обявяването на независимостта на България!SmileWilted Flower

  Подготовката за обявяването е дълъг и сложен процес, тъй като е в противоречие с подписания Берлински договор. Българските дипломати търсят сътрудничеството на Австро-Унгария, която по свои лични съображения проявява отзивчивост. Империята иска да анексира Босна и Херциговина, окупирани от нея по силата на Берлинския договор за тридесет годишен срок. Изтичането на този срок през 1908г. тласка Австро-Унгария към нарушаване на договора и поставя интересите й в унисон с българските. Но останалите Велики сили отказват да признаят независимостта на България, те изтъкват, че тя нарушава грубо Берлинския договор. Особено недоволна е Османската империя, която иска обезщетение в размер на 650 000 000 франка за нанесените й щети. Русия е другата Велика сила, която подкрепя обявяването независимостта на България! Русия се намесва енергично във възникналата сложна ситуация, като предлага на Турция да опрости нейния дълг от Освободителната война. Това слага край на споровете и всички останали Велики сили признават българската независимост!

               http://vbox7.com/play:db6eb7b0

  Россия, спасибо тебе!Wilted Flower

             http://vbox7.com/play:d20f31f1

Коментари 7

09.05.2010 Eli_83

Profile
   Честити празник, днес се навършват 65 години от победата над хитлеро-фашизма.Wilted Flower
   Поклон пред пеметта на загиналите, благодарност към руския народ поел основния и най-тежък удар от хитлеро-фашизма.
    
           9 мая День Победы - Самая трагичная и трогательная дата!
   

 

04.03.2010 Eli_83

Profile

  Вчера се навършиха 132 години от Освобожвдението на България от османско иго. Честити празник от мен, извинявам се за закъснялото поставяне на темата, но никога не е късно да се отдаде заслужената почит на загиналите герои в Освободителната война, чиито завършек доведе до възкръсването на България след близо пет вековно иго. Дълбок поклон пред паметта на загиналите за България руски, финландски, румънки и български войници. Кръвта им е по нашите земи и ние никога няма да забравим тези свидни жертви!Wilted FlowerWilted Flower

   http://www.vbox7.com/play:17b6874b 

   http://www.vbox7.com/play:20800b9a&al=1&vid=

   http://www.vbox7.com/play:e1fdbf7c

07.10.2009 Eli_83

Profile

  Добре, добре, радвам се, че си в добро настроение!

   Имам само няколко запитвания! Тези 82 милиона франка е трябвало да бъдат изплатени в срок от 75 години т.е. до 1984 година! Цялата сума ли е изплатена, изобщо извършванили са транзакции по тази сметка-питам не, за да се заяждам, а от чисто исторически интерес!

  А що се касае до

user: zdravkop

Сталин, Берия

    не зная защо на мен ми ги споменаваш тези имена, ако имаш някакви интереси свързани с въпросните личности, трябва да се обърнеш по-скоро към новите ни братя от Грузия!

  

user: zdravkop

Ворошилов, Вишински

Първият го разбрах, че бил украинец, а другият не ми е известен!

  Не мога да разбера защо Русия се асоциира с хора, които нямат нищо общо с нея, това е същото някой да асоциира България с фамилията на Кобурготските и те да са визитната картичка на България! Погледни изкуството, литературата, балета, научните постижения и т.н.

  И хайде, лек ден на всички!

06.10.2009 zdravkop

Profile

user: Deltichko

 Наистина, честита Независимост и браво, че сте се сетили да поставите връзка към руския химн! Напоследък все повече хора се поддават на проамериканската пропаганда и забравят какво дължим на руснаците... Имам чувството, че скоро ще започнат да грачат, че американците са ни освободили.

 

Отдавна не се бях смял така на пост като този! Какво общо имат руските блядове с Независимостта на България??? Според руско- българския протокол, подписан през 1909 година България трябва да плати на "матушката" 82 млн. франка. Просто България е купила независимостта си! Да благодарим ли на матушката Рус и за това, че дишаме, че можем да гледаме, че имаме коса на главите си и тем подобни?  Що не вземете вие, заклетите комунисти- съветофили, да си спретнете един раздел във форума и там да се превъзнасяте по Сталин, Берия, Ворошилов, Вишински и тем подобните изверги и масови убийци?

05.10.2009 Eli_83

Profile

user: Deltichko

Напоследък все повече хора се поддават на проамериканската пропаганда и забравят какво дължим на руснаците... Имам чувството, че скоро ще започнат да грачат, че американците са ни освободили.

   Ще се въздържа от коментар, но само ще вметна, че руснаците са хора на честта! Давам пример с Афганистан-признаха си, че тази ужасна война /о, всяка война е такаваSad/ бе грешка и най-важното не ангажираха никоя от страните от Варшавския договор да участва, оправяха се сами доколкото могат, иначе е имало и опция тези български момчета, които са били войници в периода 79-89г да заминават за Афганистан! Слава богу това не се е случило! Хайде, че ще ни обвинят, че прекомерно русофилизираме форума, аз си признамвам, че съм пристрастна и по други причини, но ставям на останалите сами да преценяват отношението си.

   А това е една много тъжна песен...

   http://vbox7.com/play:5a7d824e

22.09.2009 mimi70

Profile

Честит празник!

Нека си пожелаем и в новата българска история да имаме такива събития, оставящи следа за поколенията!

Може би сега не усещаме ЗНАЧИМОСТТА на тази дата, но за времето си и замисляйки се, това е бил преломен момент. 

22.09.2009 Deltichko

Profile

 Наистина, честита Независимост и браво, че сте се сетили да поставите връзка към руския химн! Напоследък все повече хора се поддават на проамериканската пропаганда и забравят какво дължим на руснаците... Имам чувството, че скоро ще започнат да грачат, че американците са ни освободили.