Относно критерий, конспект и билети за поправителен изпит

Публикувана на: 15.06.2009, от daskal77
Кoментари:2

 Колеги, за първа година преподавам френски език и се налага да провеждам поправителни изпити. От дирекцията ми казаха, че трябва да подготвя конспект, критерий и билети. Не съм съвсем наясно как трябва да подготвя тези документи и моля за помощ. Приемам съвети, примерни конспекти  и всичко, което мислите, че ще ми е от полза.Изпитът е за 7 клас на ОУ. Предварително благодаря за отзивчивостта!

Коментари 2

14.08.2009 daskal77

Profile

Vessi, благодаря за напътствията. Ето,че проведох и първия си поправителен изпит.Ще ми се повече колеги да откликват на питания по конкретни въпроси в този сайт. Явно тук повече си падат по дискусии за заплати, министри и какво ли още не - всичко друго, но не и по същината на процеса ПРЕПОДАВАНЕ.Пример за добри практики мога да дам със сайта "общност начално образование"- не му правя реклама, повярвайте ми, но там хората споделят, учат се един друг, помагат си с материали. Сигурно след изказването ми ще ме нападнат много колеги, но това е мнението ми. Желая на всички весели летни изживявания!

16.06.2009 vessi

Profile

Здравей,

Подготвяш например 3 теста /Вариант 1,2,3/ и изпитни билетчета, на които пише Вариант 1,2,3 + например 2  въпроса от граматика и лексика по твое усмотрение.За конспекта можеш да извадиш темите от год.разпределение,може по- важните, а може и всички.Не знам , какво се има предвид под критерии, вероятно скала за приравняване на точки към оценки. Дано съм била полезна. Успешен ден!