предучилищно възпитание

Публикувана на: 22.05.2009, от MarinelaPetrova
Кoментари:8

Здравейте!Знае ли някой как се пише проект на програма за предучилищно възпитание и подготовка?

Коментари 8

06.09.2009 margaritaivanova

Profile

 Моля ,който работи по програмна схема "Ръка за ръка"и ползва книжките "Искам да чета","Искам да смятам"и,т,н,каква книга за учителя ще ползва ! Разбрах,че има 4 нови книги за учителя по образователни направления.На мен не ги дадоха с помагалата.Как да си ги набавя ?

15.07.2009 anna pashova

Profile
За детската ясла - програмата за отглеждане и ранно възпитание на детето в яслена възраст: „Грижи за малкото дете” – проф. Татьзов и екип. Най-малките при нас сравнително леко приемат преминаването от семейна към яслена среда и към края на втората си година постигат висока степен на самостоятлност, способност за бърза ориентация и много добра координация на движенията, провяват умения и в рисуването и в танците и като изпълнители на песни.
В детската градина -„Програма за възпитание на детето от две до седем годишна възраст” – Елена Русинова и колектив и "Програма за подготвителна група" - Министерство на образованието и науката, в съчетание с най-новите достижения на предучилищните научни дисциплини и нови образователни стратегии. Учителския екип гарантира, че всяко дете от детската градина ще поеме към училище с утвърдени умения за творчество, висок познавателен интерес и знания достатъчни за много добро представяне в първи клас на началната училищна степен.
Основните цели и най-съществените елементи от съдържанието на образователния процес, насочени към усвояване на знания по:
  • Български език;
  • Математика;
  • Ориентиране в социалния свят;
  • Ориентиране в природата;
  • Музика;
  • Изобразителни изкуства;
  • Техническо и художествено конструиране;
  • Игрова култура и пресъздаване;
  • Физическа култура;
Предлагаме и допълнителни дейности по интереси:
  • Английски език;
  • Спортни танци;

Плуване;

14.07.2009 zlnik

Profile

Има я в ,,Хеликона", но е доста остаряла програма и почти никой не работи по нея.

14.07.2009 MarinelaPetrova

Profile

Здравейте!Знае ли някой къде да намеря програмата на Елена Русинова

28.05.2009 MarinelaPetrova

Profile

Благодаря!

27.05.2009 dobreva.v

Profile

 Т.е. трябва ти програма за работа в ДГ.Защото другото, което пишеш и се разбира си е националната Програма.Има тема за "личността на директора". Там мисля, че се разменяха такива документи.

Успех

27.05.2009 MarinelaPetrova

Profile

Здравейте!Мисля да откривам частна детска градина.Един от документите, които се изпращат до министъра е Проект на програма за предучилищно възпитание и подготовка, разработена съгласно държавните образователни изисквания.

22.05.2009 dobreva.v

Profile

 Би ли уточнила? Има национална такава програма.На теб какво ти е нужно?