квалификация на начални учители

Публикувана на: 21.05.2009, от iva_ruseva
Кoментари:9

Здравейте колеги,

   В началото на април в училище пристигна програма за квалификация на начални учители за придобиване на професионална квалификация "учител по чужд език". Условията да се включим в тази програма бяха: да имаме начални познания по езика, след приключване на курса се задължаваме да работим 3 години в образованието, защото обучението е 1 година и всички разходи се поемат от МОН.  Желаещите подадохме заявления и чакаме да получим някаква информация кога точно почва курса и къде ще се провежда. Знаем само, че трябва да почне през юни. А юни е само след седмица.

   В сайта на МОН единствената информация, която намерих е, че квалификацията е за 100 човека. Чудя се, дали тези 100 човека вече са получили някаква информация, а аз просто не съм от избраните.

   Моля ви, ако някой знае нещо по въпроса нека пише! Предварително благодаря! 

 

Коментари 9

02.09.2009 zlatka_memova

Profile

Здравей, zlink!

Благодаря ти, че отговори на въпроса ми.

Бъди здрава и щастлива!

Smile" href="BLOCKED SCRIPTinsertSmiley('Smile');">

Smile" href="BLOCKED SCRIPTinsertSmiley('Smile');"> 

02.09.2009 zlnik

Profile

Здравейте,

Защитата е на дипломната работа. Можете да си напишете резюме или да направите презентация. Членовете на комисията задават въпроси по разработката ви. Трябва да погледнете и рецензията си - там също може да има зададен въпрос на който трябва да отговорите.

Желая ви успех!    Yes

02.09.2009 zlatka_memova

Profile

Здравейте колеги,

предстои ми защита на 2 ПКС. Моля Ви, който е бил вече на такава защита да сподели как протича цялата процедура. Каква подготовка е необходимо да направя?

Благодаря Ви предварително!

Желая Ви успешна учебна година!

02.09.2009 zlatka_memova

Profile

Колеги, предстои ми защита на дипломна работа за второ ПКС. Моля Ви, споделете как протича една такава защита? Каква подготовка е необходимо да направя?

Предварително Ви благодаря!

Пожелавам Ви успешна учебна 2009-2010 година!

25.05.2009 Meri Popins

Profile

 В нащето училище изобщо никой нищо не ни е казвал. Аз разбрах от форума и като отидох при директора (непосредствено след априлската ваканция беше), тя ми каза, че мога да кандидатствам, ако подпиша заявление, че 3 години след завършване на курса ще работя в системата на образованието. Занесохме в срок документите в РИО и с това нещата приключиха. И от тогава ни вест, ни кост. Ако науча нещо, ще пиша,ако пък ти научиш нещо, информирай ме, МОЛЯ.

25.05.2009 Meri Popins

Profile

 Привет! Аз също съм от "отбора" на кандидатите. В много кратки срокове трябваще да подадем заявленията и молбите за курсовете. Аз също нямам информация. Моля, ако разберете нещо (каквото и да е) по въпроса, пишете и на мен.

24.05.2009 daskal77

Profile

 Здравейте, колеги! Позволявам си да пиша по темата, защото аз вече привърших това обучение, но то беше за учители, които преподават по предмета, но нямат необходимата квалификация. Обучението беше в СУ и наистина разходите бяха за сметка на МОН. Не се притеснявайте, нещата са мудни - тепърва предстои изпит за определяне на нивото на владеене на езика. Информация за датата на изпита би трябвало да получите от инспектора по съответния чужд език към РИО. Желая успех на всички!

22.05.2009 zdravkop

Profile

 

За първи път чувам за подобно обучение! Миналата седмица имахме съвет, но нищо не се каза по този въпрос. Къде ли се къса връзката и се губи информация- в нашето училище, в РИО или в МОН? Дай те малко повече информация, ако имате за това обучение.

21.05.2009 feyata

Profile

 И аз си задавам същите въпроси. Пък в училището ми информацията се крие и не е сигурно, че ще ми кажат, ако е дошло там съобщение