Контролни във вид на "малки матури"

Публикувана на: 09.04.2009, от mironov
Кoментари:3

Колеги,

в раздел материали съм качил папка NEWkontrolni . Направил съм няколко теста във вид 9 задачи за един учебен час за 9, 10 и 11 класове. Търся вашето мнение, защото:

1. Разработването на тестове "не е самотно и тайно занимание". Ако обединим усилията си за разработване и прилагане, ще можем да получим и статистически данни, позоляващи да се направи качествен анализ на знанията на учениците.

2. Уениците не се радват на този начин на контролни. Старият с четирите задачи е по-предпочитан ( и за мен много по-лесен). Аз мисля, че за матура човек трябва да е готви от малък. За мен е най-естествено учениците да се явят на математика, защото това е най-изучаяания предмет (след българския).

3. Приложил съм и система за оценяване, която също е дискусионна.

4. Готов съм за мнения, критики и препоръки. Целта е да спестя нервите на учениците. Един от тях направи http://sitesglobal.co.uk/ и там в раздела материали ги има качени.

Лек ден и благодаря за вниманието

Коментари 3

24.08.2009 mironov

Profile

благодаря за вниманието и веднага отговарям: защото така е и "голямата" матура. Задачите изискващи изписване на решението носят не 2 или 3 а 15 точки.

Опитвам се да прилагам подобни стандарти. Правенето на тестове не трябва да е "самотно" занимание а трябва да е екипно дело-предметници, психолози, логици, редактори и т.н. В папката mironov има варианти и на други контролни. Лек ден и бъдете здража.

15.07.2009 ivo_isa

Profile

user: margomalinova

4 НЕ видях  никакви материали.....?

http://www.sitesglobal.co.uk/bg/index_matematika.htm

mironov, не разбрах защо тук: http://www.sitesglobal.co.uk/bg/index_prkontrrab.htm

12задача носи цели 15точки. Тя не е 5пъти по-сложна от 9, 10, или 11

 

 

14.07.2009 margomalinova

Profile

 Колега ,колега...

1.разработването на тестове си е чисто самотно занимание и всеки който го прави полага много неоценен и незаплатен труд

2 учениците с ПО- Малко знания  се радват на такива изпитвания ,защото могат да играят на тото,НО ДОБРИТЕ ученици не се радват

3 системата за оценяване трябва да отчита минимума знания и да е известен на учениците

4 НЕ видях  никакви материали.....?