Презентации за детската градина

Публикувана на: 07.04.2009, от uz_mg17
Кoментари:7

 Макар и да не съм убедена, че ще успея да кача, това, което искам ще направя все пак опит за подаване на идея..Мисля, че навлизащите нови технологии биха могли да допринесат също за работата ни в детските градини и училищата. Затова предлагам с общи усилия да си направим презентации на теми, които бихме могли да използваме в ситуациите си. Не зная как ще кача моята, която не е идеална, но все пак с удоволствие ще я предоставя, стига да има желаещи.Ще ми е приятно да осъществя контакт с колеги от цяла България. Това е моят имейл:   uz_mg17@abv.bg

Коментари 7

13.04.2009 vilidaf

Profile
За съжаление безплатен обяд няма! Безплатна програма за прилично конвертиране от ppt/pptx към avi май няма. Има друго решение - прави презентациите в Movie Maker или изтегли програма за заснемане на ставащото на десктопа ти. Стартираш презентацията пускаш и програмата да записва . На финала имаш avi файл на презентацията. CamStudio е такава програма и най-вече е безплатана. Май имаше възможност да записва и звук.

13.04.2009 kr_bozhinov

Profile

Привет,

Мисля, че слагаше банер....

Лек, доходенб ден и за вас

11.04.2009 sil.ivanova

Profile

 

Мисля че ще е полезно да се натрупа някакъв фонд от презентации подходящи за детска градина.Идеята е добра,ние имаме 1 компютър но ,все пак го използваме.Всъщност презентацията може да е само слайдшоу на някаква тема - аз съм си направила за сезоните, за някои приказки,за развитието на растенията,за животните в зоопарка,слайдшоу на снимки от празници и др.Но презентацията може да е полезна и като се използват някои инструменти на най- разпространената програма за презентации Power Point-децата  да заграждат и групират обекти, да свързват със стрелки,да посочват например кой какво яде и т.н.
Относно копирането на диск-то сега двд-тата четат почти всички файлови формати,ако си правиш слайдшоу с някаква програма не би трябвало да има проблеми

10.04.2009 BabaYaga

Profile

 Ето тук една подобна програма, но не съм я изпробвала дали работи:

 

http://www.download.bg/index.php?cls=program&mtd=default&id=467257

10.04.2009 dida70

Profile

user: uz_mg17

Всъщност презентациите доколкото зная, могат да се форматират и да се гледат не само на компютър. Има специални програми, с които след преработка е възможно да се гледат на ДВД, а предполагам, че вече доста детски заведения имат телевизор и ДВД.

 

Колеги, ако знаете такава програма за конвертиране от ppt -avi- споделете-откъде да я изтегля.Благодаря ви предварително!

08.04.2009 uz_mg17

Profile

 Здравейте!

   Всъщност презентациите доколкото зная, могат да се форматират и да се гледат не само на компютър. Има специални програми, с които след преработка е възможно да се гледат на ДВД, а предполагам, че вече доста детски заведения имат телевизор и ДВД.

   По отношение на Е-училище и поместените материали ми изисква регистрация в LIVE ID , но от доста време се опитвам да се регистрирам и не се получава.А и аз не съм много настойчива, не зная до колко това ще запази данните ми в компютъра - лични.

   Благодаря за отзива!

07.04.2009 neva

Profile
Здравейте ! Това е добра идея за взаимопомощ  и за улесняване на работата ни, но малко колежки качват свои презентации тук.Може би това се дължи на незнание, все още са малко компютърните  курсове за детски учителки и повечето сме самоуки, а и не във всяка ДГ има компютър, което обезсмисля обучението им.След като се регистрирате, идете на Е-училище,изберете материали,след това изберете предучилищно обучение и можете да разгледате материалите на колегите и да качите свои там.Добре дошли!