приложение №5

Публикувана на: 28.03.2009, от margaritaivanova
Кoментари:6

 Колеги моля да ми отговорите освен % прослужено време плащат ли ви педагогически стаж по приложение № 5

Коментари 6

30.06.2009 minkova

Profile

              

 Чак преди едва 4 месеца ми изплатиха 4-то ПКС по наредбата.За педагогически стаж важи старото правило-по 2лв. на година,а не както би трябвало да е -по 1%.Интересно -как нашата директорка реши,че %-тът за стаж не може да търпи промяна,а за ПКС може.

P.S.И между другото забелязвам,че от 2 години не ми са начислени никакви 2 лв.

05.06.2009 K.Turnovski

Profile

user: margaritaivanova

ДА НАРЕДБА № 1 Е ОТМЕМЕНА С НАРЕДБА №2  НО НЕ И ПРИЛОЖЕНИЯТА ! ПРИ НАС СЕ УРЕДИ ТОЗИ ВЪПРОС !

Това е смешно. Приложението само по себе си не може да съществува като нормативен акт, извън Наредбата, към която е приложено. Истината е, че директорите ги мързи да измислят нови коефициенти и структура на работната заплата, които да вкарат във ВПРЗ, затова взимат наготово точно това Приложение. То обаче категорично не е задължително. При вас може би е, защото влиза във вътрешните ви правила за работна заплата, копирано наготово от Наредба 1, а не защото е Приложение към Наредбата. Дали обаче ще го има във ВПРЗ на колегите е въпрос на решение на директорите на училищата, в които работят.

04.06.2009 margaritaivanova

Profile

ДА НАРЕДБА № 1 Е ОТМЕМЕНА С НАРЕДБА №2  НО НЕ И ПРИЛОЖЕНИЯТА ! ПРИ НАС СЕ УРЕДИ ТОЗИ ВЪПРОС !

04.06.2009 pepinia

Profile

Smile Само в допълнение ще кажа, че то може да бъде част от основната работна заплата или допълнително плащане.Дали въобще да го има и колко -зависи от директора и от възможностите на бюджета.Неговата роля в заплатата е подобна на ПСК-то.А регламентирането му е отново във Вътрешните правила, които се изработват от директора и приемат от колектива.Не подценявайте този документ.

Embarrassedп.с Много ме дразни това "прЕложение". Даскалска деформация е, но бихте ли го коригирали?

04.06.2009 K.Turnovski

Profile

Такова Приложение не съществува. То е част от Наредба №1/21.08.07 , която е отменена с Наредба № 2/18.02.2008 г. Единственото задължение на Директорите е да плащат заплата, не по-ниска от 450 лева, ПКС, % отслужено време (и СБКО). Дали ще диференцира заплатите в зависимост от трудовия стаж на заетите, е решение, което обикновено е лично на Директора и задължително трябва да е включено във Вътрешните правила за работна заплата.

07.04.2009 margaritaivanova

Profile

 

Значи това е приложението по което се определя педагогическия стаж според годините в които сте работили като учител.И

този процент е отделно от процент прослужено време.Директорите го знаят но много се правят на ударени заради ограничения бюджет и ако не си търсите това което ви се полага просто минавате без тези парички !