ТВОРЧЕСКИТЕ ЗАДАЧИ ПО МАТЕМАТИКА В ТРЕТИ КЛАС

Публикувана на: 13.02.2009, от cvetelinka
Кoментари:3

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ!

ИМАМ НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОМОЩ. МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАК СЕ ПРАВИ АНАЛИЗ НА УЧЕБНИК ПО МАТЕМАТИКА ЗА ТРЕТИ КЛАС. ДОСТАТЪЧНО ЩЕ МИ Е САМО ДА МИ ПОМОГНЕТЕ С КРИТЕРИИТЕ ПО КОИТО СЕ АНАЛИЗИРА.АЗ ТРЯБВА ДА СРАВНЯ 3 УЧЕБНИКА ЗА 3 КЛАС ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТВОРЧЕСКИТЕ ЗАДАЧИ В ТЯХ. АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ И НЯКАКВА ЛИТЕРАТУРА ЗА ТВОРЧЕСКИТЕ ЗАДАЧИ СЪЩО ЩЕ МИ Е ОТ ГОЛЯМА ПОЛЗА!!!

СЪРДЕЧНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!

Коментари 3

23.02.2009 niki_06-01

Profile

cvetelinka, аз правих подобен анализ на учебниците по математика във втори клас, по точно писах дипломна работа. Ако се интересуваш може да ти  я изпратя по скайпа. Всъщност темата ми беше "Моделирането в обучението по математика във втори клас".

13.02.2009 mimi70

Profile

Здравейте!

Имам поглед (като родител) върху учебниците и тетрадките по математика, в начален курс и мнението ми е, че има много като количество "творчески задачи". Толкова много, че не остава време за упражнения и децата докато проявяват творчество, имат време да забравят таблицата за умножение. Убедена съм, че това ви е познато и ви моля за адекватно отношение. Бъдете преди всичко полезни на нашите деца!

Ако вашият анализ ще се отразява върху учебните програми по математика, то правя препоръка да има повече упражнения. Като се натрупа "база данни", тогава да се твори.

Пожелавам ви успех с нелеката задача!

13.02.2009 zlatka_memova

Profile

Здравей, Cvetelinka!

В момента и аз трябва да правя анализ на учебника по математика за 4 клас, но по отношение на съставните текстови задачи. Мисля,че един от критериите за анлиз на творческите задачи може да бъде, например: колко на брой задачи са включени за: 1) съставяне на задачи по чертеж; 2) съставяне на задачи по числени данни; 3)по числен израз; 4)упражнения за преобразуване на задачи - за поставяне на въпрос към дадено условие; за поставяне на допълнителен въпрос; 5) съставяне на задачи по даден въпрос; 6) задачи, които могат да се решават по различни начини.

Това е мое мнение - дано съм ти била полезна.

Желая ти успех!