Гласувахте ли вече?

Публикувана на: 10.02.2009, от radivdani
Кoментари:3

  Ако още не сте, сега е момента! Нашите Белоградчишки скали имат реалния шанс да бъдат включени във "великолепната седморка". Това зависи и от Вас!

 

Белоградчишките скали кандидати за "Новите седем природни чудеса на света"

Белоградчишките скали са единственият български представител в класацията за "Новите седем природни чудеса на света". Те ще се състезават с още 261 природни феномена от над 200 държави. Новите световни чудеса ще бъдат обявени през 2011-та година.

Причудливите форми на Белоградчишките скали са раждали през вековете многобройни легенди - всяка с опит да обясни невероятната вкаменена хубост. Ала истината е, че скалите, докоснали небето, са чудо.

Проф. Николай Овчаров: "Белоградчишките скали, освен природен феномен, са и културно-историческа забележителност. Знаем, че там е запазена една от най-красивите средновековни крепости, а в самите скали има много стар живот - всъщност това е едно древно тракийско светилище, каквото е било и Перперикон."

Сега българското чудо има възможността да стане едно от седемте нови световни чудеса. Всеки може да гласува - в интернет до седми юли тази година. Тогава 77 от природните забележителности, получили най-много гласове, ще продължат в надпреварата. Класацията е златна възможност за България. И защо не - причудливите ни скали могат да се наредят до връх Еверест, Гранд каньон, Ниагарския водопад...

New7Wonders: Success

Коментари 3

10.02.2009 rap35

Profile

 

10.02.2009 mimi70

Profile

Благодаря, radivdani!

Гласувах, но малко се позабавих.

Ето линк откъдето се гласува, но първо трябва да  се регистрираш. Без регистрация не става.

http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/

И се полюбувах на този феномен -

http://www.new7wonders.com/nature/en/nominees/europe/c/BelogradchikRocks/mode/mywonder/?fp=2

Страхотни снимки!

10.02.2009 iv_2007

Profile

 

Разбира се Radivdani Yes. Жалко, че не можех да избера седем пъти само тях. Wink