квалификация на помощен персонал в ДГ

Публикувана на: 03.02.2009, от dobreva.v
Кoментари:3

 Колеги, може ли някой да ми разясни какво представляват тези курсове за квалификация на помощник възпитателките и как се организират.

Коментари 3

06.02.2010 venelina_64

Profile

Първите квалифицирани пом.възпитатели по наредба №10/4.12.06г. на МОН са вече факт в гр.Оряхово.В софия обучението започна по-късно.но ние като пионери в това начинание трябва да кажа,че е много удачна форма.пом.възпитателките са повече"в час",отколкото някои учители ,в предпенсионна възраст.Според мен всички пом.възпитатели трябва да преминат през такова обучение.Все пак отговарят за възпитанието и обучението на децата в европейски ориентираните ДГ-не можем да си позволим компромиси с това...

18.03.2009 mucun72

Profile

Моят помощник възпитател ходи на такъв курс,но не е плащала нищо.Курсът е 2годишен,ходи само събота и неделя.Ще получава по-голяма заплата от колежките си и ще може да замества учител при отсъствие,което е основната идея.Не знам какво ще научи,помагам и в писането ,но ми се струва че много набързо претупват материала.Лекции засега е имала от Гюров,скоро е при Колева.

02.03.2009 bobinko

Profile

user: dobreva.v

 Колеги, може ли някой да ми разясни какво представляват тези курсове за квалификация на помощник възпитателките и как се организират.

 

Да мисля ,че мога да помогна.Това са курсове който се организират и провеждат в София.Плаща  се на семестър-250лв.Плащат самите курсисти.За повече информация се обадете на г-жа Фъндъкова от столична община това е нейна идея.