училището- желана територия

Публикувана на: 23.01.2009, от sil.ivanova
Кoментари:6

 Някоя детска градина да е участвала с доклад в националната конферениця "Училището- желана територия?

Разбрах че докладите са в 2 направления-Самоуправение,гражданско образование,

извънкласна и клубна дейност и Дидактически и иновационни методи и тенологии.Но не разбрах какви са изискванията-

трябва ли да има доклад- текст или само презентация без разни обяснения?Ако може да ме светнете ще съм ви благодарна.

Коментари 6

31.01.2009 mimi70

Profile

Здравейте,

Мисля, че това ще Ви е от полза -

Вижте презентацията долу.

http://www.inspirelearning.net/?p=73&gclid=CLHXirTUuJgCFQsJ3wod60kjag

Успех!

26.01.2009 sil.ivanova

Profile

 Разгледах и добрите практики, изчетох всичко що се появи в Гугъл за желаната територия.

Наистина както почти всичко в БГ и тук няма видим резултат- освен писмен.

Аз мисля да пиша по второто направление- дидактически и иновационни методи и технологии,в частност да разгледам възможностите на мултимедийните технологии за представяне на учебното съдържаниеи да направя една презентация на ситуация с помоща на ММП.Мисля ,че децата в къщи се запознават с компютъра,тъй че в ДГ сме изостанали с нашите картини от едно време,диапроектори и касетофони!

Предчуствам само ядове ,обаче ще участвам. 

26.01.2009 mister_sou

Profile

Как само успокоявате!

Една от нашите госпожи присъства вече 3 години поред на общинския кръг на конференцията. Няма смисъл да се уточнява къде, защото вероятно всяка година и на всяко различно място резултатъ е хем различен, хем като цяло - трагичен.

Първо, наистина няма регламент. Къде е публикуван, ако някой оспорва това твърдение?

Второ, участието на представители на различни училища на общинския кръг е хубава идея, но как да се сравнява един доклад за часове по физика с доклад за хоровата дейност в основното училище  и празнуването на великден в началните класове на основното училище? Зависи от темата ли? - Как? Иначе поне се дава гласност на неща, които даже и в малкия град си остават част от суматохата на един колектив, а не но гражданството като цяло.

Трето, самото определяне на участниците за по-нагоре е силно субективно. Първата година журито "овика" учителите, които се представяха, че не знаели как да направят презентация. Втората година - трябвало по-стилно да се говори и с повече научни термини. Третата - това, което беше представено, не било доклад, докладите се пишели по-сухо и без емоционални оценки. Каква ЖЕЛАНА територия без емоции, моля???

Четвърто, препоръчаха да се научат правилата за докладване. Има ги из Мрежата. Все още не се коментира изданието с добри практики http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/jointprojects/unesco/sbornik-dobri-praktiki.pdf, където съвсем не са по-различни представените идеи от нашите. Кой е крив, кой прав - за низвергнатите няма значение. Твърде силно горчи от тази желана територия. Но дори и да Ви заболи много - има един съвет: "Отдалечаване" (http://teacher.bg/cs/blogs/zelenkroki/archive/2008/10/18/22180.aspx)

Пето, пълното наименование на конференцията през първите години беше: "Училището - желана територия на ученика". Доста чудно стоеше въпросът на госпожата, която отвори тази тема във форума - дали пък детските градини няма да се представят отделно? - едва ли. Затова няма да има правила и сега заглавието ще е още по-общо, само че и по-неясно - кой създава и за КОГО желаната територия? КЪДЕ? - в България! Че тогава, защо се лъжем?

Хубава седмица на всички, на тези, които приключват срок - успехи; и дано да са удовлетворени всички участници в Конференцията!

 

26.01.2009 anna pashova

Profile

Не се притеснявайте. Ако присъствате на цялата конференция има какво да видите и да научите. Дали ще бъдете класирана за следващото ниво зависи само от Вас и темата Ви. Има смисъл в това начинание.

26.01.2009 sil.ivanova

Profile

 благодаря,доклада мисля да е много кратък,няма кой знае какво да обеснявам.Никой нищо не ти казва- какви изисквания имат,как ще протече представянето,надявам се да не се изложа.Май тия конференции са за тоя дето духа.

24.01.2009 anna pashova

Profile

Трябва да имате презентация и доклад към нея. Но най-добре е при защитата да не ползвате много доклада, защото просрочвате времето.