Игровите методи в обучението по история

Публикувана на: 15.01.2009, от mema77
Кoментари:2

SmileЗдравейте колеги!Отварям нова тема,защото ме интересува Вашето мнение и предложения!Смятам,че уроците по история трябва да се разчупят,да станат по-интересни на децата,да ги въвлечем да участват и играят,защото всечко по-лесно се усвоява и запомня така.Например с игрови методи,кръстословици,"Мозъчни атаки" и т.н.Надявам се да чуя мненията Ви по този въпрос,а също така предложения.

Коментари 2

20.01.2009 mema77

Profile

Съгласна съм,че е необходимо време,труд,усилие,търпение и старание,но мисля,че това по принцип е необходимо в нашата професия!Аз съм така да се каже прохождащ учител и много бих искала да се уча,за да им е интересно и запомнящо се на учениците!Така че ,ако нямате нищо против-ще Ви изпратя и-мейла си и ще се радвам да споделите Вашия опит с мен!В никакъв случай не бих си позволила да злоупотребя! 

20.01.2009 ITID

Profile
Темата, която засягаш е много интересна. Занимавах се през последните две години от работата ми като учител с проблема за ролевите игри в обучението по История и цивилизация в 11 клас. Разработих и модел на ролева игра "Болярски съвет", апробирахме я и направих кратко изследване върху този метод. Ако се интересуваш от подробности - няма проблем да ги споделя, не са тайна. Тези техники са много интересни за учениците, но колегите ги избягват. Наистина те са времеемки и трудоемки, но си заслужава, уверявам те. Успех!