заплатите в българското образование

Публикувана на: 30.12.2008, от gospojica Dilqna
Кoментари:7

Аз съм ученичка в 6кл. смятам че нашите учители не заслужават толкова малки заплати. Много от родителите , които са против увеличаването на заплатите им не знаят какво е да стоиш 6 часа на шума, да те ядосват, да ти задават глупави въпроси и да не слушат. Знам какво е да преподаваш, защото изкам да стана учителка. Да преподаваш трябва да имаш търпение, да намериш правилния начин да обесниш нещо на малките, но не трябва да ги оставяш да ти лазят по нервите. Да си учител е голяма отговорност, така че те трябва да получават заплати от рода но 1000-1300лв.

Коментари 7

22.02.2009 s_marushkina

Profile

                                   Темата е интересна.Още по-интересна става след въвеждането на така нареченото диференцирано заплащане,което убива и последната искрица ентусиазъм в изстрадалата даскалска душа.О,бедний ми,даскале,поради что се пънеш да доказваш на скодоуми същества,че заслужаваш повече от мизерното си съществуване...Просто продължи да обичаш децата,заради които си в училище и не очаквай никой друг,освен те,да оцени труда ти .Yes

14.02.2009 iv_2007

Profile

В нашето училище един ученик можеше да замества само един учител в този ден.

Вероятно при Вас правилата са били по-различни. Yes

14.02.2009 gospojica Dilqna

Profile

Благодаря за пожеланието. Рано или късно БЪЛГАРИЯ ще се управи.

14.02.2009 gospojica Dilqna

Profile

Не мисля че има нещо лошо в това да съм преподавала по някои предмети. Защо иначе има ден на ученическото самоуправление?

02.01.2009 iv_2007

Profile

"Знам какво е да преподаваш, защото ... съм преподавала на ученици по география, музика, история... Да преподаваш трябва да имаш търпение, да намериш правилния начин да обясниш нещо на малките, но не трябва да ги оставяш да ти лазят по нервите. Да си учител е голяма отговорност ..."

Както се казва не питай старило, а питай патило. Какво ли е създало необходимостта 13 годишно дете да преподава? Мисля че това е въпрос с повишена трудност. Hmm Не очаквам отговор от висшестоящи.

02.01.2009 ira_arnaudova

Profile

   Винаги съм вярвала в нашите ученици!Уверена съм,че България я очаква по-добро бъдеще!

   Желая ти успехи!

02.01.2009 dostoevski

Profile

                                                  

                                                           Браво на госпожица DilgnaYes

                                                          За сетен път се убедих,че в нашата объркана държава учениците ни са по-справедливи и по в час,отколкото тези,които въобще не могат да си представят какво е да си днес учител в България,защото не са прекрачвали прага на училище,откакто са го завършили.

                                                          Това детско откровение е най-хубавата Новогодишна честитка за нас,за което аз лично и благодаря и и пожелавам сбъдване на всички детски мечти и много,много здраве.

                                                           Отношението на Диляна е не само добронамерено, но и изключително реалистично. Ето заради такива адекватни и позитивни деца си заслужава да носим все още кръста на учителското каторжно дело.