GEONExT

Публикувана на: 09.12.2008, от hristov_b
Кoментари:12

        Има ли някой записки или други помощни материали, свързани с  програмата GEONExT ?

Коментари 12

10.01.2009 mirey

Profile
Здравейте! Интересуват ме тези материали. Ако е възможно, изпратете ми ги! mirey@abv.bg

09.01.2009 kr_bozhinov

Profile

user: vanyaha

Здравейте!

Ако още ви интересува, мога да ви изпратя методически материали за GEONExT, които са разработени за учители-обучители по ИКТ в ИМИ към БАН.

Моят e-mail e vanyaha@mail.bg. Надявам се колегите, които са ги разработвали, да не се сърдят за авторските си права. Все пак са подготвени за тази цел.

Привет,

Благодаря за предложението :).

Може да ги качите и в ел. училище :) в папката за ИТ :). Ако пък това не ви допада, моля изпратете ми един комплект!?!? :) на пощата в тичър бг

Лек, ползотворен ден и за вас

 

 

 

 

09.01.2009 vanyaha

Profile

Здравейте!

Ако още ви интересува, мога да ви изпратя методически материали за GEONExT, които са разработени за учители-обучители по ИКТ в ИМИ към БАН.

Моят e-mail e vanyaha@mail.bg. Надявам се колегите, които са ги разработвали, да не се сърдят за авторските си права. Все пак са подготвени за тази цел.

17.12.2008 iv_2007

Profile

Според мен, за да се задават условия се изисква познаване на програмния продукт. Не мога да дам преценка на предположението Ви, но едно е сигурно: ако зададем условия за движеща точка, можем при анимация да наблюдаваме поведението на движението й, и по-лесно да откриваме закономерности свързани със стойностите й.

http://geonext.uni-bayreuth.de/index.php?id=2457&MP=2457-2458

Не съм сигурна дали тази препратка ще работи, защото е към чертеж, който направих в директен режим на стартиране на програмата от Интернет.

17.12.2008 hristov_b

Profile

          Интересува ме по - скоро методическата страна на използването на страницата Условия. Според мен преимушеството е следното : по време на демонстрация, потребителя може да промени свойства на обекти чрез стр. Условия. По този начин нещата могат да се разделят на две : един да направи чертежа, а друг да го използва. Първият използва свойствата на обектите и ги определят при създаването на чертежа. Вторият не е необходимо да владее създаването на чертеж, но има възможност да променя свойства на обекти от вече създадени чертежи. Прав ли съм в тези си разсъждения или допускам някаква грешка ? 

15.12.2008 iv_2007

Profile

На свой ред и аз Ви благодаря hristov_b, защото се оказа, че моята версия на GEONExT е по-стара и днес си свалих новата, в която има и страница "Условия". С тази версия ми заработи и създаването на .html файл. Yes

Един пример, който беше обяснен в директната помощ: начертах окръжност определена от 2 точки - А и В. В условия от "ново условие" (празното листче вдясно), зададох условие: А.х=2 и след като избрах "запис" (дискетката вдясно), то се появи в списъка долу. След потвърждение за изпълнение се изчерта окръжност, центъра на която има х-координата 2 см спрямо зададеното начало на координатната система.

Още един пример:

В.stroke=If(X(B)>0, "#ff0000","#0000ff") - изобразява точка В с червен цвят, ако нейната координата х е по-малка от 0. В противен случай цветът е син.

Тоест след името на обекта, за който задаваме условие трябва да укажем негово свойство и стойности, които желаем този обект да получава.

 

 

15.12.2008 hristov_b

Profile

         Благодаря на iv_2007. Помогна ми да открия грешка, която аз съм допускал - не съм минавал през страницата Файлови опции и по този начин аз не съм създавал файла с разширение .jar. Това е причината при мен нещата да не вървят. Това вече е зад гърба ми.

          Имам нов въпрос. Какво е предназначението на страницата Условия - български, Conditions - английски,  Bedingungen - немски. До нея се стига след избор от менюто на Чертожна повърхност | Свойства на чертожната повърхност | страница Условия

13.12.2008 iv_2007

Profile

В този сайт се вижда анимирането на обекти точки от чертежа. Ако разгледате кода на файла, ще забележите препратка към файл с име geonext.jar . При мен обаче тръгва само когато този файл е в главна директория на с:\, тоест след като поправя пътя: codebase= "./" на "/" и си копирам файла в главна директория. Мога да Ви изпратя моя задача, която тръгва.

http://www.math10.com/bg/algebra/Logarithm/Definition.html#top

11.12.2008 hristov_b

Profile

         

В Помощ нещата са детайлизирани. Няма общо представяне на продукта и идеи за използването му в учебния процес. Аз желаех по - бързо да достигна до тази обща концепция за приложимостта му и след това да избера в кое направление да се самообучавам.

            За сега не мога да схвана връзката му с HTML. Създавам чертеж, минавам през Файл, Експортирай, HTML,  избирам папка, въвеждам име, натискам бутон [Експортирай], в отворения прозорец маркирам Само чертеж и Конструкционен протокол. В HTML - файла се появява  протокола, обаче липсва чертежа.

Аз ли греша или има друго нещо, което пречи да видя чертежа, ако въобще такава е идеята.

10.12.2008 kr_bozhinov

Profile

user: Manilag

Аз я ползвам с проектор, вместо да чертая  по дъската.

 

:)

Проветско рано сутрин,

А аз подготвям едно клипче за да покажа как може да се чертае на дъската с геонекст, ауто кад и други кад програмки:) :) :).(ама това след откриването на новата ни комп зала).......

....Що се отнася до въпроса на г-н Христов, мисля че преди година(на конференцията) една колежка беше направила презентация за използването на геонекст в часовете(математика).....Може презентацията да е тук някъде?!?!?

Потърсете я в "Библиотеката" и "Материали" г-н Христов

Желая на всички спорен и ползотворен ден