Трезон в детски ясли и градини

Публикувана на: 03.12.2008, от elishka2000
Кoментари:3

Искам да попитам всички ( родители и учители ) притеснява ли ви факта, че децата се тровят в градините ни с тая отрова трезона? Защо на никой не му пука за децата ни? Всички сме мирисали едно време гадната и воняща миризма на хлорна вар и знаем за какво става въпрос, как ни пареха очите и се задушавахме и т.н. Толкова съм възмутена и разочарована от хората и по-точно от родителите на всички деца в градините и яслите в Стара Загора? Само аз ли забелязвам избелелите дрехи на сина ми по колената и крачолите, само аз ли чувам как кашля и се дави постоянно ( а вкъщи не ), само аз ли давам луди пари за лекарства? На кого да пиша и къде да се обадя не знам? 

Коментари 3

04.12.2008 neva

Profile

При нас се ползва хипохлорид , но се разрежда.Нямаме проблеми с избелели дрехи ,може би трябва по-рано сутрин  да се дезинфекцира и проветри ,за да изсъхне пода.Преди години имах такива случаи,когато не е изсъхнал пода и дете седне на земята да му избелее панталона.Рано ли водите детето си в ДГ ?Предупредете го да не сяда на пода,ако не е изсъхнало още.

04.12.2008 peperuda

Profile

ПРИ НАС ИЗПОЛЗВАМЕ СЮРХЛОР И НЕ СЪМ ЗАБЕЛЯЗАЛА ПРОБЛЕМИ.ПО ПРИНЦИП ПРЕПАРАТИТЕ  ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ ТРЯБВА ДА СА РАЗРЕШЕНИ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО - РИОКОЗ СЛЕДЯТ ДАЛИ  Е РЕГИСТРИРАНО, РАЗРЕШЕНО ЗА УПОТРЕБА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ.НЯКЪДЕ МАЙ БЯХ СРЕЩАЛА СПИСЪК НА РАЗРЕШЕНИТЕ ДЕЗИНФЕКТАНТИ.

03.12.2008 ksi2471

Profile

  В нашата детска градина отдавна не се използва хлорна вар. Помещенията се дезинфекцират с изосан, който няма остра миризма. Хлорна вар не се купува.