Ватиканът опрости Джон Ленън за сравнението му на "Бийтълс" с Исус

Публикувана на: 25.11.2008, от zdravkop
Кoментари:1

"Осерваторе романо" най-сетне прости на Джон Ленън за изявлението му, че "Бийтълс" били по-популярни от Исус Христос.

Изказването на легендарния музикант, направено пред лондонски вестник през 1966 г., беше окачествено като "хвалба на млад човек, сдобил се с неочаквана слава", съобщава Ройтерс.

"Забележката на Джон Ленън, която предизвика дълбоко възмущение най-вече в Съединените щати, след толкова години звучи като "самохвалство" на младеж от работническата класа на Англия, сблъскал се с неочакван успех, след израстването на легендата Елвис и рок енд рола", пише всекидневникът на Светия престол, цитиран от БГНЕС.

Статията, която отбелязва 40-та годишнина на "Белия албум" на "Бийтълс", възхвалява състава.

"Остава в сила фактът, че 38 години след раздялата им, песните на запазената марка Ленън-Макартни показват изключителна устойчивост на преходността на времето, превръщайки се в източник на вдъхновение за повече от едно поколение поп музиканти", се посочва в публикацията.

 

Както се казва: По- добре късно, отколкото никога. Дори и консервативната папска държавица призна признатите от целия свят още преди четири десетилетия велики музиканти от Бийтълс. Колкото и надменно и пренебрежително да се отнасят папските хора към Джон, те никога няма да постигнат това, което постигна той- великият, уникалният, героят на работническата класа.

Коментари 1

26.11.2008 Eli_83

Profile

  Не би било редно да се правят сравнения между Иисус и Бийтълс!

  Аз лично го възприемам като богохулство...а католическата църква дали прощава и кого осъжда не ме касае! Трябва да се отърват от наглия си навик да набеждават и после да "опрощават" греховете! Просто не са те съществата, които да съдят и то най-често в тяхна изгода! Индулгенции най-вероятно отново са в сила!