процент прослужено време на млад учител

Публикувана на: 18.11.2008, от mariail
Кoментари:14

Здравейте,
  Ето и моята питанка:
Започнах работа като учител, имам общ трудов стаж 7 год и 5 мес. Нямам педагогически такъв. В трудовият ми договор имам упоменати 7% за трудов стаж. След като два поредни месеца не ги получих днес попитах и ми отговорига, че нямам право на процент прослужено време, защото нямам 3 години педагогически стаж. Обърнах всички наредби на МОН, но такова нещо не видях. Сега трябва да си занеса договора за да го поправят, но реших да се допитам към Вас. Моля, ако някой знае къде да търся и изобщо, ако имате информация по въпроса пишете ми.
Благодаря Ви предварително.

Коментари 14

28.06.2009 neva

Profile

 Най-после мога да се похваля,че ми изплатиха цялата натрупана сума от разликата в процента. След 9 месеца ходене по мъките, обикаляне по инстанции и доказване на права!?!   Пътните разходи също ги изплатиха.Остана да се преборим с парите за работното облекло за тази година,тъй като миналата година не ни дадоха нищо.

А защо е нужно да ни създават толкова проблеми от Общината, а не си вършат работата и спазват КТ и КТД ? 

25.05.2009 neva

Profile

 Мариали,изпращам ти лично съобщение.

23.05.2009 mariail

Profile

Привет,

Подозренията ми за общината се оправдаха. И аз съм там.

Надявам се всичко да приключи благополучно за Вас. При нас пари за пътни за тази година все още няма, оправданието - КРИЗА!

Поздрави. 

13.05.2009 neva

Profile

 Да ,направихме запитване до ИТ, отговорът е положителен за мен, подписах допълнително споразумение  за реалния % професионален опит,но до този момент не съм получила нито лев за предходните месеци, а времето се трупа.....Досега се въздържах от коментар ,с надеждата в скоро време да се похваля, че проблема ми е разрешен,но не би...  От общината по всякакъв начин спират изплащането, касиерката не разбрала,  няма пари,криза... Оправдания много ....

А общината е най-корумпираната - "Родопи" Пловдив.

13.03.2009 mariail

Profile

Аз бих направила запитване до инспекцията по труда. Нашата директорка направи такова по моя казус. Явно на никой не му се занимава, но Вие имате право на този процент, потърсете си правата.

Успех!

PS. Ако не е тайна за коя община се касае? 

13.03.2009 neva

Profile

 

Здравейте! При мен нещата още са в застой, нищо не се е променило, макар че представих на директорката Отрасловия КТД, където точка 25 регламентира точно този стаж преди 01.07.2007г.Тя пък е говорила с  Общината, където  изобщо не проявяват интерес към договореностите на синдикатите. Засега е това.

17.12.2008 mariail

Profile

Мисля, че се касае за член 25 от КТД. Успех!

17.12.2008 neva

Profile

Здравейте! При мен нещата се промениха частично- засега ми дават процент само върху педагогическия стаж, представих  в Общината всички необходими документи, но там са толкова нелюбезни , а в момента нямаме директор -титуляр,така че ще изчакам когато назначат нов директор,за да продължа да си търся правата.Моля кажете точно кой член от КТД касае общия тр. стаж,защото аз не видях такъв текст като ми го показаха,а това е доста добър аргумент.

До скоро!

16.12.2008 mariail

Profile

Здравейте отново!

Оказа се, че право на процента имам и ще ми бъде изплатен с декемврийската заплата. Какво ли щеше да стане обаче, ако не бях се усъмнила и не бях изчела куп документи, наредби и разпоредби?!

В крайна сметка се надявам, че съм била полезна за хората с подобен проблем.

15.12.2008 mariail

Profile

Обещах да пиша и ето:

Отидох при директорката с копие от колективния тр. договор. Тя ми каза, че ще направи запитване и ще ме уведоми. Вече месец отговор няма, процент също. При развитие пак ще пиша.

А при вас как се развиха нещата?