Заплата

Публикувана на: 05.11.2008, от tititi
Кoментари:2

 Здравейте колеги! Помогнете ако можете! Ако работя на половин норматив от 800 часовете падат на 400 каква заплата ще получавам? С полувисше образование съм.

Коментари 2

10.11.2008 mtrad

Profile

             

 Попитайте главния счетоводител на училището!

Работна комисия от колектива и  директора разработват правилата, а оттам и скала(таблица) за основните работни заплати  на учителите, на служителите и помощния персонал, съобразени с бюджета на училището. Предложението на комисията се дискутира и гласува на  общо събрание и влиза в сила.  

10.11.2008 stela__73

Profile

Привет!

Зависи каква е Началната основна месечна работна заплата (НОМРЗ) във Вашето училище и какъв трудов стаж имате. 

Все още се лутам из механизмите, законовите разпоредби, наредби и кодекси и не мога да разбера много неща за така наречените наши основни работни заплати. В края на краищата някой може ли да даде точен и ясен отговор на въпроса въз основа на какво трябва да се изчисли основната заплата, като се има предвид наредба №2 от 18.02.2008 год. и така представеното приложение №1 към нея. Сумата от 450.00 лева е определена за минимална работна заплата на висшист - "бакалавър" или "магистър", но на база на какво се получават разликите между основните работни заплати на отделните членове, след като педагогическата стъпка вече не се взима в предвид???