Колеги,получихте ли си средна брутна заплата 650лв.?

Публикувана на: 24.10.2008, от bobinko
Кoментари:25

 Ние в община Козлодуй не сме.Освен 10те процента от м.юли нищо друго нямаме.За диференцираното нямам думи-нашите най -добри не взеха и250лв.чисти.Те не стигат и всички сме под СБР650лв.

Коментари 25

27.05.2009 Nuchika

Profile

 Колеги има и по-зле.Аз съм с 27 год.педагогически стаж ,а основната ми заплата е 481лв.С висше образование съм.През 2008г. не сме получили нито стотинка повишение на заплатите.За 2009 ни предупредиха,че за ноември и декември няма пари за заплати.Групите ни са пълни.Пари за детските градини няма.Вече не знаем към кого да се обърнем за решаване на проблема.Синдикатите нищо не правят за нас.Общината нехае.

17.05.2009 cvete 66

Profile

Уважаеми колега, за мен първа квалификационна степен отдавна не е цел, а реалност. Вярвайте ми обичам и работата си и децата(няма да споделям и те колко ме обичат).От въвеждането на диференцирано заплащане получавам най-много точки от всички колеги в нашето ОДЗ, което надявам се е показателно за качеството на моята работа, но уви получавам основна заплата 563лв, а ДОО сумата ми е 686лв. Ще добавя, че имам 22 години педагогически стаж. За жалост нито образованието, нито качеството на работа са от значение по нашите географски шириниBig Smile

26.02.2009 stoika_pateva

Profile

 Извинявам се колега,поздравление за заплатата - дай Боже на всички! Но имам един въпрос -за какви лекторски става дума? Вие в училище ли работите или в детска градина? Ако е в училище, защо пишете във форума на детските градини? Ако сте в ДГ, как ви разрешават лекторски? При нас е изключено, пък и по кодекс не е редно. Общината въобще не разрешава начисляване на лекторски.Ако имаме дълъг болничен, се взема заместник, ако е за ден-два, заместваме се взаимно.Този въпрос живо ме интересува, моля обяснете ми как стоят нещата.Въпроса ми е към Цветанка Данаилова или Христов.

16.02.2009 ptorcher

Profile

 Да обобщим.

 

В големите градски училища  и в инцидентни случай в малките такава "средна" няма. Изобщо е голям дебилизъм да се борите за "средна".

 

Нормалния човек, който смята да  обучава другите трябва да знае, че се бори за начална или основна заплата, а не за средна. Това е онзи минимум, без който не можеш даядеш и да гледаш децата в очите.

 

Така ли е колежки с 650 лева?

 

Т.е. наличието на 650 не е непременно продукт на уемнията  на отделния учител, а на факта на струпване на деца в един район, и западане на други райони.

 

Честито!

16.02.2009 gg4sl

Profile

Не съм видяла с очите си фишовете на колегите ,но  от професионални разговори и коментари стана ясно,че в детските градини в Балчик и Булгас ,например,КТД и механизма за образуване на заплатите  и на учители и на директори е  добър и увеличава заплатите с 20-30 % спрямо нивата от 01.07.2008 год.Няма как там да не са дастигнати нива на заплатите над 650 лв. СБРЗ.Но дали има други такива последователи-практиката на повечето места е парите не достигат и  промяната е "10 % ,защото не се побирате в средната брутна за общината" -малко деца,нерационални действия от някои директори и резултатите са на лице.Трябва да сме наясно ,че всяко дете повече дава възможнаст за растеж на заплатите-верни данни,отговарящи на  нормативите групи и т.н.

Ако се замислите и анализирате ситуацията си ,ще видите,че вероятно ,ако не сте на делигирани бюджети,около вас има групи или градини ,които са с по-малък брой деца или записали деца на възраст под 3 години ,за които не сте финансирани,в градински групи/за по-малките общини/,които правят перспективата по-добра,но настоящето осяват с проблеми.

Няма резултат без конкретна причина!Замислете се-новостите в бюджетното обслужване на образованието е с цел да се самоограничим,самосъкратим при недостиг на пари,реорганизираме...За училищата е едно-те са задължителни,за ДГ-на кого му пука?

Дано се променят нещата,но кога и надали !?!Smile" href="BLOCKED SCRIPTinsertSmiley('Smile');">

14.02.2009 bobinko

Profile

 mima_28 за учител в детска градина ли става въпрос или в училище?Моля ако има някъде в България учител вДГ да е стигнал тази средна брутна да напише в форума и за кой регион става въпрос.Много бих искала да видя и колективния трудов договор.Sad

14.02.2009 mima_28

Profile
здравейте колеги.да -и НИЕ ОТ 1.08.08 Г.ДОСТИГНАХМЕ 650-СБЗ.ПРИ НАС КЛАС ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ Е 1.5%.

08.02.2009 zeh

Profile

 Има ли учител в Бг ,който да работи за пари?!Стига вече с тези заплати!Ако получавахте толкова,колкото заслужавате,нямаше да сте учителиSmile

05.02.2009 minkova

Profile

Некоректно е да поставяте всички под един знаменател!Видно е,че сте засегната точно от такъв преподавател със стаж-а запитахте ли се,защо?

05.02.2009 Maria_V

Profile

Мнението Ви за т.н. "професионални бакалаври  " е погрешно. Тези хора работят много. Това правят с цел да бъде оценена тяхната работа, а не тяхната диплома. Аз съм магистър, но много неща съм научила от тези колеги. Те не "лежат"на магистърската диплома, защото я нямат, а доказват себе се чрез работа към усъвършенстване.

Отговор на въпроса:Колеги,получихте ли си средна брутна заплата 650лв.? - Да. Аз съм РУИК и основната ми заплата е 540 лв. Нямам информация за други колеги. Ако има колеги с моята длъжност моля да споделят, как се сформират техните заплати.