как ще ни оценяват

Публикувана на: 24.10.2008, от biser4e
Кoментари:3

http://www.struma.com/cgi-bin/archive.cgi?year=2008&month=10&day=17&issue=5010&page=home&article=0

ще се радвам да кажете какво мислите по повод тази статия. 

Коментари 3

25.10.2008 biser4e

Profile

 Размерът на заплатата и кадровото израстване на педагозите и училищния персонал от община Благоевград вече ще зависи от комплексната оценка, която ще получава всеки на база цялостното си трудово представяне, нивото на провежданата от него учебно-възпитателна дейност и оценка на професионалните характеристики. Това бе регламентирано вчера с подписване на процедура за комплексно оценяване от кмета на община Благоевград Костадин Паскалев, началника на Регионалния инспекторат Огнян Соколов, председателя на Съюза на работодателите в системата на образованието Димитър Арабаджиев, колегата му от СБУ при КНСБ Красимир Попов и Георги Шошев от КТ “Подкрепа”. Според Огнян Соколов системата за оценка на труда на учителите и персонала в училищата и детските градини ще има дисциплиниращ и мотивиращ ефект както за директорите, така и за всички заети в тази сфера. Индивидуалната оценка на всеки ще послужи за ориентир на училищните ръководства при вземане на управленски кадрови решения, при определяне на допълнителните възнагражданения и прилагането на механизми за диферинцирано заплащане. Зам. кметът по културата Валентин Василев обяви, че подобна стъпка на общинско ниво се прави за пръв път в България и е свидетелство за ангажиментите на общината към повишаване нивото на образованието в Благоевград. Само преди седмица кметът Костадин Паскалев на срещна с актива на БСП и остро критикува лошите резултати на зрелостниците на матурите, според които благоевградските ученици са на едно от последните пет места в страната.

Това имам предвид.Мен ме шокира факта,че кмет,РИО и синдикати вземат решения и критерии да оценяват работата на учителите.Общо взето всеки взе да разбира от всичко. 

24.10.2008 margomalinova

Profile

 В Благоевград  кметът, РИО и синдикатите са подписали договор за въвеждане на комплексни оценки на учителите въз основа на показаните резултати от учениците на  матурите ....

Живеем в Абсурдистан ..............






















24.10.2008 radivdani

Profile

 СТРУМА - АРХИВ

  Това ми излиза на адреса , който сте постнал/а. За това ли става въпрос и наистина ли това държите да коментираме? Предполагам ,че има някаква грешка.