А учителите не са получили и първо увеличение!

Публикувана на: 17.10.2008, от Uchenolubiv
Кoментари:3

17.10.2008г.


ЧРЕЗ

РАЙОН .....................................................
ДО
ДИРЕКТОРА
НА .............................................................

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖО/ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка със заповед № РД 09-711/30.06.2008 г. на Министъра на образованието и науката за утвърждаване на Механизъм за определяне на работните заплати на директорите на общинските и държавните училища и обслужващи звена за 2008 г., приложено Ви изпращам Справка-декларация за повторно увеличение на ОРЗ след 01.07.2008 г., която следва да попълните и изпратите с придружително писмо, в срок до 10.11.2008 г. в стая № 507 – Човешки ресурси.
Моля, всички директори, които не са си подписали допълнителните споразумения към трудовия договор или споразумение, считано от 01.07.2008 г., да се явят в горепосочената стая за получаването им.

Приложение: Справка-декларация

 

Коментари 3

19.10.2008 Uchenolubiv

Profile

Наистина ти благодаря за тази част от механизма. 

19.10.2008 pepinia

Profile

user: roshe

Какво е  това повторно увеличение?

Механизъм за определяне на работните заплати на директора. Приложение 24.06.2008г.:

9. Размерът на основната работна заплата на директорите се увеличава не повече от два пъти годишно.12. Повторно увеличение след 01.07.2008 г. на основната работна заплата за директор се извършва, ако в периода 01.01.2008 г. – 31.12.2008 г. са увеличени втори път и работните заплати на персонала15. Размерите на основната заплата и допълнителните възнаграждения на директорите на училища и обслужващи звена, прилагащи система на делегирани бюджети, не могат да бъдат увеличавани при наличие на просрочени и/или неразплатени финансови задължения повече от 1/12 от утвърдения бюджет на звеното И още малко:7. При договаряне на размерите на допълнителните възнаграждения на директорите се прилагат механизмите за определяне на размерите на педагогическия персонал, установени в колективен трудов договор и/или включени във вътрешните16. Директорите на училищата и обслужващите звена представят искане за увеличение за възнагражденията им, придружено с информация...списъкът е даден в механизма, от който съм цитирала.. Посоченото от Вас писмо, Uchenolubiv, явно е свързано с заложеното в механизма право на директора за повторно увеличение.Ясно е обаче ,че не всеки  работодател ще се възползва от това си право по понятни причини.Само още веднъж ще подчертая - работната заплата на директора е обвързана с работната заплата на персонала.Така,че бих приела посоченото писмо като покана за увеличаване заплатите на персонала т.е ако искаш да получиш-първо дай.SmileМоже би този мой отговор ще подразни за пореден път, но все пак нормативната уредба дава обективен отговор по въпроса какво може и трябва. Друг е въпроса дали ни харесва това или не.  

п.с.Съжалявам, че е липсвало увеличение първо при някои колеги.Дано в края на годината при преглед на възможностите на бюджета това бъде коригирано.Успех!Yes

17.10.2008 roshe

Profile

SadКакво е  това повторно увеличение?Такева говорила за стачка.Да не са се ,,стреснали"???Ако пак ще ни,,поръсват с трохички"-да си ги държат за тях!!

Откога е повторното увеличение?Tongue Tied