Помогнете

Публикувана на: 12.10.2008, от vilidaf
Кoментари:7

Незнам дали е точно тук мястото...Някой чувал ли е и е изполвал  Learning Content Development System(LCDS) на Microsoft? Дайте напътствия! Искам да се науча да я използвамEmbarrassed...

Коментари 7

19.10.2008 anna pashova

Profile
Урок                                                                                                                                                                                                                   1.Предварителна нагласа на учениците                                                                                                                                                     2.Поставяне на цел и задачи.                                                                                                                                                                                  3.Как да се направи? Използвайте различни начини за изнасяне на урока – лекция, филм, ситуация, игра и др.  

4.Показване на образец т.е. да има модел.

Учителят трябва да покаже на учениците как нещо се прави правилно и след това да изисква от учениците и те да го правят.                                                       

 5.Проверка на това доколко е разбрано.                                                                                                                                                   6.Практика-много е важно първите опити на учениците да са успешни.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      7.Самостоятелна практика                                                                                                                                                                         8.Получаване на обратна връзка в края на урока. 

 

19.10.2008 iv_2007

Profile

Предполагам, че ще споделите как е изглеждал първият Ви урок. Ще ми бъде интересно Smile Yes

14.10.2008 djidji3d

Profile

blagodarq vi!!!!Big Smile 

14.10.2008 iv_2007

Profile

Това е просто един алгоритъм за лекционен тип урок:

1. намирате подходящия учебник

2. избирате темата (конкретния урок)

3. по ваша преценка подготвяте въвеждащи в темата въпроси, които е най-добре да почиват на позната за учениците информация (не повече от 10 мин. от часа)

4. правите изложение на конкретния урок, с подготвен основен (и разширен - ако желаете да им кажете неща които в учебника ги няма, или такива на които ще изпитвате следващия път) план

5. формулирате например 2 (може повече или по-малко) изпитни въпроса за следващия час

6. в края на часа (5 мин) можете да обобщите казаното през часа, както и да дадете оценка за участието на ученици, които са взели участие в дискусията

 

 

14.10.2008 djidji3d

Profile

mojete li da mi izpratite ne6to za prepodavane na yrok po psihologia,4e spezializiram y4itelska pravosposobnost,a mi kazaxa da si tarsq sama material kak se prepodava yrok! 

14.10.2008 vilidaf

Profile
Благодаря Ви! Веднага ще погледна!

13.10.2008 roshe

Profile

Вижте в блоговете и по-точно -Computerтози на Кр.Божинов!