сливането на училища и преливане на чашата на търпение на учителите

Публикувана на: 29.09.2008, от tanq_boseva
Кoментари:17

Според мен това сливане на училища е поредната "гениална"идея на нашия "велик"министър.Днес сливаме училища и "излишните" сгради ги превръщаме в бизнес центрове,а утре ще се чудим къде ще учат децата ни.Казват,че човек се учи от грешките си, интересно.... как пък не си взеха поука от кризата с малкото детски градини и многобройните деца,интересно....Обединиха училищата и съкратиха суматии колеги,иначе съкръщения нямаше да има,да,да ама друг път.Само се чудя,до кога ще се подиграват с учителите????Познавам колеги,които са пред пенсия и с това сливане ги съкратиха,сега са на борсата,без работа и с мизерни подаяния.

Коментари 17

05.10.2008 tanq_boseva

Profile

SmileSmileSmile 

05.10.2008 Eli_83

Profile

  Wilted FlowerWilted FlowerWilted Flower SmileBroken Heart

05.10.2008 tanq_boseva

Profile

SmileSmileSmileSmileSmile  усмихвам се споко,даже и един танц мога да изденсъм.Няма за какво да се чувстваш неудобно,радвам се че има хора като теб,но ако можеш и да се клонираш около 1000 пъти ще е още по-добреSmile

05.10.2008 Eli_83

Profile

  О, не е нищо! Все пак благодаря много....чувствам се малко неудобно..Embarrassed 

  Но нали трябва да има някакъв баланс...то това си е природен закон!!Smile 

 И да си изкараш добре празника и повече усмивки!Wilted Flower

05.10.2008 tanq_boseva

Profile

Мога единствено да ти благодаря,за позицията която си заела,държавата ни се нуждае от повече съпричасни хора,като теб. YesSmile

05.10.2008 Eli_83

Profile

  Да, Танял и аз го гледах!  Предаването на бат Мартин!Smile И той е писал в този сайт, но скоро не съм го засичала!

  За съжаление...постът ти е пълен единствено и само с истини, горчиви истини....Sad

  Но има и хора, които ви подкрепят, аз лично се старая специално в този, вашия сайт, да не се чувствате поне унижавани от елементарните хора в нашата държава, които иначе са в изобилие!

05.10.2008 tanq_boseva

Profile

Моралът,достойнството,че дори и възпитанието трябва да ни ги внасят от другите европейски страни и да ни ги продават тук на килограм.Преди известно време гледах едно предаване  за едни възрастни хора(около 70 годишни),които си изхвърляха боклука в една река,не изпитваха и грам неудобство от деянието си.Споделиха пред камерата,че техните баби и дядовци постъпвали по същият начин.Заринатите в собствените си боклук-хора се надяват течението на реката да отведе мръсотията ми на друго място и така проблемът вече да е нечии друг.Докато гледах предаването изпитах голям срам от постъпката на тези възрастни хора.Всъщност,всички в тази държава постъпваме,като хората от предаването,чакаме някой друг да ни изхвърли боклука.Моралът и достойнството са погребани от много отдавна в тази държава.По време на стачката на учителите,именно възрастните хора ни хулиха и упрекваха.Та нали именно те трябва да са хората от които да се учим на морал и достойнство,да се възхищаваме,та нали те трябва да са нашият пример в живота.......... е...,аз лично се срамувам от тях.срамувам се от държавата ни...Що се отнася до лидерите,"такова  същество в нашето стадо- няма".Държава без водач е,като стадо без коч.

03.10.2008 Eli_83

Profile

 "сливането на училища и преливане на чашата на търпение на учителите"

  Това е заглавието на темата, засягаща морала и достойнството на всички български граждани! Осъзнала съм, че проблемите в българското образования са и проблеми на всички нас, наш дълг е да подкрепяме учителите! Наш-на всички българи!

  П.С. Когато говорим за подобни теми се питам защо ли някои хора /наричащи се лидери/ съвсем скоро караха един съвсем истински и реален учител, с голям принос към общността тук, да се извинява и то на човек, на който участията му в този форум се ограничава единствено до хулене и оплюване на гилдията! Човек, който се стараеше да промие мозъците на учителите, че не заслужават и това, което и сега им се дава! Та вижте в Румъния какво става!!! А и нали говорим за морал и достойнство! Редно е да се запитаме и що за хора се зоват "лидери"! Защото тези хора са немалко важни!!! Учителите стачкуваха, мизерстваха, каквото зависи от тях го направиха, ние също помогнахме колкото можехме, но...

  Всеки може да говори твърде много и да удря гневно по клавиатурата, но мисля, че вече хората вярват на делата, а не на приказките! Да се обвържеш с хора, чиято цел е да промиват мозъците и "смъкват" самочувствието на учителите е равно на предателство, а това е най-тежкото морално престъпление!

02.10.2008 zdravkop

Profile

user: iv_2007

върху една от картите на България, които са раздадени за всяка класна стая, някой много старателно беше изрязал по контура Кърджалийска област. Какво ли е искал да ни покаже този (може би) ученик?

 

Какво ли? Ето какво: Кърджалийска област не е България, а територия, принадлежаща на Турция. Резултатите от дейността на антиконституционната партия ДПС са видни и за слепците. (с изключение на комунистите и царедворците). Тепърва ще берем плодовете на нихилистичното управление на няколко поредни правителства. България я чакат тежки времена, за съжаление. 

Кога ли ще се сетим, че с криворазбраните демокрация и толеранстност сами режем клона на българщината!?

02.10.2008 iv_2007

Profile

Сегашното уж наложащо сливане на училища, ще бъде отчетено като грешка. Икономиите в образованието, както и тоталното обезлюдяване на райони е също толкова опасно, колкото невежеството, както казва Теодора. С болка ще споделя и един факт: върху една от картите на България, които са раздадени за всяка класна стая, някой много старателно беше изрязал по контура Кърджалийска област. Какво ли е искал да ни покаже този (може би) ученик?