Какво мислите за е-учебниците?

Публикувана на: 22.09.2008, от sotirova_lili
Кoментари:2

Чудесно е да има е-учебници, като отговор на широкото навлизане на IT в живота ни. Но това няма ли да се отрази зле на децата ни, които и сега прекарват прекалена дълго пред монитора. Как ще се отрази това на тяхното физическо и психично здраве? Вече са познати доста негативни ефекти, явяващи се като следствие от прекомерното седене пред РС. Няма ли да направим "мечешка услуга" на децата си, надпреварвайки се да въвеждаме  IT навсякъде.

Коментари 2

12.11.2008 anna pashova

Profile

Хубаво е да има е - учебници по определени дисциплини. Много от младите хора ще се възползват от тях, защото имат по-голямо желание да стоят пред компютъра, отколкото да четат. Въпросът е кой ще подготви тези електронни учебници и какво ще съдържат те.

26.09.2008 ema58

Profile
Зависи от предмета, профила на училището, възрастта на учениците и най-вече от учителите! Тази година за пръв път препоръчах такъв учебник на десетокласници, не знам обаче какъв ще е резултатът. Не ми се вярва драстично да се увеличи времето пред компютъра заради учебник, но дори и да е така, няма лошо! Това е един мъничък опит за отпор на ненаситните издатели и търговци, които не предлагат нищо под осем лева! При прогимназиалния курс не вървят. Но в горния курс вършат чудесна работа, стига детето да има желание да учи и да няма желание да дава пари за нещо, което получава безплатно.