бизнескомуникации

Публикувана на: 17.09.2008, от nmz
Кoментари:5

Търся разпределение по бизнескомуникации за 11 клас професия "Икономист-мениджър"

Коментари 5

16.09.2011 rukie

Profile

Търся разпределение на часовете по математика за 10 клас с 2 часа седмично.

16.09.2011 rukie

Profile

Моля да ми изпратите учебна програма по бизнес комуникации - теория и учебна практика  за специалност "Сътрудник бизнес услуги" за 10 клас. Благодаря много.

19.09.2010 margarita_n

Profile

molq da mi izpratite u4ebno razpredelenie na 4asovete po biznes komunikacii za 11 klas-108 4asa . blagodarq

03.10.2008 nmz

Profile

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА  ПОДГОТОВКА

ПО 

БИЗНЕС КОМУНИКАЦИИ НА ЧУЖД ЕЗИК –

учебна практика

                                

І.  ОБЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕБНАТА ПРОГРАМА И ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

  Учебната програма по Бизнес комуникации на чужд език – учебна практика  има за цел да представи комплекса от фундаментални, основни и приложни знания в областта на деловото общуване на чужд език (английски език). Изучава се съставянето, оформянето и компютърното форматиране на писмата и документите. Изучават се задълбочено текстообработка на делова кореспонденция и кореспондентските информационни технологии. Съдържанието е структурирано така, че учениците да придобиват последователно трайни знания и умения за стандартно подредени и оформени документи, да могат самостоятелно да съставят и форматират стопанска и вътрешнофирмена кореспонденция, лични писма и авторски трудове, кореспонденция на английски език; да извършват качествена и производителна текстообработка, да водят образцова делова кореспонденция на  чужд език. В учебния процес следва да се обърне особено внимание на задълбочената практическа страна на обучението, която води до изграждането на правилна конструкция и построяване на документите; на стилистичните и правописни знания, на компютърните умения и техническите навици у учениците. Дисциплината осъществява взаимодействие с други учебни предмети, като компютърен машинопис, текстообработка на чужд език, информационни технологии, стилистика, икономика и мениджмънт, маркетинг. Усвоените знания, умения и сръчности формират професионализъм в кореспондентската практика.

            Особено внимание трябва да се обърне на начина на съставяне на документите, техните реквизити и начин на структурирането им. Деловата кореспонденция на английски има своите правила и точно те трябва да бъдат усвоени от учениците.

Учебното съдържание има за цел да създаде специалисти в своята област, които притежават задълбочени знания и да ги прилагат в практиката.  Владеенето на чужд език е задължително условие за реализирането в професионалната област, а воденето и на бизнес кореспонденция е предимство.             Обучението цели постигането на единство между теория и практика, както и създаване на инициативни и предприемчиви личности.         Настоящата учебна програма е предназначена за професията икономист-мениджър. При професия с различен хорариум от часове, учителите трябва да ползват същото учебно съдържание, като самостоятелно следва да извършат разпределението  на часовете, съобразено с  учебните планове  

ІІ  РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА УЧЕБНОТО ВРЕМЕ

 

XII клас

 

            І срок  18 седмици  х  1 час = 18 часа                     

            ІІ срок 13 седмици х  1 час = 13 часа

                                               Всичко:   36 часа

 ІІІ. ТЕМАТИЧЕН ПЛАН  

№ по ред

Наименование на разделите и темите Всичко часове Нови знания Упражнения и обобщение
1 2 3 4 5
Тема 1 Работа с клавиатура на латиница. Буквени клавиши, препинателни знаци. Съставяне, оформяне и компютърна обработка на документи. Етапи на създаване,  форматиране, съхранение, разпечатване на документите, регистрация и изпращане по адресати.      
Тема 2 Инструментариумът на Word, настройки в Word. Форматиране с иконите на Word. Форматиране с командите на Word. Форматиране с клавишни комбинации в Word.  Създаване на директория “Делова кореспонденция”.      
Тема 3 Съставяне и оформяне на писмо–искане (заявка, запитване). Отговори на писма-искания. Business Letters.  Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми. Съхранение на документите.      
Тема 4  Съставяне и оформяне на стандартно писмо-оферта, свободна и контраоферта. Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми.      
Тема 5 Съставяне и оформяне на писма за връзки с обществеността. Писма, информиращи обществеността, писма за привличане на клиенти или създаване добър имидж сред обществеността; благодарствени, поздравителни, съболезнователни писма. Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми.      
Тема 6 Съставяне и оформяне на документи, свързани с кандидатстване за работа. Молба. Професионална автобиография (Curriculum Vitae- CV). Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми.      
Тема 7 Съставяне и оформяне на мотивационно писмо, мотивация, препоръка, характеристика. Letter or Reference, Recommendation Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми.      
Тема 8 Съставяне и оформяне на придружително писмо. Отговор на придружително и мотивационно писмо. Визитна (бизнес) картичка. Разположение на реквизитите по вертикалите от структурните схеми      
Тема 9 Преговор и упражнения върху изучения материал.      
  това е за 12 клас, а за 11 клас  ще я пусна по-късно    
     

 

20.09.2008 eivan

Profile

Не може ли да се ориентирате, по учебната програма и посоченият учебник! пишете за да разбера как сте се справили, и мен това ме интересува.В момента не ми е нужно да изготвям, но в бъдеще би могло да ми бъде необходимо.