Диференцирано заплащане

Публикувана на: 16.09.2008, от ivanova n
Кoментари:2

Здравейте, колеги! Честита учебна година! С първия учебен ден започнаха и моите въпроси. Връщам се на работа след майчинство и ме посрещнаха с новината, че не ми се полагало диференцирано заплащане, защото съм нямала 7 месеца стаж. Какви са тези условия, та майчинството не се ли зачита за трудов стаж? Та живот и здраве след 7 месеца ли ще мога да се "класирам" за такова заплащане. Ами ако през това време ми се наложи да ползвам болнични или отпуска, отново ли трябва да чакам прословутите месеци. Боже каква управа, нямам думи. Предварително Ви благодаря за компетентни отговори!

Коментари 2

17.09.2008 mimi70

Profile

user: ivanova n

Какви са тези условия, та майчинството не се ли зачита за трудов стаж?

 

Има нова наредба за определяне на работната заплата, която влезе в сила от 1 юли 2007 година, според която майчинството не се зачита за трудов стаж и професионален опит. Само ако сте заварен случай, т.е. сте били в майчинство преди влизането в сила на тази наредба, майчинството ще Ви се зачита за трудов стаж. Трудовият стаж определя класа прослужено време, а за диференцираното заплащане, трябва да има ефективно отработени дни.

Ето малко подробности

http://teacher.bg/cs/forums/t/1074.aspx?PageIndex=31

17.09.2008 pepinia

Profile

Уважаема колежке, добре дошла в училище.Преди да се възмущавате от „управата” /не хабете нерви предварително-имайте търпение.Ще ви е нужно. /  все пак е редно да се запознаете с Наредбата http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/jointprojects/national_programs/nac_programa_diferencirano_zaplashtane-2008.pdf

 Диференцираното заплащане е вид оценка на положен труд за определено време и няма нищо общото с трудовия стаж. Факта, че сте била в майчинство изключва възможността да бъдете „диференцирана” поради липсата на реално отработени 7 месеца през оценявания период /15.09.2007-15.09.2008г./. В този ред на мисли с тази „привилегия” ще се сдобиете при следващото оценяване.Разбира се, ако не „прекалите” Wink с отпуските и успеете да натрупате нужните 7 месеца. Темата от доста време е актуална във форума.Може да погледнете http://teacher.bg/cs/forums/t/5148.aspx  и да намерите търсените отговори.