Интересна илюзия

Публикувана на: 15.09.2008, от dmantarova
Кoментари:17

Това е една интересна илюзия, която създава много спорове.

Ако виждаш момичето да се върти по посоката на часовниковата стрелка, значи ползваш предимно дясното полукълбо на мозъка си, а ако виждаш движение обратно на час. стрелка, значи използваш лявото.

Коментари 17

28.09.2008 Eli_83

Profile

  Но при мен става по желание, когато си поискам я обръща...не се шегувам..и дори не й виждам гърба.. не й позволявам да опише целия кръг...тъкмо да се обърне и аз й променям посоката..аз си мисля, че като я гледате невроните в едното полукълбо се "уморяват" и възприятието се прехвърля върху другото..ето защо си мислите, че си сменя краката..то винаги е така..една част от мозъка работи, а после същата функция се поема от други структура със същата функция, докато другата си "почива", после отново има превключвания, но ако се упражнявате може да напривети и това, което правя аз...да я задържате пред себе си, без да описва цял кръг...много е интересно..., а най-вероятно докато превключвам ъзприятието от едното на другото полукълбо ми се губи кадъра, когато е с гръб към мен....нещо такова се случва, но е изтощително...

28.09.2008 roshe

Profile

 Eeee!Един е забелязал че се сменя сама,а не по
 желание.Не е перодично и това е объркващото.Но ако следиш внимателно ще забележиш смяната и на краката , и на ръцете-ляв крак-дясна ръка и обратно,а не само посоката на въртене.Wink

28.09.2008 mirey

Profile

След като я гледам продължително, виждам, че от време на време си сменя посоката. Първо я видях по посока на часовниковата стрелка, после обратно и т. н. Редуват се. Много интересно!

28.09.2008 dmantarova

Profile

И при мен е така. Няма страшно. Явно всичко е въпрос на концентрация. Аз също се изморявам като се опитвам да я завъртя обратно, но все пак се получава.

27.09.2008 Eli_83

Profile

  Здравей!Wilted Flower Да, наистина..можешда си я въртиш както поискаш и да й сменяш въртенето...аз отначало не й обърнах чак такова внимание, но днес...се стреснах като разбрах какво мога да правя с нея...не зная аз я задържам с лице към мен...тъкмо за се завърти и да се обърне с гръб й спомям посоката, после отново..тъкмо да се завърти и пак й сменям посоката...днес като пробвах повече от минута и половина не й виждах гърба...непрекъснато й сменях посоката на въртене...това дори леко ме стресна....и така ту на ляво , ту на дясно я обръщам..., но това много ме изтощава все пак..

   Само на мен ли ми се случва така? Трябва всички да могат да й сменят посоката...Пробвайте като начало с периферното зрение да видите дали й се сменя посоката, така най-лесно става..

  А това е поздрав към теб! Благодаря за интерсната...илюзия!Smile

 http://www.youtube.com/watch?v=wr4W5J7nkNE

27.09.2008 dmantarova

Profile

 И аз успявам да я обърна в обратна посока. Получавa се когато я гледам в краката и се опитам да си я представя, че се върти обратно.Може би звучи малко глупаво, но се получава. Пробвай!

27.09.2008 Eli_83

Profile

  Да, наистина е много интересна, на мен рекордът до този момент ми е да я задържа минута и половина  обърната към мен, като и сменям посоката на въртене и не й позволявам да опише цял кръг!!!Smile

27.09.2008 anna pashova

Profile

Интересна е!

 

27.09.2008 Eli_83

Profile

  Лелее...до сега не й бях обърнала чак такова внимание....аз мога да я виждам и в двете посоки, когато си пожелая...успях да я задържа към мен обърната без изобщо до й виждам гърба...в смисъл, че когато се завърта й обръщам посоката на въртене и тя започва да се движи противоположно..после отново й го сменям и така....пробвах и само, когато е с гръб към мен...отново й променям въртенето, така че да не й виждам лицето...тъкмо да се обърне и й сменям посоката....така мога да я наглася или да е само с лице към мен, или само с гръб....без да описва цял кръг....не, не, аз някакво биологично обяснение не намирам....

26.09.2008 Eli_83

Profile

  Хи-хи..дали наистина може да се разбере с кое от полукълбата мислим? Или има трик със смяна на краката....?

  Не зная .., но зрителната информация се проектира и в двете полукълба и то в обърнат образ...после мозъкът си го обръща, и наглася....всъщност бебетата в първите дни от живота си виждат точно така- обърнато...милите, сигурно е доста гадничко!Sad А и двата очни нерва се прекръстосват като обменят нервни влакна, ето защо при заболяване на едното око е възможно да се появи и нарушение и в другото!