Григор Димитров отново е шампион!!!

Публикувана на: 08.09.2008, от zdravkop
Кoментари:6

Голямата българска надежда в тениса - Григор Димитров, спечели Откритото първенство на САЩ по тенис при юношите, след победа на финала над американеца Девин Бритън с 6:4, 6:3 за малко повече от час игра.Това е втори пореден триумф за 17-годишния българин в турнир от Големия шлем в своята възрастова група, след като преди два месеца спечели и надпреварата на трева Уимбълдън.Димитров, поставен под №3 в схемата, отнесе конкуренцията, като през целия турнир загуби само един сет от тайванеца Цун-Хуа Ян на полуфиналите.Нашият демонстрира мощен сервис и без проблеми печелеше подаванията си на финала. Той взе първия сет с 6:4, след като проби сервиса на съперника в десетия гейм.Във втората част Димитров беше още по-убедителен и го спечели с 6:3. Американецът поведе с 2:1 след пробив в третия гейм, но веднага след това Димитров възстанови равенството, като върна пробива, а след това взе следващите четири гейма.Бритън намали на 5:3, но това само отложи триумфа на Григор Димитров, който категорчно спечели подаването си за 6:3.

Да се готвят големите в тениса- Федерер и Надал: идва и техният ред!!! Давай, Гриша! Разбий ги!Big Smile

Коментари 6

22.09.2008 anilenas

Profile

   Трета титла печели Григор Димитров през месец септември!Wilted FlowerBroken HeartWilted Flower

   На финала в мадридското предградие Алкоркон той победи французина Людовик Валтер с 6:4, 6:4. Испания явно му е кадем! WinkТочките към актива му /18/ще го приближат максимално до Топ 500 при мъжете!

   Григор е вече с 16 поредни победи! Как да не му се радва човек!

   

16.09.2008 anilenas

Profile

    ГРИГОР ДИМИТРОВ ще се придвижи с 200 места напред, след като му бъдат зачетени точките от спечеления на 14 септември турнир в Испания! Само да ни е жив и здрав!Wilted FlowerBroken HeartWilted Flower

08.09.2008 zdravkop

Profile

user: iv_2007

Ширещите се по всички канали интригантски сериали и смешни игри възпитават и то лошо.

И особено някои сериали, които са толкова загубени...

08.09.2008 iv_2007

Profile

Зная какво голямо усилие е играта на тенис и се радвам, че още едно семейство успя да предаде на детето си целия свой спортен опит и мотивация да продължава да се бори. Иска ми се да вярвам, че ще може да запали и други деца за истинския спорт. УСПЕХ И ЗА НАПРЕД!

П.С. Последните години липса на организиран спортен и всякакъв живот за учениците се оказаха пагубни в тяхното израстване като съзнателни личности. Ширещите се по всички канали интригантски сериали и смешни игри възпитават и то лошо.

08.09.2008 lucy

Profile

   Честито на Григор! Много съм горда с такива млади хора, като него! Той показа какво значи да си последователен . Радвам се за него от сърце и му пожелавам да постигне мечтите си!

08.09.2008 zdravkop

Profile

Ето какво казва нашето момче: "Приключих с юношите, целта ми е топ 10."

Григор Димитров обяви, че финалът на US Open е бил последен двубой за него като състезател при юношите, съобщава официалният сайт на надпреварата в Ню Йорк. Българският тенисист спечели турнира от Големия шлем, като това е втори пореден успех за него на толкова високо ниво. „Това беше много важен мач за мен, защото исках да приключа юношеската си кариера по този начин. От тук нататък ще мисля само за професионалния тенис. Целта е да бъда в топ 10. Всеки иска това, така че ще видим какво ще се случи", каза Димитров след успеха си снощи. "Финалът не беше никак лек. Имах много затруднения с Бритън, особено в началото на втория сет. За мое щастие, успях да се концентрирам и наложих моя стил на игра, което ми донесе и победата“, каза още Григор Димитров

 

Не топ 10, а лидер в световната тенис- асоциация, това желаем всички на Гришата! И както казах: да се готвят Федерер и Надал!Big Smile