За професията "Учител" с обич !!!

Публикувана на: 05.09.2008, от mea
Кoментари:8

Здравейте, колеги!

Бих искала да споделя с вас удовлетвореността от това да намериш своето призвание в този свят и да работиш това, което обичаш ! Значи аз се запипсах да уча "Социална педагогика" - бакалавър и междувременно работих в училище, като преподавател по Английски език, защото средното образование ми беше профилирано по чуждия език, преподавах на 9 - 12 клас. След това ме съкратиха и работих в Основно училище и там работих малко с 1-4 клас, но поради това, че ми даваха 80% от заплатите на учителите аз реших, че ще се пробвам в друга област. Така започнах работа в една аптека и междувременно записах магистратура за "Мениджмънт на социлано-педагогическите дейности" в момента работя по тази специалност, но миналата година записах втора магистратура за "Начален учител" и само чакам да си я завърша и се връщам в училище - живот и здраве, че много ми липсват малчуганите!  Big Smile

И така искам да Ви пожелая, скъпи колеги много успехи през новата учебна година и много професионално здраве ! Бъдете щастливи!  

Поздравявам всички, които избират да учат тази професия през новата учебна година !

Коментари 8

24.02.2009 diana17

Profile

Wilted Flower Здравейте, колеги!

 

Наближава осми март и аз съм настроена романтично! Има толкова много нежни стихчета за майката...Защо ли почти нищо не намирам за учителката?

23.02.2009 niki_06-01

Profile

Здравейте и от мен! Случайно попаднах на този форум и останах очарована от хубавото виртуално местенце в което споделяте професионалните си идеи и обменяте опит. В момента съм в отпуск по майчинство и се радвам, че дори и от къщи ще бъда в крак с новите тенденции в образованието благодарение на Вас.  Обичам много професията си и дано си бъдем полезни взаимно обменяйки различни идеи.

22.02.2009 dete

Profile

Здравейте,колеги! Аз съм учител в едно училище на село.Подкрепям колегите ,че през новата учебна година изискванията към нас са по-завишени.Ще става и по- лошо . Не че съм песимист , но на там отиват нещата.Не може нещо ,което го имаше толкова години , а именно :дисциплина ,уважение към учителя ,интерес към учебния процес ,махнато като с вълшебна пръчица  от новата демокрация ,отново да се върне!Можем само да се надяваме все пак,че чудото ще стане все някога и учениците ,които ще си спомнят за своя учител с любов няма да се броят на пръсти.Надявайте се колеги!

22.02.2009 s_marushkina

Profile

 

21.11.2008 radivdani

Profile

   Здравейте!

  Аз имам удоволствието да работя в ново училище с прекрасни деца! Паралелките  са профилирани /10 - 12 кл/ и общо взето повечето ученици са мотивирани да научат нещо, като удовлетворението ми от това е огромно. Затруднена съм само от факта ,че преподавам неща за които не съм подготвяна в университета , но все пак имам право на това. Подготовката ми в къщи заема голяма част от времето ми , но когато виждам ,че има резултат...бих направила и невъзможното. Училището ни е голямо и има възможност да се поразчупи малко образователния процес, от което смятам по-нататък да се възползвам. 

  Та..такива работи...Smile

21.11.2008 dete

Profile

Зравей,колега! Новата учебна година е по-натоварена от всяка друга.Изисквания колкото си искаш .раздаваш се за децата ,тровиш си нервите ,а резултат от труда ти в 40% от децата.Кошмар!Знаят си правата ,но не и задълженията.Така е защото това са децата на новата демокрация -на родителите възпитавани в новото време!

19.11.2008 mea

Profile

Здравейте, колеги! Споделете как е новата учебна година - доволни ли сте от децата си ?

18.11.2008 neva

Profile

Ето нещо,което скоро прочетох и ми хареса:

Човекът във живота всичко може,
но още в майчиното топло ложе-
като УЧИТЕЛ трябва да се е родил,
света за себе си да е открил!

Да бъдем горди със това призвание
обречени сме да дарим деца със знание!
И няма никога да сме богати,
но знаем :
НАС НА ЗЕМЯТА БОГ НИ ПРАТИ!