Ученик съм но имам проблем моля помогнете...

Публикувана на: 02.08.2008, от Scorpioevil
Кoментари:6

 Ако съм учил в Испания 2 години на 16 съм ако си дойда в българия мога ли да държа някакъв изпит и да си мина в следвъщ клас или не става? Confused много искам да си дойда ама не ми се повтаря.. Моля обяснете всичко подробно... Благодаря предварително. Много благодаря

Коментари 6

02.08.2008 pepinia

Profile

Съгласна съм, че вода се пие от извора /т.е МОН или РИО-тата/, но това не  пречи да се запознаете предварително с нормативната уредба.

http://minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/process/nrdb_add_2-03_prizn_dok_dr_darj.pdf

Така ще имате яснота по проблема, което ще конкретизира вашите въпроси и осигури точните отговори от страна на експертите в Инспектората.Имайте готовност да им дадете информация по отношение на учебния план на училището, в което сте се обучавали. Попитайте за необходимите документи и срокове на тяхното подаване.Не губете време и действайте.Желая ви успех! Yes

02.08.2008 daniela.dimitrova

Profile

Трябва да пуснеш молба до директора на училището, но е хубаво това да стане преди началото на учебната година за да може, ако се наложи да избираш и специалност да не изпуснеш срока който е 15.09.Освен това на педагогически съвет, който е преди началото на годината трябва да ти определят дати за приравнителните  изпити.

02.08.2008 Scorpioevil

Profile

 Благодаря на всички днес ще звънна в МОН да видиме какво ще кажат по въпроса. И още нещо важно: кога ще са тези приравнителни изпити ако ще трябва да ги държа? Confused

02.08.2008 ira_arnaudova

Profile

фифи 2008 е абсолютно прав/а.Точно така стоят нещата.Не е нужно нарочно да пишеш България с малка буква.Очевидно е,че си интелигентно момче! Успех!!!

02.08.2008 Scorpioevil

Profile

 благодаря много наистина не очаквах такъф светкавичен отговор благодаря ;)

02.08.2008 fifi2008

Profile

Най-хубаво върви в Инспектората на МОН в твоя град или говори с директора на училището, където искаш да продължиш. мисля, че трябва да държиш приравнителни, но може да има някаква спогодба за признаване на обучението. 

 

Обаче внимавай с кого говориш в училище - в моменат директорите може би са в отпуска и ако попаднеш на някой заместник, ще те обърка.