Хармония и съвършенство

Публикувана на: 24.07.2008, от iv_2007
Кoментари:3

Започна състезание по художествена гимнастика, като последна проверка за подготовката на най-добрите гимнастички преди олимпиадата в Китай. Този клип е правен не по този повод и макар с не до там перфектно качество, но с много любов. Винаги ми е приятно да погледам тези крехки млади момичета, които излъчват живот. Надявам се да ви хареса: http://www.vbox7.com/play:54d4dd6b

Коментари 3

26.07.2008 anilenas

Profile

   Много приятно изненадана съм от поставената тема,Iv!Wilted Flower Аз съм трайно привързана към художествената гимнастика /като много българи, разбира се/. Нашата страна дълги години беше водеща световна сила, благодарение на голямата Нешка Робева и нейните "златни момичета". Последва руска хегемония. След разпадането на СССР,конкуренцията много нарасна, тъй като всички републики представят вече свои състезателки. Спортът се разви много в доста други държави, не само в Европа, а и в целия свят. Български треньорки работят в чужбина и имат заслуги за напредъка на художествената гимнастика там. Това, че ни уважават и търсят, наистина е повод за самочувствие. Аз се надявам пак да достигнем онази слава, която сме имали /вярвам на Паисий и не само на негоWink/.

   На този турнир в България ги нямаше големите кандидатки за медали. Естествено е да са предпазливи дни преди олимпиадата в Пекин.. За нашите момичета това беше генерална репетиция за там. Макар да изпусна бухалките, Симона Пейчева като цяло се представи чудесно, надявайки се, двойната грешка да е била тук, а в Китай всичко да е както трябва. Съчетанието й на лента беше много динамично и емоционално въздействащо на публиката. Чаровна е, има излъчване и е състезателка с опит, която много израсна през годините. Позната е сред съдийките като стабилен, доказал се боец, а това също е от значение Какво ли не е важно в този толкова красив и така субективен женски спорт. За да не се воюва нелоялно, се вземат мерки. Разбрах, че много сериозно са наказани треньорки - световни знаменитости: Дерюгина и Винер. Може би това ще попречи на съдийките да проявяват така явно своите пристрастия и да толерират определени фаворитки, което създава допълнително напрежение, както на потърпевшите, така и на многобройните им фенове.

   Еризабет Паисиева също е постигнала много добра форма. Тя се беше отказала от активния спорт, но за кратко. Върна се и се видя, че има какво да даде още, както на художествената гимнстика, така и на България. А най-много на себе си, разбира се.

   Ансамбълът ни ще воюва за медал. Готов е за това. В съчетанията на момичетата има всичко, което е необходимо. Отработени са и по отношение на синхрона. Важно е да играят чисто и да не допуснат грешка, защото силите са доста  изравнени, а желаещите да достигнат до олимпийски медал са много.

   Стискам палци това да се случи на нашите талантливи чаровници и всички да изживеем тази радост заедно!YesBroken HeartGiftWilted FlowerTravel                                                                                                                                                                                           

25.07.2008 iv_2007

Profile

Поздравления за Симона Пейчева, която се класира на първо място. Дано да има същия успех и на олимпиадата в Пекин. Хубаво е, да се вижда българския стил в играта на момичета от други държави. Доколкото разбрах, поне 4 отбора са били напътствани или подготвяни от български треньорки. Само не разбирам защо е толкова трудно на нашите управници да бъдат водещи в света?

24.07.2008 dete

Profile

Чудесни изпълнения на българските момичета.Пред изяществото,красотата и съвършенството  трябва просто да замълчим.Успех!