Годишни планове,лекции и видове контрол!

Публикувана на: 23.07.2008, от jidi
Кoментари:14

Колеги споделете какво включват вашите годишни планове,форми на контрол, теми за лекции,семинари и други актуални въпроси,които възникват във педагогическият процес през една учебна година.

Коментари 14

28.08.2008 zlnik

Profile

http://rio.bourgas.org/more_news.php?id=421

28.08.2008 lucy

Profile

   Къде да я намеря?

27.08.2008 peki

Profile

Като споменахте за програмите,  четохте ли новата програма на Гюров! Мнението Ви за нея?

24.08.2008 lucy

Profile

   Понеже съм отдавна в системата и какво ли не ми е минало през главата. Винаги съм казвала, че програмите ги пишат хора, които нямат нищо общо с практиката. Едно са постановките в идеален план но съвсем друго е практика. Та там се къса веригата.  Инспекторката и тя горката се мъчи да симулира дейност! Каква методическа помощ ще оказва на учителки, които имат стаж и квалификация по-големи от нейната! И изобщо за какво ни е тя? А що се касае до борческият елемент винаги имате съмишленик в мое лице, колега!Smile

23.08.2008 gospodin daskal

Profile

Браво колежке! Много приятно съм изненадан, че има мислещи хора и настроени критично към системата! Изразих няколко мнения за ОМЕП и колежки се юрнаха да ме оборват! Те сякаш по инерция вярват сляпо на държавните чиновници, стремят се да оправдаят действията им, дори да не са прави. Липсва логическа мисъл, липсва критичност... Аз вярвам, че: "Делото на давещите се, е в ръцете на самите давещи..." - цитирам по памет. Ние трябва да осмисляме всички бюрократични измишльотини, да се борим срещу тях. Колко наивен бях преди време, когато разговарях с инспекторката си от регионалния инспекторат, като се мъчех да я убедя, че материалната книга е излишна и че тя също би трябвало да защитава нашите интереси, защото тя не е контролен орган толкова, колкото оказващ методическа помощ... Та изказвам своята благодарност още веднъж колежке LICY!

22.08.2008 lucy

Profile

    Не само това е остатък от соца.  Ревизиите също са такъв анахронизъм. Не че ме е е страх от ревизия но е напълно излишно! И даже са отречени и нямат право директорките да влизат , за да ви проверяват ,но това все още се прави. За толкова много години стаж съм претръпнала и от ревизии и от открити уроци и от инспектори. А детската градина отдавна е място само за учене. Там вече не се пее. Децата не си играят, защото големият обем от тетрадки не им позволява да станат от масичките. Много е" важно" да покажем на родителите, че децата им "пишат и четат", каквото и да означава това! Мероприятията в ГКП са за пред инспекторката. Голяма част от заложените мероприятия така и не се реализират. Но нали сме ги написали! Значи , че сме ги и "изпълнили"! Формализъм и бюрокрация!

21.08.2008 gospodin daskal

Profile

Годишните планове за детското заведение са остатък от соца. Не, че е лошо да има и такова планиране и да се работи по някакви задачи от цялото детско заведение, но от дългогодишната ми практика все повече се убеждавам, че са "напълно измислени" и насила се провеждат нещата, за да се отчете работа пред инспекторите, а и те да отчетат дейност. Работата ни е предодстатъчна и така и е планирана по часове и почти не остава време за свободен режим и игри на децата. Не знам защо си мислят, че като превърнат деската градина в училище и децата ще са по-щастливи и знаещи?! Колко лицемерно - и тази колежка, която се е замислила какво ще кажат родителите, като прочетат написаното мнение... Същата е ситуацията и с годишния план - изсмукват се от пръстите мероприятия, претупват се... за да каже накой колко много работим. А каква полза от това?!... За мен лично годишния план е излишен и много малко мероприятия биха могли да бъдат включени в него. Наблюдението ми е, че темита по които се работи допълнително са формални и допринасят за бюрокрацията в работата ни, до отдалечаване на учителите от основните им задачи и убиват творчеството.

20.08.2008 margaritaivanova

Profile
ми да така е !

20.08.2008 lucy

Profile

     Не по-малко важно е да умееш да пишеш! Но по начин по, който вие не умеете!

19.08.2008 margaritaivanova

Profile
Ах колко е нажно да умееш да четеш! И да разбираш написаното де !А кой е в час и кой не то си личи