Историята на Македония...

Публикувана на: 22.07.2008, от maketo
Кoментари:1

Здравейте, Колеги!

 

Моля, хвърлете един поглед на следния сайт: www.macedonia-history.blogspot.com

Как Ви се струва като съдържание, може ли да има някакво приложение в учебния план по дисциплината История (особенно) в средните училища...? 

 

Ще се радвам да обсъдим тук въпроса с изучаването на националноосвободителното движение на българите (особенно) в съседна Македония.

Коментари 1

22.07.2008 Eli_83

Profile

Здравей, Маке!  На мен лично ми изглжда твърде подробно това нещо! Би могло да се изучава най-вероятно в паралелки с профил- история!

  Важното е да разберат истината за Македония! Не да вярват на приказката за "МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ" и "МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМУИЛ"! Прекрояването на историята на Македония е едно от най-грубите посегателства към нашето средновековие! Създавани са най-различни теории за македонците! Първо е наричана "Стара Сърбия" с оглед на "Душановото царство"! Но още през 19 век разбират, че това е изгубена кауза и започват да "градят" теория, че в Македония не живеят нито българи нито сърби, а някакви "южни славяни" !?! И така тез "словени" уж били завладяни от " турано-бугарските царе" Под "бугарско робство" те останали до времето цар Петър, когато "кнез Никола" и синовете му създали своя държава! Но най-модерната теория е, че те не са славяни!?!:)! Вече станаха потомци на държавата на Александър Македонски, които нямат нищо общо с ъс славяните!! Древните македони са гръцко племе всъщност!! И такива неща, от които трябва да предпазим българската история! Имах случай и то съвсем наскоро - една приятелка изключително сериозно ми заяви, че Самуил е македонски цар - така била чула да се говори!! Едвам я убедих, че това са фалшификации и подигравки с българската историческа наука! 

  Но това, че са наследници на империята на Александър Македонски най-много ме кефи:))) То това е същото аз да се обявя за римлянка и да кажа, че във вените ми тече римска кръв или пък за вавилонка или персийка!!:))