Изгубените години на Исус

Публикувана на: 21.07.2008, от kr_bozhinov
Кoментари:8

 

"В цяла Средна Азия, в Кашмир и Ладак, в Тибет и още по-далеч на север, хората пазят древната легенда, че Исус Христос, или Иса, е бил тук. Мнозина вярват, че той е посетил и Индия"

Джавахарлал Неру

Стоян ПЕТРОВ

Bкрая на миналия век духовете на вярващите християни във Франция, а и не само там, са разбунени от току що появилата се книга на руския пътешественик и изследовател на Изтока Николай Нотович "Неизвестният живот на Исус Христос". В нея авторът цитира препис на древен манускрипт, открит от него в будисткия манастир Хамис, край северноиндийския град Ладак, в който се говори за "Иса - далай-ламата, дошъл от Запад" - очевидно свещена фигура, чиято история обаче поразително напомня онази на Исус Христос. По същото време, в самата Индия, един високообразован и фанатично вярващ мюсюлманин - Гулам Ахмад, внезапно се отдръпва от ортодоксалния ислям, основава собствена секта "Ахмадия" (съществуваща и днес) и издава през 1899 фундаменталния труд

"Исус в Индия"
подкрепящ напълно историята на Нотович и, нещо повече - доказващ, че оцелелият след разпъването на кръста Пророк, заедно с майка си Мария, отново се отправил за Индия, където проповядвал дълги години и, където днес се намира неговият гроб. Известно е, че в Новия Завет подробно са описани детството и последните години от живота на Исус, но няма абсолютно нищо за периода между 12-тата и 30-тата му година, когато той се оформя като личност и стига до идеите, на които е съдено радикално да променят света. Точно за него се разказва в сензационния ръкопис, цитиран от Нотович. В края на 80-те години на миналия век, пътувайки из Индия, той стига до Кашмир, откъдето възнамерявал да се върне в Русия през Източен Туркестан. В един будистки манастир Нотович за първи път чува от местен монах странната история за "великия пророк Иса, дошъл от Запад, в който се вселил духа на Буда, и който по-късно, завръщайки се в родината си, бил разпънат на кръст от своите врагове". Според монаха, оригиналните ръкописи, разказващи за пребиваването на Иса, се съхранявали в тибетската столица Лхаса, но преписи от тях можели да бъдат открити и в по-големите манастири на Кашмир. Месец по-късно Нотович успява да се добере до манастира Хемис в Ладак, където вижда със собствените си очи един от въпросните преписи и прави копие от него, публикувайки го в сензационната си книга. В ръкописа се твърди, че дванайсегодишният Иса (т.е. Исус) напуска тайно Йерусалим и в компанията на неколцина търговци се отправя към Синд (днешен Пакистан), откъдето се прехвърля в Раджпутан. По-късно Иса прекарва шест години, изучавайки хиндуиската религия в свещените градове Джугарнаут и Бенарес, докато не влиза в конфликт с местните брамини, заявявайки им, че "Бог не приема деленето на хората на касти". Изгонен от тях, Иса се отправя на север към княжеството на раджата Гопадата, където пък се запознава с будисткото учение. Навършвайки 29 години решава да се върне обратно в Палестина. Ръкописът завършва с появата на Иса в Йерусалим и разговора му с неколцина граждани на града, в който той се нарича "син на Израел" и за първи път споменава, че евреите "са забравили истинския Бог".

Не е чудно, че киевският митрополит Платон и френският кардинал Рутели са съветвали Нотович да не публикува откритието си, а един италиански прелат, приближен на Светия престол, дори му предложил да компенсира всички разходи по индийската експедиция, ако се откаже от издаването на "Неизвестния живот на Исус". Големият френски историк и биограф на Христос Ернст Ренан пък открито изявил желание да стане съавтор на скандалния руснак.
Появата на книгата, разбира се, предизвиква сензация. Следва поток от гневни опровержения на основните и тези, макар че осъществените вече през 70-те години на нашия век проучвания на пакистанския професор Фида Хаснаин и немския изследовател Холгер Керстен, потвърждават повечето факти от разказа на Нотович. Нещата обаче, не приключват дотук. Десетки книги и научни изследвания, появили се през последните сто години, са посветени на една не по-малко фантастична хипотеза - възможността

Оцелелият от разпятието Исус
да се е отправил отново към Индия, където продължил да проповядва своето учение, чак до действителната си смърт. Впрочем тази версия съвсем не е нова. Следите и могат да се проследят чак до първите столетия след новата ера, при това в документи и предания свързани с най-различни култури, религии и етноси. Така например, живелият през ІІ век християнски богослов Иренеус, известен като твърд гонител на "еретиците", цитира в едно свое съчинение като нещо съвсем нормално убеждението на много тогавашни християни от Мала Азия, че "Исус не е умрял на кръста и е живял до 52-годишна възраст". През последните 200 години подобна хипотеза лансират и редица сериозни изследователи (от живелия в края на ХVІІІ век немски учен Карл Барнд до френския професор Дере, чиято книга бе издадена през 1982), според които на кръста Божият син е изпаднал в бесъзнание или кома, а ударът на римския войник с копие не е засегнал сърцето му. Те смятат, че в пещерата Исус постепенно дошъл на себе си и е бил измъкнат от нея от приятелите си, начело с Йосиф Ариматейски. Оттам нататък,
Пътят му може ясно да се проследи
в легендите на местните народности и в кратките съобщения на древни и средновековни летописци. Така, според средновековния персийски историк Мир Каванд и живелия в началото на миналия век негов сънародник Факир Мухамед, Исус, заедно с майка си Мария и някой си Тома, първоначално се отправил към Дамаск (една местност, недалеч от града и днес е известна като "мястото, където е живял Исус"), а после към района на днешния Урфа, в югоизточна Турция, където гостувал известно време в двора на тамошния владетел. Между другото, много кюрдски племена от тази част на Анадола, пазят легендата за посещението и проповедите на "еврейския пророк Иса". В повечето легенди и ръкописи Исус се споменава или с това име, или с името Юз Асаф, което вероятно означава "водачът на лечителите от проказа". Възможно е от Мала Азия Исус, Мария и Тома да са се отправили към Европа (някои твърдят че са стигнали дори до Британските острови). В полза на подобно предположение говори биографията на някой си Аполоний от Тиана, писана от живелия през ІІІ век гръцки философ Филострат, която поразително съвпада с тази на Божия син, и в която "индийската връзка" отново присъства. Много по-вероятно е обаче, вместо да рискува да остане на територията на Римската империя, чиито представител Пилат Понтийски веднъж вече го е осъдил на смърт, Исус да се е отправил по-добре познатия му път на Изток. За това свидетелства, в частност, иранският историк Ага Мустафа, според който в персийската народна традиция все още е жив споменът за "дошлият от Запад Юз Асаф" проповядващ идеи, съвпадащи почти напълно с тези на Исус.

През 70-те години на нашия век , британският изследовател на "суфизма" Бърк попада в Северозападен Афганистан на странна секта, чиито последователи почитат като бог израилтянския пророк Юз Асаф или Иса, син на Мириам, избягнал кръста в родината си и проповядвал по тези места, преди да продължи за Индия и Кашмир. Проследявайки историята на 60 поколения водачи на сектата, Бърк стига до извода, че Юз Асаф е минал оттук, следвайки Пътя на коприната, някъде в средата на І век. Още по-сериозни изглеждат доказателствата за присъствието на Исус на територията на днешните Пакистан и Индия. Така, в източен Пакистан, в малкото градче Мари, местните мюсюлмани почитат като свещено място гробница, наричана от тях "Последнато спирка на Мария", където според тях са положени останките на майката на Юз Асаф. Изследвайки гробницата, учените с изненада откриват, че тя е ориентирана в посока "изток-запад" (каквато е еврейската традиция), а не "север-юг" - т.е. според изискванията на Исляма. Оттук Юз Асаф, вече сам, е продължил за Кашмир. Доказателство е древният каменен паметник край Сринагар, известен като "Тронът на Соломон", върху който има четири надписа. Два от тях са заличени след завоюването на Кашмир от сикхите през 1819, но текстовете им се съдържат в хрониките на живелия четири столетия преди това местен историк Мулла Надир. В единия се казва: "Тук започна своите проповеди Юз Асаф в 54-тата година от управлението на раджата Гопадата", другият е още по-кратъk: "Той е Иса, пророкът на чедата на Израел".Според шефа на държавния архив в Кашмир професор Хаснаин, имайки предвид кога е управлявал Гопадата, надписът е бил поставен през 97 г.н.е.

Гробът на Божия син
Най-голямата загадка обаче, е така наречената гробница на Юз Асаф (Иса) в старинния квартал на Сринагар Ханжар. Въпросното място, над което е изградена малка постройка, е известно като "Рауза Бал", т.е. "Гробницата на Пророка". Според местната традиция именно тук е бил погребан легендарният Юз Асаф, като по-късно в съседство с него е погребан местен мюсюлмански светец. Но докато вторият гроб е ориентиран, съгласно изслямската традиция, в посока "север-юг", този на Юз Асаф е в посока "изток-запад". Преди няколко години, изследвайки гробницата, професор Хаснаин прави няколко наистина сензационни открития. Оказва се, че в долната част на надгробния камък на Юз Асаф е изобразен кръст, а върху самият камък ясно се виждат два отпечатъка от стъпала, със следи от рани върху тях, които според изследователите напълно съвпадат с тези от прочутата Торинска плащеница, в която е било увито тялото на Исус след свалянето му от кръста! Тукашните жители, които поколение след поколение поддържат гробницата, я наричат простичко "Хазрат Иса сахиб" - "Гроба на господаря Исус"

В Сринагар приключва и историята за "изгубените години на Исус". Дори да се окаже просто легенда, тя е едно от най-убедителните доказателства за мощта на идеите, изповядвани от Божия син и огромното им влияние върху хора и народи, принадлежащи към съвършено различна културни и религиозни общности.

 

Коментари 8

25.09.2008 Eli_83

Profile

   Здравейте, Достоевски! Радвам се, че споделята нашата обща вяра в Бог! За мен ето тази статия е ...нещо безценно!

 

ЯВЛЕНИЯТА НА БОГОРОДИЦА
Статията е видяна 1851 пъти

Тя е реплика, дори не е оригинал на великолепната Мадона на Микеланджело, оплакваща сваления от кръста Христос. Мястото даже не е църква, а обикновен магазин в Орландо, Флорида. Девата е оставена на тротоара пред витрините му, за да се докоснат вярващите до чудото и който иска да се помоли.

"Сълзите й стават все по-черни и по-черни... Скоро ще дойдат и духовни лица от диоцеза на Орландо да разсеят подозрението в измама. При нас е от три седмици, в какви работилници и къде е била, не зная...", обяснява объркано Лес Ро-бъртс - един от собствениците.

Хората навън говорят тихо, чуват се молитви, някои се кръстят, а изящната Мадона не спира да ридае. Датата е 2 май 2007 г. Мария изглежда жива, изтръпнала в очакване синът й да се събуди.

1968 г. Предградието на Кайро Зейтун, Египет, земята на пирамидите

За първи път Дева Мария е снимана от камерите на Египетската национална телевизия и от любителски фотоапарати.

"Официалното заключение на разследването е, че Благословената Дева се появи над църквата "Света Богородица" в Зейтун с блестящо светлинно тяло и бе наблюдавана от милиони християни и мюсюлмани. Никакви прожекторни лампи и апарати не са открити в района, който бе внимателно претърсен", пише в доклад на полицейския департамент в Зейтун от 1968 г.

Мария стои изправена и отново мълчалива във въздуха край църковния купол. Гълъби от светлина пърхат наоколо. Първото видение продължава 9 часа. На площада край коптския храм мюсюлманите скандират откъси от Корана: "Мария, Господ избра теб, Господ избра теб...!" Религиозен екстаз и необикновено вълнение заливат тълпите. Сред тях е и президентът на Египет марксистът Гамал Абдел Насър, лидер на арабския социализъм.

Девата навестява Кайро в продължение на 3 години. Емисарите на православния патриарх Кирил VI следят безкрайното шествие с кръстове и икони и благославят чудодейно оздравелите. Всичко е истина - и птиците, и Девата, кацнала на купола, и фантастичните изцеления...

1969 г. Акита, Япония

Сестра Агнес Сасагава развързва бинта от ръцете си. От тях отново тече кръв. Дланите са пробити и не спират да кървят. По-късно теолозите ще нарекат феномена "стигмата" - внезапна поява на Христовите рани, съпроводена със силна физическа болка. Сестра Сасагава събира ръце и се моли. Тогава чува глас: "Бди и се моли за греховете на живите. Защото с всеки изминал ден живите пробождат Свещеното сърце на нашия Бог чрез духовната си нищета."

Уплашена, Агнес хуква към параклиса, за да запали свещ. В него вижда Девата, която продължава да й говори: "Злото ще проникне навсякъде и брат срещу брата си ще се изправи, епископ срещу епископа, а големите религии ще воюват за надмощие. Свещениците и вярващите, които почитат Словото му, ще бъдат низвергнати и ще тънат в бедност. Светотатствени ръце ще сквернят олтарите, а храмовете ще препълват тъмни души, алчни за пари и власт. Човекът ще продаде себе си за земни богатства, забравяйки, че тялото му отива в пръстта и гробът е един и същ за бедни и богати...".

В Акита наричат Мария Девата на скръбта, тъй като статуята й в параклиса, където се молела сестра Агнес, също проплакала. Професор Сагисака от Факултета по съдебна медицина на Университета в Акита прави биохимичен анализ на сълзите и потвърждава, че те са истински. Кръвната им група е АВ.

Май1917г.фатима, Португалия

9-годишната Лучия дос Сантос и братовчедите й Франциско и Яцинта Марто забелязват в полето ярък облак. В центъра му стои жена в бяла рокля със скръстени за молитва ръце.

"Коя си ти?" - пита Лучия.

"Дойдох да ви помоля шест пъти да идвате на 13-ия ден от всеки месец и да слушате думите ми. Тогава ще ви кажа коя съм" - отвърнало видението.

На 13-ия ден от всеки месец децата удържат на обещанието си. Девата от Фатима им предава три пророчества за бъдещето. Католическата църква и до ден днешен спори какъв е точно техният смисъл. Най-ясно е първото от тях. В него Девата предсказва разпадането на СССР и Втората световна война: "Първата световна война скоро ще свърши. Но ако човечеството не спре да оскърбява Бог, друга по-тежка война ще последва. Тогава на престола ще седне папа Пий XII. Когато видите нощ, озарена от непозната светлина, знайте, че този е великият знак, който Бог ви изпраща, и той ще възмезди за порочността ви чрез войни и глад. Ако Русия не се обърне към мен, ще разпръсне грешките си по целия свят, а те ще предизвикат нови войни. Не се ли превърне Русия в крепост, доброто ще стане мъченик, Светият отец ще страда и много народи ще изчезнат."

22 години след думите на Девата в Европа избухва предречената от нея война. Глава на Римокатолическата църква е Еугенио Пацели, по-известен като папа Пий XII.

24 ЮНИ 1981 г. Меджугорие, Босна и Херцеговина. Балканите.

Богородица се явява на 6 деца. Иван Драгичевич, Мария Павлович, Иванка Елез, Яков Цоло, Вицка -Иванкович и Миряна Драгичевич твърдят, че тя им е поверила 10 тайни за съдбата на света. До 2007 г. в малкото градче са изброили 8000 появи на Девата.

Иванка помни как преди 26 години я е попитала защо е избрала именно тях.

"Искам да бъда с вас... Дойдох да ви кажа, че Бог ви обича!" -уверила я Богородица.

"Зад нея се издигаше огромен дървен кръст и през сълзи повтаряше: "Мир, помирете се! Само мир! Сключете мир с Бога и един с друг. Затова трябва да вярвате и да се молите..." - припомня си Мария Павлович.

Десет години по-късно в Босна и Херцеговина започва една от най-жестоките войни на Балканите. Хърватите и до днес са убедени, че Богородица е предсказала началото й.

Ранните часове на 30 юни 2002 г. Върхът Калвари, Корея

От дървеното разпятие на Христос се стича кръв. Наоколо са само планини и гори. Дева Мария държи в ръцете си свещи, с които осветява тялото и кръста. Облечена е в копринена бяла рокля, със синьо наметало, очите й са сини. Джулия Ким изважда от чантичката си пластмасова чашка, за да събере капки от Христовата кръв. Хората край нея гледат хипнотизирали. Никой не говори. Мястото е далеч от всеки град. В този ден стотици корейци ще изкачат планината, за да видят оживелия Исус. Джулия Ким не е случайно тук. Тя е един от многобройните свидетели на чудото в Наджу, когато цели 700 дни статуята на Мадоната плаче с кръв и сълзи. Ким е стигматичка - по стъпалата и дланите й се отварят рани, подобни на Христовите, без обяснима причина. Има две заключения от болници в Кванджу, в които пише, че те са автентични. Жената вярва, че гласът на Богородица я е излекувал от рак в последен стадий. От години чува думите й и ги събира в книга.

"При последното си явяване тя ми каза: 'Трябва да се събудиш и да бъдеш готова. Защото пламъкът на егоизма и омразата ще подпали света и добрите дела на невинните ще изгорят. А злото ще плъзне навсякъде като чума...", разказва Ким в ранните часове на 30 юни 2002 г. сред боровете на планината Кал вари.

18 февруари 2003 г. Бангладеш, пристанището Читагрнг


Кореспондентът на Би Би Си Алистър Лоусън разглежда ридаещата Богородица в местната Римокатолическа църква. Фигурката й е малка, от порцелан, украсена с евтина броеница.

"Пълно е с мюсюлмани, които искат да се докоснат до Девата - коментира Лоусън, - макар че Коранът им забранява да се покланят на религиозни идоли. В Бангладеш ислямът е доминиращ и подобен интерес към християнски символ е повече от необичаен. Дали това не е знак за насилието, заливащо страната, а и целия свят?!... Отвън тълпите напират, полицаите са навсякън де. В понеделник петима бяха застреляни по време на местните избори в Джхенида. Серии от бомбени атентати погребаха десетки в Динаджпур".

Зимата на 20 март 2003 г. Източен Караш

Хиляди католици от Венецуела се кръстят пред скулптура на плачеща с кръв Богородица. Синеоката Роза Мистика е поставена в малък параклис на колежа "Белън". Работници от близките строежи, монахини, учители и деца заливат колежанския двор, за да се вгледат в небесните й очи. Някои топят памук в кръвта и го увиват внимателно в целофан, очаквайки просветление.

"На война е. Може да е свързано с войната в Ирак и тя да вземе много жертви", безпокои се Марица, сестра от религиозния орден на Христовите служители, пред репортера на Ройтерс Жорже Силва.

25 януари 2005 г. Рим, Италия

Теолози, историци и биохимици изследват кръв от статуята на плачещата Мадона в пристанищното градче Чивитавекия, област Лацио. "Събитието няма научно обяснение и е със свръхестествен характер", обобщават единодушно експертите. Докладът им е публикуван от в. "Кориере дела сера", който цитира и свещеника Стефано де Фиорес, професор и преподавател в Грегорианския университет на Ватикана: "Ние всички усетихме присъствието на Бог!..." Биохимичните анализи показват, че течността от статуята е човешка кръв. Рентгеновите лъчи и САТ-скенерът не откриват вътрешни кухини, в които би могло да се държи устройство, периодично изтласкващо алените сълзи.

"14 пъти от Богородица се стичаше кръв в ръцете ни - вълнува се епископ монсиньор Джироламо Грило пред новинарската агенция АКЗА. - Още никой не е обявил официално Девата за чудотворна. Но фактите говорят сами за себе си!"

5 март 2005 г. Студ е сковал градчето Дзержинск, Беларус

Въпреки дълбокия сняг към православния храм си пробиват път дълга върволица християни. Под 80 икони и разпятия са поставени легени, памук и дрехи, за да събират капещата кръв. Наталия Артемчик, журналист от "Комсомольская правда", е скептична и иска да снима отблизо. Съпругата на отец Александър Светлана я развежда навсякъде, дава й църковни книги, кръсти се и не спира да нарежда: "Вижте, Наталия, лош знак е, лоша поличба. Споменете си как преди "Курск" да потъне и в Москва иконите заплакаха... Навярно сега трябва да помислим за душите си..."

20 ноември 2005 г. Сакраменто, Калифорния

Репортерът на телевизия Джеймс Хатори е застанал пред камерите в малка виетнамска католическа църква.

"Всички сме чували за такива чудеса - обръща се той към зрителите. - Мадоната зад мен плаче с кървави сълзи. Хиляди се стичат, за да я видят. Виждаме камери, цветя и свещи, мнозина се молят за здраве..."
// //
 

25.09.2008 dostoevski

Profile

                       

                         Уважаеми Ели и Смарк,благодаря ви,че развихте подхванатата от колегата тема.Мислите и разсъжденията ви напълно се припокриват с моите разбирания.Несъмнено всеки ревностен християнин знае,че Исус е Божи Син.А на невярващите бих препоръчал да седнат и да прочетат Библията. Там ще намерят отговори на въпросите,на които до този момент може би нито един учен или писател не е могъл да го стори.

25.09.2008 Eli_83

Profile

   Темата е много интересна, но още по-вълнуващо е бързото разпространение на християнството, което е от най-ярките доказателства за изключителните, божествените способности на Иисус! От годините 64 до 313г. са били организирани 10 изключителни силни и жестоки вълни на гонения на християните!

  Първото гонение е проведено още през 64 година! Тъй като го споменавам като първо, няма начин да не кажа и кой е организаторът! Внимание, отваряме широко вратата на Историята, за да влезе, държейки кормилото на света и китарата на Аполон, "звярът" от Апокалипсиса, коронясаният за император, майцеубиец, братоубиец, кръвосмесител-НЕРОН КЛАВДИЙ ЦЕЗАР ДРУС ГЕРМАНИК! Именно този човек дава началото на гоненията, а всички останали вълни на насилие следват неговия "ОБРАЗЕЦ"!!! Има една старогръцка поговорка, коята гласи: "Като умра аз, ако ще светът да изгори", но Нерон действително преобърнал нейния смисъл: "Нека светът да изгори, докато аз още съм жив"! Благодарение на Нерон названието "християнин" станало равнозначно с "престъпник"! А още по-долно е превръщането на смъртта на тези хора в зрелище и начин за забавления! "Методите" за убиване на християни ставали все по-жестоки от ден на ден! Търпеливостта на жертвите в техните мъки дразнила още повече тълпата, ето защо римляните сметнали, че християните вършат това нарочно и от злоба умирали така мълчаливо...т.е. без достатъчно крясъци, които да развеселяват тълпата! Ето защо организаторите на убийствата трябвало да проявяват непрекъснато "креативност" в идеите си! В това отношение чудовището Нерон имал много "щастливи" и наистина уникални  хрумвания-та нали бил все пак  човек на изкуството! Като АПОГЕЯТ в изобретателността  му се явява следният сценарий, който бил нещо като...връх в забавленията на тълпата! Връзвали за забити колове на арената млади християнски момичета! После една от вратите на клетките се отваряла и от нея изскачал един звяр! Този звяр бил самият император, облечен в зверски кожи! Императорът се нахвърлял върху младите момичета, повялал ги на земята, изнасилвал ги пред цялото се събрало множество! Но това не било нищо в сравнение с това, което следвало! След малко на сцената изскачал друг звяр, който започвал да се боричка с първия и после му отвръщал със същото...По-бързо "изтъркал" се "номер" бил митът за Дирка! Дирка била вързана за рогата на един разярен биг, който я влачил до скалите на Китерон ,където я и премазал! Точно този мит бил представян на арената, връзвали за рогата на биг най-красивите християнки, сетне подгонвали животните с бичове и с огромна наслада наблюдавали ефекта от....сблъсъка! Друг идеен похват бил митът за 50-те дъщери на Данай, които убили мъжете си, а после сами били убити от Линкей! Тази сцена се разигравала съвсем на живо на арената, но явно скоро омръзнала на тълпата...не била атрактивна, ако не се брояли ...числаността на жертвите! Сто убийства на веднъж..., но това за тълпата не било нещо кой знае колко зрелищно...особено ако жертвите умирали бързо...

  Всичките тези неща ги пиша, защото вярвам, че Иисус наистина е Бог! Религията е изтърпяла много....зверства, но се е запазила, което говори, че Иисус наистина е бил син Божи!! Поне аз така го чувствам и вярвам без да искам да го налагам...

01.08.2008 smark

Profile

 Email Здравейте на всички, които се интересуват от неизчерпаемата тема да ДУХА и ВЯРАТАWilted Flower! Предлагам ви линк  http://www.vbox7.com/play:71b9566e           към великолепен филм Movieза Иисус в 6/7 части на известния режисьор Франко Дзефирели и невероятните:Стейси Киийч,Антони Куин,Клаудия Кардинале ,Лоурънс Оливие и др. Взет от vbox7и преведен на български,филмът изисква за всяка част около час време, за да се потопите в невероятната атмосфера и точно предаден живот на Исус,според библейските текстове.Yes Приятно гледане(може и на цял екран,ако кликнете в/у ромбчето,вдясно от видеото)!

01.08.2008 Eli_83

Profile

Благодаря ви много Ани и Смарк!Broken HeartWilted FlowerBroken Heart

31.07.2008 anilenas

Profile

   Благодаря, Краси!Wilted Flower Въпросите на духа и вярата са важни и винаги актуални, за да сме повече човеци с положителен знак.

   Благодаря за препратките, Ели!Wilted Flower Знанието в полезно, но вярата ми не става по-голяма или по-малка от примери, доказващи съществуването и силата на Твореца. Бог е светлина и любов. Той е навсякъде около нас и вътре в нас, независимо как го наричат. Той е доброто като мисъл и дело, чиито хоризонти са в безкрая и затова са необозрими. От него има достатъчно в същественото /видимо и невидимо/, трябва просто сетивата да са отворени за тях постоянно, не само в мигове на ръзмисъл и преоценка.

   Колко пж-хуманен би бил света, ако всички хора се вслушват повече в Бога вътре в себе си!Broken Heart

31.07.2008 smark

Profile

 

"После дали е отишъл в Небесното царство или е продължил мисията си на Земята ние не знаем! "Еli_83

 "...и възкръсна в третия ден,според Писанията; и възлезе на небесата,и СЕДИ ОТДЯСНО на Отца; и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви, и царвството Му не ще има край."(из Символът на вярата"); 

" Тогава Исус се приближи към тях и им говори,казвайки:Даде ми се всяка власт на небето и на земята.Идете, прочее,научете всичките народи,и кръщавайте ги в името на ОТЦА и СИНА и СВЕТИЯ ДУХ,като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал:и ето, АЗ съм С ВАС ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ДНИ до свършека на света..."

(из Новия завет-еванг.от Матея/28)

Ели,аз мисля,че отговорът на в-са ти е тук.

21.07.2008 Eli_83

Profile

    Здравей, Краси! Много интересна история, мерси! Тялото  на Исус е изчезнало от гробницата, което ще рече, че е възкръснал! Но как по-точно? Най-вероятно се е съживил отново! Това не е по силите на нормален човек, само Бог може да го стори! Дори и копието да не е пронизало сърцето му, тези пирони забити в плътта му...биха предизвикали смъртоносно кръвотечение! Дори да предположим, че кръвотечението е спряло и не е било смъртоносно, то тези пирони със сигурност биха предизвикали тежка инфекция на раните и смъртоносна треска! След смъртта на Исус той се е появявал в продължение на 40 дни на учениците си! После дали е отишъл в Небесното царство или е продължил мисията си на Земята ние не знаем! Възможни са и двата варианта! Но свещите се самозапалват на Великден, това е хфакт, което ще рече, че Божи гроб е в Йерусалим!

   http://www.pravoslavieto.com/docs/blagodatnijat_ogan.htm

    Това съм го виждала, наистина изтръпнах! Патриархът си съблече дрехите влезе вътре и огънят се запали! Запалиха се и свещите на хората, които стояха отвън! Това трябва всеки да го види, невероятно е! И нека да не забравяме, че Бог всичко вижда!

    А ето  и още неуспорими доказателства, че Бог съществува, въпреки че аз лично не се нуждая от доказателства!

    http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=3653

  Атеистите биха могли да се позамислят! Никога не е късно човек да повярва! Християнската религия е отворена за всеки, който я пожелае!