диференцирано заплащане

Публикувана на: 10.07.2008, от Romantichka
Кoментари:26

 Колеги, някой наясно ли е,и ако е наясно би ли пояснил, как става попълването на картите с показатели-критерии- за определяне допълнителното

трудово възнаграждение на пед. персонал,защото на мен ми дадоха да погледна картата  и ми съобщиха, че в едногрупните ДГ по селата директорите имат грижа за попълването им,поне ми я показаха,иначе можеше да мине и без показвяане. 

Коментари 26

03.10.2008 detelinka_s

Profile

Благодаря много, отговарям на тези условия и  първоначално имах уверение, че ще получа това възнаграждение, но....ще се опитам да си потърся правата, не ми се иска да  остана  и с това огорчение.

03.10.2008 pepinia

Profile

user: detelinka_s

Днес разбрах, че нямам право на допълнителното възнаграждение въпреки

Първо съжалявам,че вече сте в позицията на бивш учител.Надявам се това да е временно състояние обаче.По въпроса който поставяте-имах подобен случай и затова се интересувах.Информация дава програмата: „Всяко лице от педагогическия персонал, което е в трудово правоотношение към момента на определяне на допълнителното трудово възнаграждение и има действително отработени най-малко 7 месеца при един и същ работодател (без да се включват различните видове отпуск) в посочения по-горе период /периодът е 15.09.2007г-15.09.2008г/ , може да участва в процеса”, но тълкуването е различно. Кой е този момент на определяне? Това е педагогическия съвет, на който е взето решение за участие в диференцираното заплащане и е посочена бройката на участващите в него учители. Това дава отговор на Вашия въпрос-Да , имате право, ако отговаряте на изискванията за това-7 реално отработени месеца и съгласие на педагогическия съвет.Останалото вече е решение на ръководството.

 

03.10.2008 pepinia

Profile

user: fifi2008

Стойността на една точка е различна за различните училища - зависи от товаколко лесно комисията е давала точки (примерно някъде максимумът може да е 100 т., другада - 70т.)

В интерес на обективността ще изкажа мнение по въпроса.Права сте-облагането е жестоко.Но по отношение но стойността на точката грешите.Стойността на точките за всяко училище е различна, защото отпуснатата сума за диференцирано заплащане на всяко училище е различна.Оттам тръгват и разликите.Не познавам точно формулата /не съм я търсила/ за определяне на тези суми, но съм в подозрение, че значение има броя ученици спрямо броя учители.Общия брой точки на училището не влияе върху тази сума.Тази сума разделена обаче на общия брой точки определя цената на точката.И тогава няма значение дали ще получиш 50 точки на цена 10 лв. или 100 точки на цена 5лв.И в този случай акцентът пада не на броя точки, а на тяхната цена.

 

02.10.2008 detelinka_s

Profile

Привет!Успешна учебна година на всички!Имам нужда от съвет, от 1.09. не работя като учител напуснах по взаимно съгласие, все още не зная дали постъпих правилно или не, но ..липсват ли и учениците и училището.Днес разбрах, че нямам право на допълнителното възнаграждение въпреки, чи бе за миналата учебна година и би трябвало да ни го изплатят още през юни-юли.Дали има и други колеги с моя проблем и от кого да потърся съдеиствие?

 

02.10.2008 bobinko

Profile

 Ние все още не сме си получили диференцираното заплащане-не знаем колко струва 1 точка.

02.10.2008 fifi2008

Profile

След облагане взех 350 лв, а съм на едно от първите места при оценяването.

Стойността на една точка е различна за различните училища - зависи от товаколко лесно комисията е давала точки (примерно някъде максимумът може да е 100 т., другада - 70т.)

Колеги, с това диференцирано заплащане само лъжем гаргите! Заплатите ни са нищожни, предвид инфлацията, която е в момента и която ще се разрази през зимата! В Румъния заплатите на учителите са увеличени с 50%, а тук се гледаме накривозаради едни кирливи триста лева (годишно). Но такива учители се управляват лесно. Дали?!

02.10.2008 roshe

Profile

 Ами ние вече ги получихме- по 5лв. на точка ( при нас).Общината си удържала - за ,,ала-бала" останалата част.Обаче дали не е и директора- ще разберем на съвет.По принци в сайта на МОН пише-от 400-800 лв!!!!!!!!!!!!!!Блазе на последните.!

02.10.2008 joker

Profile

Колеги, някой знае ли по колко лева на точка се дават и дали тези пари са еднакви за всички училища или има разлика? Защото ние още не сме ги получили и ни се струва, че искат да ни ощетят с ачст от сумата!

24.09.2008 lucy

Profile

    Neva, деференцираното заплащане ще си го получим със заплатата за септември. А това ще стане другата седмица. Спомням си предишният път, когато го получихме. Всички си мълчат и никой не смее да попита за сумите. Сега е същото! Комисията, която работи за това заплащане, мълчи и не смее да каже думичка! Зер, това е държана тайна! Но аз ще ти кажа веднага колко съм взела. Не се съмнявай!

23.09.2008 neva

Profile

Колеги,получихте ли си диференцираното заплащане и ако да- каква сума   от -до   ?