Най-страшната война

Публикувана на: 30.06.2008, от atlantic
Кoментари:5

Коя е? Коя е войната, отнемаща най-много жертви в мирно време? Пътищата ни са в безобразно състояние, но по тях се движим ние. Нашите деца вземат свидетелство за правоуправление на автомобил или мотоциклет и хукват с мръсна газ по пътищата, сякаш се гонят с късмета си, играейки на руска рулетка със собствения си живот.

Вдигнаха цените на шофьорските курсове. Въведоха глоби. В новия Правилник за движението по пътищата е залегнал и закона, че пешеходецът винаги е с предимство, дори и пред дясно завиващия водач на МПС. Как да спасим шофьорите? Как да спасим неразумните от собствената им безотговорност?

Тази сутрин в блока на БТВ Красимир Костов съобщи, че само за изминалите дни има 31 загинали. Страшно е. Когато си на път шосетата приличат на гробищни паркове. Гледката е страшна, но сякаш всеки смята, че това е нещо, което ще му се размине на него или на семейството му. Но то се случва. Случва се и на обикновените хора, но се случва и на ВИП-персоните. Отиват си млади и талантливи хора.Никой не е застрахован от подобна беда.

 

Коментари 5

30.06.2008 anna pashova

Profile

Манталитетът ни е такъв, че все си мислим, че на нас няма да ни се случи.

Много време ще мине докато властта и ние самите осъзнаем, че уважението към другите е най- доброто, което можем да направим за себе си.

30.06.2008 anilenas

Profile

   Снимките, предложени ни от Zdravkop, наистина са стресиращи. По-страшното е, че катастрофите не намаляват нито по брой, нито по ужасии. Една война без край, която не спира да взема жертви. Каква по-нелепа смърт от тази! Не от неизлечима болест, не от непредотвратимо природно бедствие, не дори от поредната безумна война за надмощие, интереси, амбиции...

   Да, Atlantic! Това е наистина най-страшната война!

   Средно 60 деца у нас загиват от катастрофи. 40% от тях са били неправилно превозвани. Две класни стаи остават празни всяка година /дори повече/! 

   Какво трябва да се случи, за да спре този мор?!...

30.06.2008 atlantic

Profile

Благодаря ви, колеги, че реагирахте така бързо на поставената тема.

Здравко, благодаря за предупреждението

user: zdravkop

Предупреждавам, че гледките не са за хора със слаби нерви! 
. Гледките са наистина смразяващи. Може би голяма част от тези снимки би трябвало да стоят по пътищата на огромни билбордове, за да се набиват в очите на всички шофиращи неразумно, на вдигащите високи скорости, на предприемащите непозволени маневри.

30.06.2008 zdravkop

Profile

Да, наистина необявената война по пътищата е страшна! Тук има снимки на ужасни катастрофи:

http://miravto.com/2007/08/17/samye_strash...ne_smotret.html

 

П.С. Предупреждавам, че гледките не са за хора със слаби нерви! 

30.06.2008 Eli_83

Profile

Благодаря, ти Атлантик, че постави тази тема! Всеки ден загиват хора по пътищата и то все млади, а статистиката е наистина страшна! Искам по този случай да пусна една песен, която е посветена точно на този проблем!

   http://www.vbox7.com/play:6e022e69