Заплати на учителите от 01.07.2008 г.

Публикувана на: 20.06.2008, от emi_06
Кoментари:56

Колеги, моля споделете начините за формиране на работните заплати от 01.07.2008 г. Как се тълкуват понятията основна заплата и допълнителни плащания? Запазва ли се основната заплата, която към момента е по-висока от 450 лв. и към нея добавя ли се сума за ПКС или не?

Коментари 56

14.01.2009 dostoevski

Profile

                    

                          Zdravko, когато вълните тръгнат към брега, не могат да бъдат спрени. Независимо,че днешния протест бе опорочен от някакви хитреци,се видя, че гражданското общество макар и с прозяване , се събуждаYesРадващото е, че на днешните протести имаше и доста учители. Управляващите трябва да разберат,че онова,което не се гаси, не може да загасне.Жандармерията няма да реши проблемите им. Развалената козметика на промените не може да замаже келешлъците в много сфери. Протестите ще продължат.Гражданското общество има думатаYes

14.01.2009 dostoevski

Profile

                            

                               За жалост си прав и не мога да си обясня защо интелигенцията,която е призвана да буди робското съзнание е толкова апатична,вяла и примирена. Може би въпросът ми е безмислен,като се имат предвид четирите питанки,намерени в тефтерчето на Левски, които висят като дамоклев меч над гузната съвест на българското общество вече 136 години.

13.01.2009 zdravkop

Profile

Ето едно потвърждение на думите ми:

През 2008 г. политическите права в България са намалели поради неспособността й да се пребори с корупцията и организираната престъпност, отчита американската неправителствена организация "Фрийдъм хаус" в годишния си доклад, цитиран от Ройтерс.

Целият свят- като се почне от САЩ и се стигне до почти всички държави от ЕС и самият ЕС, казват красноречиво на правителството, че са корумпирани, сраснали са се с организираната престъпност, но на доминираното от комунисти правителство не му пука. Не му пука, защото знае, че ние сме овце и могат на воля да ни доят, стрижат и да ни смъкват по три кожи без никакви последствия за тях! 

13.01.2009 zdravkop

Profile

user: dostoevski

                         "Кой те в таз РОБСКА люлка люлее..."  

                              Zdravkop,напълно споделям казаното от тебYes и цитата на големия Ботев. Крайно време е обаче да спре люлеенето на люлката!

Да, крайно време е да спре люлеенето ни в тази робска люлка! Но няма да спре! Как да спре, като нито един от колегите не си направи труда да коментира клипа във Вибокса, към който дадох линк. Клип, който ни подканва да се събудим и да изградим заедно едно гражданско общество, което да спре да мълчи и да понася безропотно всички безумия на тройната коалиция! А щом няма коментари това означава, че на никой не му пука. Дано да се лъжа, но едва ли.

04.01.2009 dostoevski

Profile

                         "Кой те в таз РОБСКА люлка люлее..."  

                              Zdravkop,напълно споделям казаното от тебYes и цитата на големия Ботев. Крайно време е обаче да спре люлеенето на люлката!

04.01.2009 tania-vid

Profile

 Колеги, всички сме на един хал. ПРинас се получи следния парадокс младите получиха 25%от 1.07.2008, или475 лв. а ние с 25 години стаж , ІІ ПКС по 3 лв

увеличение. Е замазаха очите на някой с 35лв. за добра работа. Нямам нищо против младите учители, но нас опитните ни навряха в миша дупка.

За сега все още нямаме увеличение. А от 1.01. ни спират и тези 35лв.Това е най -несъвършенната система . Не може всички да сме под един знаменател.

03.01.2009 gpenka

Profile

Здравейте, колеги. Увеличиха ни малко заплатите и ние се задоволихме с това. А толкова мъчително се стигна до прословутото увеличение.

При нас се получи голям конфликт, тъй като млади колеги /с няколко месеца стаж/ получиха 450лв. основна заплата и толкова получиха колеги с 10-12 годишен стаж. Но няма как, животът продължава. Примирихме се и заработихме смело, защото сме призвани да сме учители и да обичаме децата. И ето, че труда ни се възнагради. В края на 2008 получихме корекции в основната заплата. Всички викахме "ура", включително и аз. Моята заплата придоби по-приличен вид. 516лв.ОЗ+86лв прослуж. време + 7лв.ПКС. Ако има след 01.10.09 г. някакво увеличение може да стигнем и депутатските заплати....................

15.10.2008 lucy

Profile

    Колеги, през септември със заплатата за месеца получих и СБКО за половин година и 100 лв за 15 септември и диференцирано заплащане. В цифри брутната ми заплата беше 1196.10 лв. Директорката каза, че съм с най-много точки. Вярвам й!Smile

15.10.2008 kosmicheska_63

Profile

 Браво,Луси!!!При нас все още няма никакво увеличение - червенобрежка община !!!Изчаква се да се публикува наредба в държавен вестник ,чак след това ...

Носят се слухове между колеги ,ч е няма да има никакво увеличение , тъй като ...нямало пари , а делегираните си ги взеха още ...през юли месец !!!!

Тези които са общински - горко им ....може и да не получат ...изобщо .

Питам : къде са синдикатите , защо ги няма , какво правят , та се услушват ??? Чакат , за да стане нетърпимо и да се вдигаме пак на стачка ли ...защо го допускат ....????

Има нормативни наредби , защо не се контролират икономистите в общините , и да им се държи сметка за спазването и изпълнението им ??? На нас ни дърпат ушите за всяко нещо ,а на тях - пълна безотговорност !!!

Ако ние им дължехме ,щяха да си го мземат с ...лихвите 

КЪДЕ СА НАШИТЕ ЛИХВИ ???? ЗНАЕТЕ ЛИ ...КОЛКО НИ ДЪЛЖАТ ЗА ЧЕТИРИМЕСЕЧНОТО ЗАБАВЯНЕ ...

УЖААААС!!!!!!

И ТОВА МИ БИЛО ...ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ....ТА НАШИЯ ТРУД СЪЩО Е СТОКА , И СЕ ПРЕДЛАГА СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ /ЗАПЛАТИТЕ НИ./!!!! УЖАСНО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ... !!!!

 

27.09.2008 Uchenolubiv

Profile

YesЕдиномисленик, но Е Д И Н!