Е М О неразбраните деца

Публикувана на: 04.06.2008, от tanq_boseva
Кoментари:20

До кога ще се правим,че не виждаме децата с черен грим и странни прически,до кога ще гледаме как да се отървем от тези деца и да ги прехвърлим в друго училище,на други колеги.Кога ще им помогнем,кога ще се опитаме да работим в екип като едно цяло и да ги разберем,вместо да ги избягваме.Нека да спасим един живот,вместо да окачим един никролог.

Коментари 20

06.06.2008 tanq_boseva

Profile

Да съгласнсна съм с вас Wespe,не ме разбирайте погрешно.Вина има цялото ни общество,но аз гледам от позицията на учител,какъвто съм на тези деца и търся начин да им помогна.Аз не мога да ги контролирам какви филми да гледат или каква музика да слушат,но мога единствено да се опитам да им помогна до колкото мога.Моята любов не е достатъчна,нужна им е любовта на родителите им/аз не мога да им я осигуря/,нужно е цялото ни общество да ги обича и да им помогне,защото всички сме много длъжни на това поколение.Сама птичка пролет не прави.На цялото общество трябва да му "пука" какво поколение идва след нас и да ни е ясно на къде сме тръгнали,а не да се правим на леко незаинтересувани,всички трябва да се грижим за децата,защото това са нашите деца други нямаме.Училището е една от институциите,която не трябва да си "затваря очите"за тези деца,ако вие имате някакво решение на проблема,ще се радвам да го споделите.

05.06.2008 Eli_83

Profile

 Да, съгласна съм частично с Wespe! Тези сайтове за запознанства...са ми добре познати!

 А интересното е защо се стига до тук? Защо родителите не обръщат необходимото внимание на децата?

 Защото нацията опростява и то много, много опростява!

 А защо опростява?

 Защото ценностите са променени, дори извратени! Да, това е точната дума - ИЗВРАТЕНИ!

 А защо са извратени? Това е ключовият въпрос! 

 Е, мисля, че всеки сам може да намери отговорите! 

  

05.06.2008 Wespe

Profile

 

Да, да...

Нека някой да ми отговори откъде идват 80% от порно филмите, игрите с насилие, филми, в които масовия убиец е супер як пич, където готините мацки са играчки на "некви" мутри и се друсат като луди, филмите, където наркотрафикантите са големите тарикати (справка филма "Blow", който е добър, но ако имаш акъл, а не си някой дечко на 12)...откъде идва тая култура с това колко е яко да се друсаш...айде сега тука си пуснете песничката "Тихо се сипе белия прах"!!!

Виновни ли сме и ние???

Много ясно! Родителите не си пращат децата в стаите като излезе надпис - забранено под 16.

Продавачите продават алкохол и цигари на деца - "Ама те са за татко".

Американците не са ни виновни, че нашите деца  решават, че са "депресирани" и затова трябва да се трепят! Виновни са, защото се комерсиализира това поведение - прави се музика, дрехи и т.н., които се продават.

И не само те!

Виновното е обществото, в което израстват и се възпитават децата. 

Нека не търсим курсове г-жо/г-це Босева, за да се "научим" да  стигнем до тези деца...Това не се учи на теория!

Терапията е любов, любов и пак любов.

 

 

 

05.06.2008 iv_2007

Profile

Подкрепям това мнение Wespe. Икономисаните пари от образование неизбежно ще бъдат дадени за изграждане на лагери за наркомани по американски образец.

05.06.2008 tanq_boseva

Profile
"Изкуших се да постна нещо,което ме направи безмълвнаSad",честно ама нещо не схванах смисъла.

05.06.2008 Wespe

Profile

Може вече да ви е станало досадно моето присъствие тук, но извинете...аз да си кажа:

 Няма го образованието, дисциплината и благосъстоянието! С тея трите заедно се преодолява и наркомания, и простотия и глупости. Да, нарочно ги няма тези неща. Сега умишлено определени другари ни превръщат в нация от консуматори, на която проблемът не е толкоз ЕМО Стайлинга(Емоционално Манипулирани Олигофрени?), той утре ще е нещо друго, колкото наркотиците, всеобщата простотия и липса на интелигентност, липса на уважение към държавата и закона и преклонение към пари и често безполезни материални придобивки.

Много жалко...

 

05.06.2008 Wespe

Profile

 

 И още нещо:

Синдромът на 16-годишните 

Представете си следната ситуация: Вие сте млад мъж на около 20-22г., добре изглеждащ, с приятна компания и посещавате елитно нощно заведение. Прекарвате си добре и изведнъж виждате как една красива млада дама не сваля очи от вас. Запознавате се с нея, говорите си, но сякаш имате чувството, че нещо не е наред... И ненадейно тя подхвърля, че е на... 15 години...

Не, това не е някаква селска история или фантастичен разказ - това е нещо, което се случва всяка вечер на всевъзможни места. Вечерен час ли? Да бе, добри дошли в България... това е мотото на подрастващите младежи и девойки на възраст 13-17г. Дискотеките преливат от тях, кръчмите са пълни до ранни зори, алкохол, цигари и още нещо... Нищо ново под слънцето. За мнозина от вас може би това, което четете, ще прозвучи като някаква измислица, но повярвайте ми, това е действителността. Нека ви разясня за съвременните профили на българските тийнейджъри и какво е на "мода" в момента.

Момчета - вече всяко момче е футболист. Може и да не знае от коя страна се рита топката, но задължително е футболист... или поне на снимки. На 13 години вече имаме профили във всички сайтове за запознанства, използваме за мото реплики от типа "S-class boy", "Heartbreaker" и т.н. В описанието ни са включени задължително снимка с футболен екип, снимка до някоя кола, снимка в тоалетна, снимка пред огледало с някои "фешън" дрешки. Вече носим дрехите на батко си, макар и те да са на 5-10г., но все пак са маркови. Вечер играем билярд, ходим по кафета и барове, пушим по кутия цигари на ден и забиваме по някоя мацка. Разбира се, слушаме хаус музика, ходим по партита и носим очила тип "маски", с цел да не ни виждат лицето много много - все пак трябва да излъчваме самочувствие. Прибираме се вкъщи, пускаме си pc-то и skype, естествено, където си чукваме лафчето с някои от приятелите ни - все пак имаме над 200 абоната, макар и някои даже да не ги познаваме.

Момичета - при момичетата на 13 вече всички сме "***" и гледаме само около 19-20 годишни батковци. В телефоните е пълно със снимки на Брад Пит, Джони Деп, Дейвид Бекъм и т.н. Вече сме си намерили "милуту" и навсякъде, където е възможно, тръбим, че го обичаме и че животът ни е немислим без него. Разбира, се имаме профили в сайтовете за запознанства с характерните снимки в тоалетни, с големи очила и максимално разголени. Разбира се, разбираме и от програмки и вече сме направили и невъзможното, за да си уголемим гърдите, поне на снимките. Слушаме хаус музика, ходим по партита, но за мелодия на телефона звъни я кака Ивана, я Амет. На първо място в училище... по неизвинени отсъствия като във всички извинителни бележки пък присъства обяснение, че сме били на гинеколог или имаме менструални проблеми. Вече имаме за всяко якенце обувки в тон и чантичка, естествено, която е пълна с всевъзможни дамски принадлежности. Всеки път, преди да излезем, ни трябва около час да се гримираме и на сутринта на пияна глава, си задаваме въпроси от сорта "Къде бях?", "Много ли пих"? или "О, боже, това аз ли съм"....

Да, всичко това се отнася за деца на 13-17 години. Това е суровата действителност. Вярвате или не - огледайте се около вас. Погледнете на площадката - да, празна е. Отидете в кафето до вас - да, няма място, направете си резервация или кажете на дъщеря ви да ви запази маса... може би барманът е нейн човек... Дали харесваме тези деца и дали смятаме, че това е техният път... от нас зависи....

 " Детство мое, реално и вълшебно..."......Crying /Не съм ЕМО! ТЪЖНО МИ Е!/

05.06.2008 Wespe

Profile

 Изкуших се да постна нещо, което ме направи безмълвнаSad

Денят на едно емо
6.00 Доогризвам лака си.
7.00 Майка ми замалко не видя, че си гриза лака. Каза, че аз съм идиот - измъчен и, че трябва да отивам на училище. She makes me cry.
7.05 Започнах да се обличам, сложих си панталоните - теснички. Значки - повече, повече, повече. ФАК! Изгубил съм си една значка. Да не си забравя якето и да си направя очите по-черни.
7.20 Сестра ми ме видя и започна да вика. Тъпа пънкарка.
7.21 Една значка се откачи. Закачих я пак.
7.28 Една значка се откачи. Закачих я пак.
7.35 Сложих си якето. Излизайки от вкъщи забелязох, че една значка я няма. Намерих я и си я сложих.
7.50 Оказа се, че съм си сложил чорап, а не шапка (Ето защо ми е било малко по-тясна). *** happens. Върнах се сложих си шапката и тръгнах на училище.
8.20 Закъснях за урок, не ме пуснаха, стоя в коридора. Плача.
8.41 Часа свърши. Влезнах в стаята, хвърлих чантата си и отидох да се цупя.
8.43 I hate my life. Стоим с емо-тата заедно и 5-мата плачем.
9.00 Седя в час и плача.
9.10 Изгониха ме от час, стоя в коридора, плача..
9.15 Отивам до тоалетната.
9.16 Стоя в тоалетната, за да се изп....я. Започнах да плача и забравих да *цензура*..
9.17 Излизайки от кенефа, една значка ми падна в чинията. Извадих я и я сложих.
9.18 Гледам се в огледалото, а аз съм симпатичен. Трябва да се снимам...
9.31 Междучасие. Дойдоха емовете и казаха, че съм истински. Мина малката ми сестра и започна да вика. Казах и, че има * вик. Ритна ме с кубинките си. She makes me cry.
9.35 Емовете и казаха, че не е права. Тя ги преби всичките.
9.37 Исках да избягам, и получих кроше.
9.44 Седя в час, болят ме вените.
10.10 Написах предсмъртно писмо на чина си.
10.12 Учителката го видя и ме изгони. К....а. Стоя и плача.
10.21 Стоя в столовата. Започнах да плача и забравих да ям. Видях малката ми сестра - пак ме удари. Излизайки от столовата една значка ми падна в помията. Извадих я и си я закачих.
10.29 Видяха ме емовете и ми казаха, че съм истински емо.
10.40 Седя на урок и пиша предсмъртното си писмо. Все още няма кръв. е*** съм я, важното е да колкото се може по-тъжно.
10.50 Свърших и се опитах да го прочета пред всички, но учителката ме изгони. Значката ми падна зад парното, извадих я и си я сложих.
11.11 Междучасие. Емовете видяха значката ми. Казаха, че съм истински. Прочетох им моето писмо. Казаха, че съм още по-истински. Мина по-големията ми брат, показах му предсмъртната ми бележка, той каза че съм идиот, и че това не е истинско. Попитах го кое е истинско. Той ми даде да слушам плейъра му. Ramones и Sex Pistols.
12.30 Слушах ги на урока ми. Изплаших се и заплаках. Избягах от урок. ( Знаех, че брат ми слуша ****, но чак такива...). Докато бягах ми падна една значка. Вдигнах я и си я сложих. Догони ме един учител завлачи ме в клас и ми каза, че съм *цензура*. Изгони ме в коридора.
12.45 Стоя и плача.
12.50 Дадох на приятелите ми плейъра. Кости падна по гръб, Вася заплака, Владо си призна, че му е свършил розовия лак и изпадна в депресия, Ленко избяга със вик, падна му една значка. Брат ми видя тази гледка, взе си плейъра, срита ме и каза, че сме п******.
13.00 Започнах да ухажвам Светла, каза че съм гаден *цензура* и *цензура*. YES! Това момиче ме харесва.Седя и плача от радост.
13.20 Учителя ме изгони от клас.
13.40 Звънеца. Изчаках емовете. По ред, изпускайки си значките и закачвайки си ги, се прибрахме вкъщи. Разбрахме се да се видим в 4.14.00 Прибрах се вкъщи, няма никой. Включих си Tokio Hotel, седя и си гриза лака на ноктите.
14.20 Дойде си малката ми сестра. Изключи магнетофона и легна да спи.
14.40 Включих магнетофона, събудих сестра си... Удари ме, а аз се опитах да и отвърна...
14.50 ААААА!!! She makes me cry.
15.00 Седя завързан за парното със кърпа в устата и слушалки в ушите. Свири нещо ужасно. I want to die!!!
15.10 Прибра се брат ми и неговите приятели. Хвърлиха върху мен якетата си и почнаха да ме ритат.
15.20 Майка ми се прибра, срита купчината дрехи, по стона разбра че там има някой
.15.30 Майка ми ме развърза и ме изпрати за хляб.
16.00 Стоя в магазина и си чакам реда, до мен стоята някакви гологлави деца и ме гледат странно (сигурно ми завиждат за значките).
16.10 Сритаха ме и ми взеха всичките пари. Опитах се да стана, но ми падна една значка - сложих си я пак
16.20 Прибрах се, майка ми ме преби и отиде за хляб.
16.30 Закъснях за срещата с емовете.
16.35 Те ми казаха, че крясъка ми не е истински.
16.37 Падна ми значка
16.40 Сдобрих се с емовете, стоим и плачем.
16.55 До нас мина пънк. Казахме му, че е тъпанар, а той ни напсува. И ние цялата тайфа (25 човека) го пребихме. Леле колко сме истински!!!
17.10 Дойдоха 10 пънка, пребиха ни и си тръгнаха. СЛАБАЦИ!!!
17.30 Събрахме стотинки за един литър бира. Колко сме истински!!!
17.32 Продавачката не иска да ни даде бира. What's the *цензура*???
17.35 Уговорих я, и си купихме 2 литра бира. ( Йупиииииииии ние сме най-истински от всички)
17.50 Тъкмо щяхме да пием и дойде малката ми сестра със 4 пънка и ни взеха пиенето...
18.00 Минаваха 3 момичета, аз почнах да им намигам. Те дойдоха и ми казаха, че съм слаботелесен и *цензура*. Само колко съм сексииии, те ме искат и ми завиждат, че моя грим е по-хубав от техния.
18.15 Владо каза, че е готин и изпадна в депресия.
18.20 Видяхме сватба. Саня каза, че булката е в бяло, защото е девствена.(решихме от утре да носим бяло)
18.30 Прибрах се вкъщи и седнах да гледам анимации.

19.00 Анимацията свърши, седнах да пиша предсмъртно писмо.
19.20 Слушам Tokio Hotel, най-яката емо-група.
20.00 Прибра се малката ми сестра - срита ме и излезна...
21.00 Мама ми каза да лягам да спя. "Мамо аз съм вече на 17, може ли да си обръсна краката?"
21.05 Получих*цензура* по задника от майка ми. Лежа и се опитвам да заспя. *цензура*!!!
21.10 Не ми се спи. Я чакай да си намеря лакираните нокти.
21.15 Погризах малко лак и заспах.

 

05.06.2008 iv_2007

Profile

"Тези деца не са домашни любимци,ако сте контактували с тях ще знаете,че те много трудно допускат външни хора до себе си да не кажа,че въобще не може да се говори с тях."

Учудвам се, че когато човек отглежда домашен любимец е склонен да му отделя повече време и ласки отколкото на децата си. Когато се изграждат приюти и хотели за домашни любимци, а детските за отглеждане на малко ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО са подигравателно малка сума хубаво е, че има хора, макар толкова млади, които изразяват неодобрение с поведението си.

Но както казва Radivdani в голямата си част тези млади хора позират и при прекалено много внимание от обществото те ще се превърнат в поредните му тирани, защото желаят да се изпълнят правата им, но не се интересуват от задълженията си към това общество.

05.06.2008 radivdani

Profile

  За мен порязванията с бръснарски ножчета е нелицеприятно, затова счетох за уместно да предупредя. В последния видеоматериал прочетох едни доста наивни и изпълнени с правописни грешки послания. Грешно сте ме разбрала ,колежке. Ни най-малко подценявам проблема с тези деца , но преди да се пристъпи към някакви действия според мен е необходимо да се запознаем с него по- отблизо.

   До колкото съм запозната основния проблем при тези деца се свежда до това , че депресията при тях не е състояние на психиката , а просто модно увлечение.

Сигурна съм ,че има деца ,които имат основание да се чувстват нещастни , но и има такива ,които просто подражават . Сред младите хора поведението на повечето емота е просто поза. Кой са причините , обаче те да позират ? Ето това е въпросът , на който трябва първо да си отговорим , преди да се впуснем в тяхното спасяване. Считам ,че с такива деца трябва да се занимават специалисти-психолози, родителите трябва да са нащрек, учителите да не си затваряме очите.