24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА

Публикувана на: 24.05.2008, от karabakalova
Кoментари:7

 

НАЙ - СТРОГИЯТ УЧИТЕЛ Е ЖИВОТЪТ,

НАЙ- МЪДРИЯТ УЧИТЕЛ Е КНИГАТА,

НАЙ - ВАЖНИЯТ УЧИТЕЛ Е ПЪРВИЯТ !

НЕКА НЕ СТИХВА ЖАЖДАТА ВИ ЗА ЗНАНИЯ,

ДУХОВНОТО ВИ ВЪЗВИСЯВАНЕ

И СВЕТЛИЯТ, ГРАДИВЕН ЗОВ НА БЪЛГАРЩИНАТА У ВСИЧКИ ВАС,

КОЛЕГИ!

Ч Е С Т И Т    П Р А З Н И К !!!

 

 

Коментари 7

26.05.2008 ksi2471

Profile

 Съгласна съм с това, което споделяте. Но аз обичам този празник не защото аз самата съм учител, а заради това, което са направили за нас Кирил и Методий,а именно дали са ни идентичност, а това е много по-важно за мен. На този ден аз се прекланям пред тяхното дело. Wilted Flower Благодарна съм, че ги е имало тях и техните ученици. 

26.05.2008 gospodin daskal

Profile

Много е хубаво да запазим обичта към професиятга и децата! Аз именно това пожелах с есемес на колежките си! Разбирам колежката, която се чувства тъжна от професионалната действителност. Аз преминах през тези етапи. Първите години се радвах, обличах се празнично на 24 май! С годините и промените и отношението на хората към професията се промениха и може би осъзнах колко наивен съм бил?! Преминах и през тъгата... После започнах да изпитвам озлобление към тозди празник и положението което ни се предостави в обществото, все по-голямата комерсиализация и зависимост от парите!  Лицемерието на обществото, мястото, което ни определя в него...!Сега като че ли всичко това пренава към едно безразличие, отчаяние... За съжалние. Та все пак искам "да гледам позитивно" и за това поздравих с усилие познати и приятели с оптимистични есемеси...

25.05.2008 anna pashova

Profile

Децата са богатството на страната ни.Те не са виновни, че управляващите и обществото подценяват нашия  труд.Работете с ЛЮБОВ.

25.05.2008 kosmicheska_63

Profile

И при нас е така!Настроение няма, пари -няма , самочувствие -няма ,гордост -няма.....Единствената РАДОСТ идва от децата!Те ме зареждат със самочувствие!  Затова колеги - гордеите се ,че все още имате сили да сте учители / защото това не е лесно в България /, работете с ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ  деца на България - защото те го заслужават... и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!

24.05.2008 l_jordanova4

Profile

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КОЛЕГИ!

Не знам как е при вас, но тази година аз не мога да се почувствам в празнично настроение.Надявах се на някакъв елементарен жест на уважение и признателност от страна на управляващите, но след като не получихме и премията ни за празника, всички надежди у мен се стопиха.Тъжно ми е!

С поздрави: Люси

24.05.2008 nrashkova

Profile

На тебе,Великомъчениче на българската просвета ти пожелавам здраве и повече искрено уважение от ученици,родители,общество.

24.05.2008 Nadq

Profile

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ !!!!