За:Децата ще тръгват на училище на 6 години

Публикувана на: 13.05.2008, от marinova
Кoментари:5

         На тази възраст една година е много време,което е нужно за узряване и подготовкапна детето за първи клас. За възрастните звучи лесно, но първи клас не е лесна работа. Най-добре е всеки родител да реши индивидуално -за своето дете.

Коментари 5

14.07.2008 smark

Profile

Yes Абсолютно си права ,че РОДИТЕЛИТЕ СА ТЕЗИ,КОИТО ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНЯТ,защото кой друг познава по-добре децата им??? Нека министерските чиновници НЕ ПОДЦЕНЯВАТ обикновените хора и без да налагат своите ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ пристрастия под формата на "закони"-"наредби"!!!No

13.07.2008 Tony Panayotova

Profile

Обучение на шестгодишни първокласници се въведе през 1981 година, но учебните програми и учебници бяха насочени към тях.Игровите елементи бяха силно застъпени, обучението беше целодневно, столовото хранене организирано, имаше игротека и спално помещение.В сегашните условия на недоимък и борба за оцеляване на училищата с делегираните бюджети, с наличните учебни програми и учебници, масовото постъпване на шест години ще бъде в ущърб на децата.Във всичките ми випуски е имало шестгодишни, постъпили по решение на родителите си, които са се справяли успешно. Като брой са били по-малко и са се нагаждали към изискванията, в повечето моменти не се усеща разлика.Всичко е строго индивидуално, родителят трябва сам да прецени дали детето е зряло за постъпване в училище, а не да бъде задължаван.Person

12.07.2008 smark

Profile

Аз пък съм преподавала на у-ци  в 5  ти   клас, на които им  пичеше  по поведение,разсъждения,отношение,дори взаимооотношения,че им липсва точно тази една година,когато трябва да възприемат "нещата" от живота на сериозно и по-концентрирано,а не като "игра".

15.05.2008 Pepinas69

Profile

Аз мисля, че отново се прибързва. Програмите ни на се пригодени за това необмислено предложение. Хубаво първи клас на 6 години, но там, където това е въведено, обучението е много добре съобразено с възрастта и възможностите на децата - всичко е под формата на игри, много оцветяване, много леко и приятно поднесено. Цялостна промяна на програмите.

Ако пък се променят програмите, това автоматично води до нови учебници, избор на учебници и т.н. ... всички знаете какво означава това. Като се прави една къща, първо се полагат здрави основи, и чак тогава се мисли за саниране и алуминиева дограма.

13.05.2008 pipeta_6

Profile

Виждала съм шестгодишен първокласник как е заспал с раницата на гърба си  след като се е върнал от училище.Преди  малко минах край детска градина и видях как децата от 3 до 6 години бягат по асвалт и им засичат времето.Мисля си редно ли е да се превръща детската градина в училище и да се отнема от детството на децата.