Да поговорим за СПИН/ХИВ!!!!

Публикувана на: 11.05.2008, от Eli_83
Кoментари:85

 Искам да ви пусна тази песен, и тъй като тя е посветена на СПИН-а да дам някои практични указания свързани с протекцията и защитата от тази все още неизличима болест! Надявам се изнесената информация да е полезна за всички посетители на този форум! 

              Down Low - H.i.v. / Vbox7


   Съществуват четири пътя на заразяване с HIV!

 1. Полов акт

 2.Преливане на заразена кръв

 3. Заразяване на бебето по време на акта на раждане или преди него!

 4. Чрез заразена кръв в или върху игли, спринцовки и други инструменти!

  Независимо, че HIV е открит в много телесни течности, той е заразен само в кръвта, спермата и вагиналните секрети!

   Най-честа причина е половият акт, за който се говори твърде малко! Съществуват няколко разновидности на полов контакт и то с нееднакъв риск от заразяване!

    1. Вагинален контакт! Постига се протекция чрез задължително използване на презервативи! Използвайте сигурни презервативи, които не се късат лесно и са в срок на годност, съхранявани по правилен начин-далеч от тялото на хладно място!

    2. Анален контакт! Безопастността се постига много по-трудно, тъй като презервативите доста по-често се късат! Има висока степен на риск от заразяване!!!! Този метод трябва да се избягва!!!!!!! Протекцията е трудна или невъзможна!!!!!

    3 Орален контакт! Съществува риск от заразяване в случай, че в устата има ранички, язви или кървящи венци! Никой не може да е сигурен, че лигавицата на устата му е здрава и анатомичната й цялост не е нарушена! Особено се увеличава степента на риск в случай, че партньорът засмуче вагинален секрет или кръв от патньорката си, или ако партньорът еякулира в устата на партньорката си!!!!!! Този метод също крие сериозен риск от заразяване!!!

      Избягвайте контактите, които причиняват кървене и болка, също така по време на менструалното кървене или скоро след раждането, до пълното възстановяване на родилката!

   
 

Коментари 85

05.08.2009 Eli_83

Profile

  Един от главните проблеми на България свързани с ХИВ се корени малко или много в т. нар. рискови групи! Разцвета на секс туризма, големият брой проституиращи, венозните наркомани и хомосексуалните взаимоотношения са благоприятна почва за разпространението на инфекцията, която реално не може да остане затворена само сред рисковите групи!

  Пораждането на рисковите групи стои до известна степен и на социална основа! Безспорен фактор е стандарта на живат, който за България е твърде нисък, голям процент от населението живее под прага на бедността, причина да има и много проституиращи момичета, включително и непълнолетни!

   Борбата с HIV е борба на всеки един отделен човетк, само тогава програмите за ограничаване на разпространението ще се реализират и на практика!

04.08.2009 Eli_83

Profile

   Френски вирусолози заявиха, че са открили нов подтип на вируса на СПИН, който се предава от горила на човек, предаде АФП. Новият щам е бил открит при жена от Камерун. Досега известните щамове на вируса бяха предавани от шимпанзе на човек. Изследването е било проведено от френски учени в лаборатория за изследване на ХИВ в Северозападна Франция.

   Единственият път за борба срещу СПИН е превенцията, но за съжаление броят на заразените се увеличава, което прави този метод не особено ефективен! Всички ние, които сме ангажирани по някакъв начин с антиспин кампаниите, няма да спираме своята дейност, добри резултати ще получим, когато статистически отбележим силно отрицателен прираст на новозаразените, на този етап сме твърде далеч от достигането на подобни оптимистични цели, но силно вярвам, че с общи усилия и това ще стане, и HIV постепенно ще премине в историята...

28.07.2009 Eli_83

Profile

  Въпреки усилията и кампаниите, които се провеждат за ограничаване на HIV инфектираните, реалните резултатите през 2009-та година са доста тревожи!

   1008 са серопозитивните в България към края на юни 2009-та година, като всяка седмица се регистрират по трима заразени, броят на инфектираните от началото на 2009 година е 70 човека, от тях 4 жени, които са разбрали, че са заразени по време на бремеността! Още по-тревожно е, че 56% от новорегистрираните тази година са хора под 30 години, сред регистрираните е и едно дете! Данните бяха оповестени от д-р Тонка Върлева, директор на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за България!

  Предполага се, че броят на реалните заразоносители е около 4 пъти по-голям..

   Наистина тази година резултатите за България са лоши..кампаниите ли не са достатъчно ефективни, малко ли се писа и приказва... не зная защо се получава така...аз си мисля, че вече достатъчно много се говори за HIV, а и в нета има доста инфо....

22.04.2009 Eli_83

Profile

  Двайсет и шест годишната певица Надя Бенаиса от групата No Angels, бе задържана от полицията в обвинение за умишлено заразяване с вируса на HIV!

  За тази си постъпка певицата може да бъде осъдена на затвор от шест месеца до 10 години!

  Дали това е решението на подобен казус...това ще намали ли броя на заразените? Отговорността само нейна ли е?

  Не мисля, че подобни съдебни процеси са от полза за обществото...всеки е длъжен да спазва правилата за безопасен секс! Преди брак /започване вече на истинска сериозна връзка/ и на двамата партньори се прави тест за СПИН, във всеки друг случай той е напълно доброволен и анонимен...

 

   

   

 

14.04.2009 Eli_83

Profile

 До този момент много сме говорили за теста, вероятността от фалшиви положителни резултати, необходимостта от потвърждаване на резултатите и изобщо за това кака работи теста, но не сме акцентирали върху психологическата готовност и последствията от него! Макар и и провежданите кампании за тестване, трябва да сме наясно с няколко неща.- Най-главното е, че тестът е напълно доброволен! Всеки, който реши да се подложи на тест, трябва да е готов за това и да очаква и положителен резултат! Ако не сме подготвени напълно..то тогава по-добре да не си правим тест!

   Ще ви предложа няколко варианта, над които би могло да се помисли!

   ........ си прави тест, реакцията е: "Ураааа тестът е отрицателен, тази вечер отивам да празнувам, както аз си зная, мен тези глупости не ме ловят"

   .......... получава окончателно потвърждение за вирусоносителство, тя реагира така: " О, не! И последният тест е положителен, аз съм заразена със страшен вирус и ще умра! Вече няма смисъл от ползването на презервативи..."

  ........... е получила вагинални изтечения! В клиниката, която посещава й правят тестове за СПИН, които потвърждават наличието навируса! Разтревожена тя споделя с мъжа си. Той я гони от вкъщи, ....... останала без пари, дом, работа, далеч от децата си ......... става проститутка!

   Последният случай ни кара да си зададем и още един въпрос, а то е- КОЙ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ?

   Тъй като моите усилия са насочени в посока/колкото имам възможност, сили и обществено влияние../  намаляване  броя на заразените, то от посочените примери се вижда, че тестът не винаги работи също в тази насока! Ето защо всеки трябва наистина да е убеден, че е готов да се подложи на това......

14.04.2009 Eli_83

Profile

     Борбата с този вирус все още не е на задоволително ниво.....както казах тестът реагира положително все по-често и в България!

     Ето защо реших да представя няколко примерни случая свързани с разпространението на HIV! Естествено имена на хора, държави или континенти няма да се споменават, приемаме, че това са хипотетични случаи!

     Стимулирана съм да посоча няколко примерни вериги на инфекцията, след като прочетох думите на едно момиче, които гласяха: "Писна ми да се говори за СПИН, защо пък на мен трябва да ми пука? Само проститутките, наркоманите и педитата ги лови СПИН"!

    Помислете над следните хипотетични варианти:

  Наркоманка от столицата от държавата Х пътува до провинцията и на купон преспива с момче, което до този момент не е имало полови контакти. Впоследствие е заразена и следващата приятелка на момчето, която също не е имала много полови контакти!

  Мъж среща в бара жена/серопозитивна/, с която най-вероятно под влияние на алкохола..???.. преспива! Прибирайки се вкъщи заразява и бременната си жена!

  ........ е заразена без да е осъществявала дори и полов контакт в истинския смисъл на думата! По време на "играта" той еякулира върху нея, като спермата попада над разчоплена и разранена в този момент пъпка!

    Всички тези и много други примери показват няколко неща!!!!!

  1. Първо никой не е застрахован! Всеки сам трябва да прецени степента на риск в определена обстановка!

  2. Предпочита се да не се говори за рискови групи, а за рисково поведение или рискова дейност! Както личи от примерите не всички случаи на заразяване са свързани с пряк контакт с "рисковите групи"!

 Надявам се да не е заразена....          Надявам се да не е заразен...

           НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕТЕ САМО С НАДЕЖДИ! ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЗЕРВАТИВИ И ПРЕЦЕНЯВАЙТЕ СТЕПЕНТА НА РИСК!!!!

   П.С. Желая на DJGOA успех и много, много вяра в борбата! Чавешката вяра е извор на чудеса...това неуспоримо е така!SmileBroken HeartGift

26.02.2009 Eli_83

Profile

  Прости, мили..не мога да продължа разговора с теб тук...влизам по-скоро по навик.../условен рефлекс:)/, не черпя достатъчно сили и енергия тук, за да бъдат разговорите ни на ниво! Все пак имаш кординатите ми, не ме забравяй, аз теб също няма да те забравя...Broken HeartWilted FlowerLeft HugRight Hug

26.02.2009 DJGOA

Profile

Тялото по някога се нуждае от малко помощ,дайте му я,всички имаме възможност,достатъчно сме уникални зада се справим със всяка една ситуация. Това беше от мене ;)

Успех на всички !

 

24.02.2009 Eli_83

Profile

 Здравей, само исках да ти кажа, че започнах прехвърлянето на темата в друг сайт!

 Искам позволението ти за твоите постове и да те помоля да продължим да си пишем там...до края на деня мисля да приключа с пренасянето! Новият сайт е:

   http://emperor.nstars.org

 Извини ме за създаденото неудобство!!

23.02.2009 Eli_83

Profile

  Здравей!!!!!Smile

  Чете поста ти....и оставам удивена......радвам се, че прочетох това...SmileBroken Heart нещо много повече от един ценен пост..

  Ще се радвам винаги, когато пишеш! Желая ти всичко най, най...Smile

   Процесът е многостранен, зависи дали ще помагаш на HIV или ще го унищожаваш, а ти определено не му даваш много шансове!Smile

   Да, витамин B12 е добър избор за момента, активира синтеза на пуриновите и пиримидиновите бази на ДНК и така се увеличава общата клетъчна маса като повлиява най-бълзо делящите се клетки, именно тези на кръвта, към които спадат и левкоцитите!

   П.С. Противопоказан е при туморни разраствания! Пиша го информативно само, да го знаеш за обща култура! А би ли се сетил защо е противопоказан при тези случаи? А каква музика слушаш?Smile

  Хайде чао!

    Ще се опитвам да се включвам своевременно, сега решавам усилено задачи по термохимия:))))))