дипломи и свидетелства

Публикувана на: 28.04.2008, от lilium
Кoментари:16

Колеги, имате ли представа дали има  различия в бланките на дипломите и свидетелствата за 1 и 4 клас тази година? Има ли срокове, в които да са отпечатани и пристигнали в училищата?

Всяка година е един голям ужас от бързане ,докато ги приготвим . Вече има софтуер за тази работа, остава въпросът дали има промяна в бланките , за да сме спокойни, че софтуерът ще работи.

Коментари 16

08.07.2008 d_borisova

Profile

При всяка смяна на принтера са необходими нови настройки. Това трябва да се предвиди предварително. Знаете, че ще печатате дипломи, а нямате тонер. С каквато и програма да работите смените ли принтера Ви трябват нови настройки. Положителното /според мен/ на АдминСофт е комплексният продукт. Той съдържа: Списък Образец 1, модул Дипломи /за печат на всички видове бланки в образованието/, модул Прием /за план-приема/. Има още щатно разписание, здравни осигуровки на учениците над 18 год., дава възможност и за различни видове служебни бележки, генериране на различни списъци и т.н.

Вие как въведохте данните в регистъра за дипломи? Всяка една по отделно предполагам. Това е още едно предимство на програмата. Въвеждате данните един път, след това си отпечатвате дипломите, а после цялата необходима информация я прехвърляте в регистъра. Остава Ви само да сканирате дипломите и свидетелствата.

06.07.2008 ventsy

Profile

Добре де колеги, казвате много лесно стана, а какъв е резултата?

Как излизат реквизитите върху бланките?

Питам защото аз работих с Corel Draw и сканирано изображение и въпреки напасването принтера си печаташе нещата където си искаше. След като нагласих нещата (отбелязвам че опитите се правеха на бели листчета с подходящи размери). Най-лошото се случи когато напечатахме дипломите на един клас и тонерът свърши - наложи се да вземем един принтер от счетоводството и с ужас установих, че той си дърпа листа по съвсем друг начин. След което се наложи още веднъж да наглася всичко за новия принтер.

 Та въпроса ми е до колко е добър резултата от работата с тази програма, ако всичко зависи от настройките и модела на принтер?

26.06.2008 mtrad

Profile

В училището където работя не вземаме и стотинка от учениците за дипломите им. Но в гимназията, където учеха моите деца събират пари. Дали "За тържеството"  завършващо с почерпка на поканените високопоставени гости от инспекторат, община, родители и ученици  или за дипломите, както казват на децата - не се знае точно? А може би и за двете. Преди години поискаха от дъщерята 15лв., а сега от сина ми 8лв.

Явно всяко училище  действа по собствен сценарий.Party!!! А и при тези делегирани бюджети, какви ли средства може да отделят училищата  за такива тържествени мероприятия???

26.06.2008 ileto

Profile

  Интересно защо родителите не проявяват активност по въпроса за заплащането на дипломите. Ако е за оценка, ще изнамерят връзки и начини за натиск, а за такъв принципен въпрос не намират начин да реагират. Sad 

11.06.2008 toniiv

Profile

Аз също не вярвах, но е факт.Кл. ръководител събра по 5 лв на дете за дипломи. Нали като завършат 12 клас, децата трябва да имат дипломи. Знам, че има такъв безплатен софтуер за печатане на дипломи, но не знам подробности. Така, че дадохме по 5 лв. 

09.06.2008 d_borisova

Profile

От три години си КУПУВАМЕ пълната версия на АдминСофт. Тя включва-Образец№1, дипломи /всякакви бланки/, прием, здравно осигуряване. Препоръчвам ви я на 200%. Колегите от фирмата /те са били учители/ са невероятни - винаги помагат и са компетентни. Много важно нещо е за средните училища, че цялата информация от модул Дипломи се прехвърла АВТОМАТИЧНО в регистъра за дипломи - процедурата на писане на дипломи и регистриране се различава само в добавянето на сканиран документ. Работата е много лесна /аналогична на Образец 1/.

Спорна работа на всички, които ще печатат дипломи.

09.06.2008 lilium

Profile

 

Не мога да повярвам. За какви 5 лв. говорите.Колеги аз зададох темата , защото не бях наясно.Нооооооо   всяко училище би трябвало да си има  легален софтуер (доколкото разбрах струвал 300 лв.) , който софтуер си прави всичко сам.(изважда си от образец едно имена егенета и всякакви подробности за детето 0 и програмата си ги слага сама на точната бланка(има си зададен  образец удостоверение ) диктиувахме само цифри  5,4,6, програмата сама си пише добър , отличен,....... и станаха точно за 10 минути.От книгата зададохме номер на първия - програмата автоматично си  нареди другите имена......и всичко това не би трябвало да струва на децата ни стотинка.

Правим го абсолютно безплатно, това си е в задължението на училищет.Но то и няма за какво да се искат пари - освен за консумативи разбира се ( тонер за принтера), но това всяко училище би трябвало да си го осигури.

09.06.2008 toniiv

Profile

Изглежда в града това не е в сила. На нашите деца вече им събраха по 5 лв за диплома.

09.06.2008 prabulgarka

Profile

А при нас всички свидетелства и дипломи са безплатни, че, не дай си боже, поискаш някой лев в селото(апропо ние сме селско училище) ще се оплачат в общината и ще те изкарат най-корумпирания даскал. Та ние си ги печатаме и им си се радвамеStick out tongue

01.06.2008 ileto

Profile

  И другата страна на нещата- учениците ви плащат ли нещо за отпечатването на удостоверенията и дипломите? При нас плащат 1,50 на фирма, но ако някой много се опъва, му го пишем на пишеща машина ! Zip it!