Дайте ми съвет

Публикувана на: 22.04.2008, от neti
Кoментари:7

Класен ръководител съм, на 5 клас и за първа година съм учител.Класът който имам е с ужасна дисциплина,в петък имахме дори доста остри реплики по между си.Аз се чувствах оскърбена ,просто в понеделник не ми се отиваше при тях,плачеше ми се,споделих го тук тогава,но беше написано на латиница,благодаря на колегите които все пак ми отговориха и ще се радвам на още много други мнения,предварително благодаря.

Коментари 7

09.10.2009 vedar

Profile
Нети, отговори си на въпроса "Обичаш ли децата ?", без да криеш нежелания отговор от себе си. Децата не са виновни, че са такива каквито са. Ще намериш решение на проблемите си, ако ги обичаш безкористно, непревзето - не си играй на педагог с тях. Децата са рожби на времето си, а безотговорността на родителите също. Ще те приемат, ако искренно полагаш ГРИЖА за тях. Познай себе си в "работата" с децата. Успех.

08.10.2009 emi-enj

Profile

 SmileВинаги бъди усмихната Нети, никога непоказвай слабост и безсилие пред тях, аз също съм от новобранците, това ми е втората година,която преподавам. Прочетох една книга казва се "Изкуството да умееш да възпитаваш" много ми помогна. В нашето училище голяма част са от ромски произход и дисциплината не е на ниво, но в моите часове е тишина. Трябва да им покажеш кой командва, че те зависят от теб, а не ти от тях. Това става с тактика, да наказваш публично този който не е спазил правилата по време на час,които ти си наложила, ако трябва целия клас ще бъде наказан с контролно или някакво изпитване писмено, даразберат че те са клас, и трябва да работят в екип. Един като се издънни, дънни целия клас, и да се сърдят на него , а не на теб. Под наказание неразбирай да го нахокаш публично,просто го изолираш, да не работи с класа си, а му даваш задача. Намираш сама какви да бъдат наказанията, пример: целия час да стои прав, да препише или реши задача,дори да почисти ако трябва стаята в която сте, да бъде полезен с нещо. Към всеки трябва да имаш различен подход! Не се предавай, смело напред!

 

14.12.2008 air_princess

Profile

просто го дай по-като за тях,любимата ми учителка не спираше да се шегува,да си говори с нас не сякаш сме поредните олигофрени(с извинение)които трябва да изкара до 7-ми клас.само избягвай щегички като:"ох,този кабинет е слънчев точно като предмета,който изучаваме тук"Winkи най-важното-не спирай да се усмихваш!

25.04.2008 Eli_83

Profile

 Здравей, Нети!Smile

  И аз като теб съм учител от тази година и имам същите проблеми! На мен също ще ми бъде интересно да прочета повече мнения на колеги! Благодаря ти за поставената тема! 

22.04.2008 margomalinova

Profile

user: neti

Класен ръководител съм, на 5 клас и за първа година съм учител.Класът който имам е с ужасна дисциплина,в петък имахме дори доста остри реплики по между си.Аз се чувствах оскърбена ,просто в понеделник не ми се отиваше при тях,плачеше ми се,

 

Нети, никога не влизай в пререкания с ученици! Преди започване на часа им изясни техните и твоите права. Опитай се да изясниш причините за лошата дисциплина и да поговорите за поведението им -както в часовете ,така и извън тях. Приеми ги като свои деца! Заобичай ги! Всяко дете има своите хубави и лоши страни-кое ще надделее, това зависи от теб.След време ще видиш, че всеки клас от деца прилича по - малко на класния си ръководител.

Това за излета,което предлата колежката -може да помогне.

Поговори отделно с децата-опознай личния им живот . Пожелавам ти да те обикнат от все сърце и да те уважават!  

22.04.2008 albena_uz

Profile

Здравей Нети. Моят съвет е да спечелиш довериети им. Това може да стане например, ако събота или неделя прекарате целия клас на открито. Отидете на разходка до някой парк. Там може да си поговорите, сред природата ще се почуствате по-близки. Но същевременно, те трябва да ти имат респект и уважение като преподавател. Желая ти успех! 

22.04.2008 iv_2007

Profile

Не съм работила с толкова малки деца, но какво смятате за празничен час (преди или след Великден, или по друг повод) заедно с родителите на децата. Нека всяко дете поработи с родителите си и да поднесе една изненада на класа (или в групи) - тоест да се обединят около обща тема. Когато е свързано с музика, мисля че децата са склонни да бъдат по сговорчиви. Ако имате интернет връзка дори с някои родители, можете да им изпратите идеята си с писмо, независимо от обсъждането с децата. Така родителите могат да подхванат първи разговора. Yes